Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Auto accu verkopen

Auto accu verkopen voor de beste prijs


Auto accu verkopen? Als je een oude loodaccu of auto-accu hebt liggen, dan kun je deze altijd verkopen. Het maakt zelfs niet uit of de accu het nog doet of niet. Hij mag jaren leeg gestaan hebben. Je accu verkopen kan altijd, omdat het de ijzerhandelaar gaat om het lood wat erin zit. Hij kan dat weer doorverkopen aan een lood-inkoper of een recyclingbedrijf. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid om je oude accu op te komen halen. Dan moet je meestal minimaal 300 kilo of meer aan accu’s verkopen.

Oude accu prijs voor auto accu verkopen

Wat is een oude accu waard? Die vraag krijgen we regelmatig. Een oude autoaccu is per kilo ongeveer 50 eurocent waard. Omdat een accu al snel 30 kilo of zelf meer weegt, krijg je voor een oude loodaccu ongeveer 15 euro of iets meer terug. Bij heel veel autosloperijen of metaalhandelaren kun je je oude accu’s inleveren. Het moet dan wel gaan om een loodaccu, want die zijn geld waard vanwege het lood dat erin zit.

Wat is een loodaccu?

Een loodaccu is een handig opslagmiddel voor elektriciteit. De behuizing is meestal van een soort plastic, zoals polypropyleen of bakeliet. Binnen in de accu zitten loodverbindingen en zwavelzuur. Zo kan de stroom worden opgeslagen en weer worden afgegeven. Loodaccu’s zijn eigenlijk qua techniek verouderd, maar worden nog steeds veel gebruikt in auto’s, vrachtwagens en heftrucks. Soms worden loodaccu’s ook gebruikt als opslagbatterij voor zonnepanelen. In een accu zit ongeveer 30 procent puur lood en in totaal kan maar liefst 98 procent van de hele accu gerecycled worden. Dat is een enorm hoog cijfer en dus heel goed nieuws voor het milieu.

Waar oude accu verkopen?

Accu’s verkopen doe je meestal bij metaalhandelaren. Hier kun je allerlei soorten oud ijzer, koper of elektriciteitskabels inleveren, waarna je direct een bedrag cash krijgt. De prijs die je voor je oude accu krijgt, is afhankelijk van de actuele loodprijs. Die verschilt iedere dag. De metaalhandelaar baseert zijn prijzen op de prijs die hij per ton voor lood kan krijgen. Die prijs wordt afgeleid uit de LME-koers voor lood.

Oude accu laten ophalen voor cash geld

Omdat de prijs van metalen zoals koper en lood nog steeds hoog is, loont het de moeite om je oude accu’s te verkopen. Omdat ze zo zwaar zijn, komen veel metaalhandelaren je oude accu’s graag ophalen. Je krijg dan thuis direct geld voor de accu’s. Meestal gebruikt men hiervoor een speciale vloeistofdichte container of accubak, waar je de accu’s in zet. Deze bak vangt eventueel lekkende vloeistof uit de accu netjes op. Een medewerker haalt de accu’s op een later tijdstip weer op. Gemiddeld krijg je voor een oude accu een bedrag tussen €0,50 en €0,75 per kilo. Dat kan dus lekker oplopen. De oude accu-prijs verschilt wel dagelijks.

Welke soorten oude accu’s verkopen?

Over het algemeen kun je alleen een oude loodaccu verkopen. Heb je een ander type dan kan je daar meestal geen geld meer voor krijgen. Die accu moet je dan naar de milieustraat in jouw gemeente brengen of op een andere manier afvoeren.

Accu’s waar je geen geld voor krijgt:

  • Nikkel-Cadmium accu
  • Lithium-Ion accu
  • Oplaadbare accu van gereedschap
  • Gewone batterijen

Loodaccu prijs

De prijzen voor lood verschillen dagelijks, maar ook over de periode van enkele maanden kan de loodaccu prijs tientallen procenten omhoog, maar ook omlaag gaan. De laatste jaren blijft de loodaccu prijs goed op peil. De koers van lood is in 2018 redelijk stabiel, maar wel licht dalend. In 2017 en 2018 is de loodprijs wel bijna altijd boven de 2000 euro per ton geweest. Daardoor krijg je nog steeds een goede prijs voor je oude accu.

De ontwikkeling van de actuele loodprijs is natuurlijk nooit precies te voorspellen. Dat hangt af van heel veel verschillende dingen, zoals internationale importheffingen, handelsbeperkingen en de wereldeconomie. In 2019, 2020 kan de loodaccu prijs dus verder gaan dalen, maar ook stijgen. Niemand weet het. Verkopen van accu’s is wel altijd een goed idee als ze in de weg staan.

Nieuwe accu kopen

Ga je jouw oude accu verkopen? Koop alvast goedkoop een nieuwe auto accu:

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online