Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Uien zweetlucht middelen

Uien zweetlucht? Stinken je oksels naar uien?


Iedereen stinkt wel eens onder zijn oksels, maar sommige stinken altijd! En dat leidt soms zelfs tot relatieproblemen. Als het zo hoog oploopt, dan kan botox in de oksels laten injecteren een oplossing zijn om van de uien zweetlucht af te komen. Maar dit is een hele uitgave. Botox spuiten kost namelijk 250 tot wel 1000 euro. Een flinke prijs dus. Met de volgende tips ben je voor nog geen 10 euro klaar!

Veel transpireren onder de oksels en stinken naar zweet, uien zweetlucht

Heb je ook het probleem dat je oksels een uien zweetlucht hebben? Dan wordt het tijd om de volgende stappen uit te voeren:

  • Sommige mensen zweren bij azijn tegen een uien zweetlucht, maar onze ervaring wijst net wat anders uit. (Azijn werkt wel tegen schimmelnagels en kalknagels)
  • Koop online of bij de drogisterij (Etos, Kruidvat) een flesje alcohol. Vaak kun je deze kopen in gewone flesjes van 50 ml tot wel 1 liter. Online is vaak goedkoper en krijgt dan meer alcohol voor je geld
  • Neem in de ochtend een douche, maar gebruik geen shampoo, want dit onttrekt het vet van je huid en is slecht voor je huidklieren. (Was jezelf hooguit één keer per week met shampoo). Het kan al zijn dat je nu direct gaat zweten door de hete douche, maar dat geeft niet. Je huid en je oksels zijn zo goed als schoon. Het stinken naar uien zal overigens binnen enkele minuten al starten. De bacteriën kiemen zich direct. Hoe gaan we de uienlucht maskeren? Zoals we hierboven al beschrijven, met alcohol!

Maskeren van het zweetlucht is overigens niet het goede woord. ‘Het laten wegnemen van de vieze geur’ moet het zijn.

Alcohol tegen uien zweetlucht onder de oksels

Alcohol is in staat om alle vieze bacteriën te doden (Ook de stinkende uien zweetlucht bacterie) Als je de alcohol nog in het gewone flesje hebt zitten, dan doe je er verstandig aan om deze over te gieten in een spray-flacon. Spray je oksels even goed in, en laat het even een minuut intrekken. Spray nu nogmaals onder je arm (oksel) en wrijf met een washandje alles droog.

In principe is deze handeling al genoeg, maar hierbij is het nog niet opgelost. De uien zweetlucht zal in de avond wel weer terugkomen. Herhaal daarom ook voor je naar bed gaat de alcohol weer onder de oksels. Eerst alcohol in laten trekken en vervolgens opnieuw, maar dan direct goed afdrogen.

Hou je dit 1 maandje vol? Dan kunnen we je gerust vertellen dat de uienlucht onder je oksel zal verdwijnen waarna je misschien hooguit 1x per week je oksels kunt reinigen met alcohol voor nodige onderhoud.

Overmatig transpireren onder de oksel

We hebben vanwege dit artikel ook enkele vragen gekregen over het ‘overmatig veel transpireren onder de oksels’. De vraag van Chantal als voorbeeld was of het zweten ook minder wordt?

Het klopt volgens ons zeker dat je minder zal gaan zweten. De huid is na gebruik van alcohol schoon en zal door het kweken van minder bacteriën ook minder snel gaan zweten. Wel zijn wij erachter gekomen dat om het goed zweten onder de oksel tegen te gaan, er wel dagelijks in de ochtend gebruik van gemaakt moet worden. Hou het alcohol spraytje dus wel bij de hand. (Ook als het uien zweetlucht verdwenen is. Het transpireren staat er dus los van, maar de stinkende lucht blijft minder als je alcohol gebruikt onder je oksels.

Middelen tegen zweetlucht

Wil je naast de alcohol een ander middel proberen tegen stinkende zweetlucht? We hebben goede ervaringen met de onderstaande producten, zoals anti-transpiratie spray, okselpads en speciale T-shirts voor mannen en vrouwen met ingebouwde anti okselzweet pads.