Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Geld terugboeken

Overgemaakt geld terugboeken


Overgemaakt geld terugboeken is vaak niet mogelijk. Als je per ongeluk geld hebt overgeboekt naar een rekeningnummer dat niet de bedoeling was? Of heb je er spijt van dat het geld betaald is? In dat geval kun je jouw bank niet meer verzoeken om het bedrag terug te storten op je bankrekening. Afhankelijk van de manier waarop je de overboeking hebt gedaan, kun je je geld soms wel terugkrijgen, maar hoe?

De beste tips om geld terug te boeken

Is de afschrijving een automatische incasso?
Een automatische incasso kun je meestal wel eenvoudig terugboeken. Dat heet storneren. Dit kun je tot acht weken na de datum van de afboeking op je bankrekening doen. Je hoeft dan zelfs geen reden op te geven en krijgt gewoon je geld terug. Als je het niet eens bent met een afschrijving, dan krijg je dat geld dus gewoon terug. Let wel op, want als je een betalingsverplichting hebt bij een bedrijf en het geld terug laat storten, dan blijft de rekening nog wel open staan. Zeg dus altijd eerst het abonnement of de dienst bij het bedrijf in kwestie op. Als zij onterecht afgeschreven hebben, dan sta je natuurlijk in je volste recht om het geld terug te boeken.

Het rekeningnummer is onbekend

Als je een fout hebt gemaakt in het rekeningnummer (IBAN) en is het geld overmaken daardoor fout gegaan, maar wel van je rekening afgeschreven? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Ook al is het geld van je rekening afgeschreven, je geld wordt binnen een aantal werkdagen automatisch teruggestort op je rekening (bij Nederlandse banken). Als je hebt overgemaakt naar een buitenlandse bank, dan kan het langer duren. Krijg je je geld niet terug? Neem dan contact op met de bank in kwestie.

Geld terugboeken van een bekende

Heb je per ongeluk geld overgemaakt naar een bestaand rekeningnummer, maar wel de verkeerde persoon? Je geld is dan direct van je rekening afgeschreven en wordt bijgeschreven op de rekening van de ontvanger. Een dergelijke overboeking is niet automatisch ongedaan te maken. Je moet hiervoor persoonlijk contact opnemen met degene naar wiens rekeningnummer je het geld hebt overgemaakt. Als je geen telefoonnummer, e-mailadres of andere contactgegevens vindt, neem dan contact op met de bank waar het rekeningnummer bij hoort. De ontvanger van jouw geld, moet het zelf terugboeken naar jou.

Geld terugboeken van een onbekende

Ken je degene waar je geld naar hebt overgemaakt niet? Dan zit je in dezelfde situatie als hierboven. De persoon of het bedrijf waar je per ongeluk geld naar hebt overgeboekt, moet het geld zelf terugstorten. Probeer de contactgegevens te vinden, of neem contact op met de bank. Zij mogen geen contactgegevens geven, maar kunnen wel als tussenpartij bemiddelen. Wat vaak ook werkt, is een paar cent over te maken en daarbij in de omschrijving te melden of te vragen het bedrag van de andere overboeking terug te storten.

Krijg je het geld echt niet terug? Dan kun je naar de rechter stappen. Degene wie jouw geld onterecht ontvangen heeft, is namelijk wettelijk verplicht om dit aan jou terug te betalen. Zo’n procedure kost wel geld, dus dit is alleen aan te raden als het bedrag de moeite waard is.

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online