Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Zorr Powermatic 4 review

Zorr Powermatic 4 review – De beste elektrische sigarettenmaker?


In deze Zorr Powermatic 4 review lees je alles over deze nieuwe semiautomatische sigarettenmaker van Powermatic. De Powermatic 4 is het laatste en nieuwste model op de markt van sigarettenmakers en tevens opvolger van de succesvolle Powermatic 2 Plus waarover we al eerder schreven.

Zoals we in de review van de Powermatic 2 Plus al concludeerden, is deze sigarettenmaker een TOP apparaat waaraan weinig te verbeteren viel. We zijn daarom erg benieuwd of de nieuwe Powermatic IV haar verwachtingen kan waarmaken en zijn fanatiek gaan testen nadat we het apparaat ontvingen. Is deze nieuwe Powermatic 4 de beste elektrische sigarettenmaker die momenteel verkrijgbaar is?

Zorr Powermatic 4 Review: De Besparing blijft enorm

Zelf sigaretten maken is niet alleen leuk om te doen, het bespaart je enorm veel geld uit. Zelfs al rook je shag of koop je goedkope pakjes sigaretten over de grens in Duitsland of België. Zelfgemaakte sigaretten zijn altijd een heel stuk goedkoper! Ben je die constante prijsverhogingen en hoge accijnzen beu, overweeg dan de aanschaf van een elektrische sigarettenmaker. Je spaart er zon 70% van je rookkosten mee uit!

We kunnen nu al verklappen dat je met de Powermatic 4 perfect gevulde, kwalitatief hoogwaardige sigaretten kan maken voor veel minder geld. Je hoeft ook qua kwaliteit dus niet in te leveren. Direct aanschaffen? De Powermatic 4 is te koop bij Sigarettenmakershop.nl

Hoe werkt de Powermatic 4?

De Zorr Powermatic 4 is een zogenaamde semiautomatische sigarettenmaker. Dit wil zeggen dat je de tabak zelf (met de hand) moet aanbrengen en verdelen in de tabaksvulopening. Het injectieproces (het injecteren van de tabak in de filterhuls) gebeurt elektrisch, d.m.v. de krachtige ingebouwde motor. Hierdoor is de machine zeer gemakkelijk in gebruik voor ieder type roker.

Zorr Powermatic 4 met trechter

De machine kan overweg met zowel de normale filterhulzen als de langere XL-filterhulzen. De belangrijkste feature van de Powermatic 4 is de trechter voor tabak waarmee de machine is uitgerust. Deze afneembare tabakstrechter kun je vullen met je favoriete (volume) tabak, en zorgt ervoor dat je constant tabak voorhanden hebt als je zelf sigaretten gaat maken. In de praktijk werkt dit naar onze mening erg handig omdat je niet telkens weer tabak uit de pot hoeft te pakken.

Tijdens het werken met de machine viel ons op dat alles net iets sneller en gemakkelijker werkt in vergelijking met de Powermatic 2 Plus. Het is ons duidelijk waarom Powermatic deze machine aanduidt als de opvolger van de (al jaren bestaande) Powermatic 2: Het werken met de machine is in de praktijk echt heel gemakkelijk.

Review: Werken met de Powermatic 4 trechter in de praktijk

In deze Powermatic 4 Review hebben we de werking van deze machine natuurlijk uitgebreid getest.

Voordat we de nieuwe manier van werken met de trechter kunnen uit testen, moeten we de machine aansluiten op het stroomnet, en klikken we de (afneembare) trechter op de machine.

De werkwijze van de Powermatic 4 lijkt erg op de werkwijze van de Powermatic 2 Plus:

Stap 1: Vul de Powermatic IV met tabak

Schakel de machine in zodat het groene lampje aan de achterzijde van de trechter gaat branden en vul de trechter met tabak. De fabrikant adviseert om altijd volumetabak te gebruiken, deze is iets korter van structuur dan gewone tabak. Na het vullen van de trechter druk je de tabak aan zodat de tabak vulopening mooi gevuld wordt.

