Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Lenen met BKR

Geld lenen met BKR, kan dat?


Als je geld wilt lenen, dan krijg je bij de aanvraag van je lening bijna altijd te maken met het BKR en een BKR-check. Het BKR betekent bureau krediet registratie en zit in Tiel. Geldverstrekkers zoals banken en andere instellingen kunnen bij het BKR toetsen en jouw gegevens opvragen.

Er wordt dan gekeken of je altijd netjes je leningen hebt terugbetaald. Als dat zo is, dan kun je meestal gewoon een lening krijgen. Een BKR-registratie is dus niet altijd negatief, maar kan juist ook aangeven dat je altijd netjes je leningen hebt betaald. Als je negatief geregistreerd staat, dan is de kans wel groter dat je geen lening krijgt.

Geld lenen met BKR, hoe?

Het is daarom heel belangrijk dat je probeert te voorkomen dat je met een negatieve BKR-registratie in het systeem komt te staan. Met een BKR-codering, wordt het namelijk heel lastig om een nieuwe hypotheek of een andere lening af te sluiten. Heb jij een negatieve code bij je BKR registratie? Dan wil je je BKR waarschijnlijk laten verwijderen, of weten waar je kunt lenen zonder BKR toetsing.

Lening zonder BKR-check aanvragen?

Er zijn helaas maar een paar mogelijkheden om geld te lenen zonder dat er bij het BKR een toetsing wordt aangevraagd. Geldverstrekkers willen nu eenmaal graag zekerheid hebben dat hun geld terugkomt. Met de BKR toetsing kijken ze of jij altijd netjes je geld hebt terugbetaald. Als je wel graag geld wil lenen en je hebt een negatieve BKR registratie kom aan dan heb je over het algemeen de volgende mogelijkheden:

  • Informeer bij je eigen bank waar je al jaren klant bent. Omdat de bank jou goed kent, zul je hier misschien toch nog wat geld kunnen lenen. Zeker als je een onderpand hebt, zoals een huis met overwaarde, dan heb je best een redelijke kans op een lening zonder BKR toetsing.
  • Ga op zoek naar een minilening. Als je een klein bedrag tot ongeveer €1000 wilt lenen en ook snel terug kan betalen, dan is een flitskrediet of minilening misschien iets voor jou. De meeste bedrijven die minilening aanbieden doen namelijk geen BKR toetsing.
  • Probeer contact te zoeken met het bedrijf of de bank die jou een negatieve BKR- registratie heeft gegeven. Je kunt overleggen of zij jouw registratie bij het BKR willen laten verwijderen. Daarna kun je alsnog ergens anders een lening aanvragen.

De negatieve BKR-codes:

Als je een betalingsachterstand hebt opgelopen tijdens de looptijd van een kredietovereenkomst, dan krijg je de code A (van Achterstand). Als je vervolgens wel aan je betalingsverplichting hebt voldaan, dan wordt er een H (van Herstel) bij de melding gezet. Naast de A-code en de H-code bestaan er nog vijf andere codes die laten zien wat er precies aan de hand is.

  1. BKR code 1: Er is een aflossings- of schuldregeling getroffen, nadat de achterstandssituatie is ontstaan.
  2. BKR-code 2: De (restant) vordering is opeisbaar gesteld.
  3. BKR-code 3: Er is een bedrag van € 250 of meer afgeboekt. Soms wordt hier een einddatum bij vermeld.
  4. BKR-code 4: De kredietnemer bleek/blijkt onbereikbaar.
  5. BKR-code 5: Er is een tijdelijke betaalregeling getroffen. Na afloop van de betaalregeling wordt deze code verwijderd.

BKR-code laten verwijderen?

Op internet vind je veel aanbiedingen van mensen die er tegen betaling voor willen zorgen dat jouw negatieve BKR-registratie wordt verwijderd. Toch moet je daar wel een beetje mee oppassen. Een BKR registratie verwijderen kan namelijk eigenlijk alleen maar via het BKR zelf. Sterker nog, je moet eigenlijk contact opnemen met de partij die jou een negatieve BKR-registratie heeft gegeven. Zodra jij je zaken met de schuldeiser hebt geregeld, kunnen zij een melding aan het BKR doen, zodat zij jouw negatieve BKR registratie verwijderen.

Helaas is het wel zo dat er tot 5 jaar na het verwijderen van je BKR registratie er nog wel een aantekening achter jouw naam staat. Mogelijke geldverstrekkers zien dan dat jij je lening netjes hebt terugbetaald. Dat ik kan altijd in je voordeel werken als je een nieuwe lening aanvraagt.

Nadelen van een lening zonder BKR-check

Als je ergens gaat lenen waarbij geen toetsing bij het BKR plaatsvindt, dan moet je wel rekening houden met een hogere rente en wat slechtere voorwaarden. Dit komt omdat de geldverstrekker een groter risico loopt dat de lening niet terugbetaald wordt. Deze hogere kans vertaalt zich in een hogere prijs voor jouw lening, omdat de geldverstrekker zich indekt tegen verliezen.

Flitslening of minikrediet is ook aantrekkelijk

Het afsluiten van een flitslening of minilening was vroeger heel duur, doordat hoge rentes en administratiekosten werden berekend. De Nederlandse overheid heeft hier echter een stokje voor gestoken. Er kwam toezicht en de afhandelingskosten mochten niet meer zo hoog zijn. Het nemen van een minilening is daardoor aantrekkelijke geworden. Let wel op, want hoewel het lenen niet duur meer is, halen deze bedrijven hun winst uit de mensen die hun lening niet op tijd terug betalen. Ze maken dan winst op hoge incassokosten. Maar als je alles netjes en op tijd terugbetaalt, dan kan een flitskrediet of minilening een heel interessante mogelijkheid zijn om zonder BKR-check snel geld te lenen.

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online