Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Besparen op de maandelijkse kosten

Tips om te besparen op de maandelijkse kosten


Op zoek naar tips om te besparen op de maandelijkse kosten? Nederlandse huishoudens zoeken geregeld naar mogelijkheden, om te besparen op hun maandelijkse vaste lasten. Vaak blijkt hierbij meer mogelijk te zijn, dan men vooraf verwacht had! Het besparen op de vast lasten zorgt ervoor, dat je meer geld overhoudt voor een vakantie, een etentje buiten de deur, enzovoorts. Daarbij is het geen prettig idee, als je weet dat je meer betaalt dan hoogstnoodzakelijk is. In dit artikel geven we je drie tips om voor jezelf na te gaan of je kunt besparen op je maandelijkse lasten.

Tips om te besparen op de maandelijkse kosten en vaste lasten

We geven enkele goede tips om te zorgen dat je aan het einde van de maand meer geld overhoudt:

  • Zoek naar een goedkope woonverzekering
  • Zorg voor een verbetering van de isolatie
  • Kies voor een simonly-abonnement

Tip 1: zoek naar een goedkope woonverzekering

Veel mensen hebben hun woonverzekering afgesloten na de verhuizing naar hun nieuwe woning. Het kan voorkomen dat er inmiddels veel goedkopere woonverzekeringen worden aangeboden met dezelfde dekking. Een goedkope woonverzekering afsluiten om te besparen op je maandelijkse lasten, begint bij het vergelijken in een online vergelijkingstool. Vanuit deze tool kun je de verzekering vaak direct afsluiten!

Tip 2: zorg voor een verbetering van de isolatie

Een andere kostenpost waarop vaak bespaard kan worden, zijn de energiekosten. Kijk nog eens goed naar de isolatie in huis. Simpele aanpassingen aan de isolatie kunnen soms voor een veel lager energieverbruik zorgen. Denk aan het vervangen van enkelglas voor dubbelglas, het aanbrengen van een nieuwe dakbedekking, enzovoorts. Niet alleen neemt je energieverbruik af, ook groeit de waarde van je woning.

Tip 3: kies voor een sim only abonnement

Tot slot kan het de moeite waard zijn om een simonly abonnement af te sluiten. Wanneer we onze uitgaven berekenen, blijkt ook het telefoonabonnement vaak een behoorlijk aandeel te hebben in onze maandelijkse lasten. Kies na het verlopen van je abonnement niet direct voor een nieuwe telefoon, maar combineer je huidige toestel met een sim only abonnement.