De trechter is groter dan we in eerste instantie dachten: Er gaat behoorlijk wat tabak in (drie flinke handen met tabak) voordat de trechter tot bovenaan vol is

Stap 2: Plaats een lege huls

Schuif een lege huls over de hulzenmond, het schuine uiteinde van het ronde buisje die links uit de machine komt. Zorg ervoor dat de huls goed aansluit op de machine. Zo zorg je ervoor dat de huls er niet af schuift tijdens het vullen en wordt de sigaret optimaal gevuld.

Stap 3: Haal de hendel over

De derde stap bestaat uit het overhalen van de hendel. Hiermee wordt de overtollige tabak afgesneden d.m.v. het scherpe titanium mes, en wordt de elektrische motor geactiveerd. De injector drukt de tabak nu automatisch vanuit de tabakskamer door de hulzenmond diep in de huls. Na het injecteren is je sigaret direct klaar voor gebruik.

Het hele proces duurt met de Powermatic 4 minder dan 1 seconde. Herhaal deze drie stappen, totdat je een voorraadje sigaretten wat je wil hebben klaar hebt.

Hoe werkt de Powermatic 4 elektrische sigarettenmaker? Bekijk dit instructiefilmpje:

Voordelen van de Powermatic 4

De trechter oftewel hopper voor tabak blijkt in de praktijk erg fijn te werken. Doordat je niet steeds na elke sigaret naar de tabak bus hoeft te grijpen werkt deze Zorr Powermatic 4 een stuk sneller en is hij de beste elektrische sigarettenmachine onder de €100 Euro.

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Stabiel, degelijk en van zeer hoge kwaliteit
 • Perfect gevulde sigaretten
 • Sterke motor
 • Zeer gemakkelijk te bedienen
 • Werkt vlot en betrouwbaar
 • Goed schoon te maken
 • Goede service en garantie

Voordelen Zorr Powermatic 4

Nadelen van de Powermatic 4

Bij een fatsoenlijke review horen natuurlijk ook de nadelen van een machine.
We hebben echt heel goed gezocht, maar nauwelijks iets kunnen vinden waarover we kunnen klagen bij deze Powermatic 4.

Als we dan al moeten klagen dan vinden we dat het lampje/ verstoppingsindicator wel op een andere plek had mogen zitten. Deze zit nu onder de transparante trechter. Bij avondlicht werkt dit prima en is het groen/rode schijnsel van het lampje prima zichtbaar als soort van ambient light dat door de hele trecher schijnt. Echter bij zonlicht is het lampje een stuk moeilijker zichtbaar.

Verpakking van de Zorr Powermatic 4

Conclusie Review Powermatic 4

Het is Powermatic toch gelukt om met de Powermatic 4 een nóg betere sigarettenmaker op de markt te brengen. De volautomatische Powermatic 3 blijft de allerbeste machine zoals ook Sigarettenmakershop bevestigt. Deze Powermatic 4 is wat ons betreft de allerbeste elektrische sigarettenmaker onder de € 100 en een waardige vervanger voor de Powermatic 2 Plus.

In de praktijk is het heel handig om niet steeds weer tabak te moeten pakken waardoor je een stuk vlotter kunt (door)werken. De Powermatic 4 werkt hierdoor vanwege zijn tabakstrechter een heel stuk makkelijker en vlotter dan de Powermatic 2 Plus. Daarnaast is deze nieuwe machine weer net iets handzamer en werkt hij nog soepeler dan zijn voorganger.

Kortom: Zoek je een goede betrouwbare elektrische sigarettenmaker dan is deze Powermatic 4 een hele goede keuze.

Eindcijfer: 9,5

Powermatic 4 Kopen

Specificaties van de Zorr Powermatic 4

 • Geleverd met afneembare trechter voor tabak.
 • 3 stuks schoonmaakhulpmiddelen.
 • Titanium tabakmes.
 • Geschikt voor normale hulzen en XL 100mm hulzen.
 • Gepatenteerd injectiesysteem voor tabak.
 • Ingebouwde verstoppingsindicator en automatische injector.
 • Garantie 1 jaar.
 • Geleverd met handleiding en stroomkabel.

Afmetingen: 16 cm. breed, 6 cm lang. en 12 cm. diep.
Gewicht: 1,3 kilogram.
Afwerking: Aluminium behuizing met poedercoating & kunststof.

Powermatic 4 Kopen