Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Rondkomen met minimumloon

Kun je rondkomen met een minimumloon?


Zit je in de bijstand en krijg je maandelijks een minimumloon of heb je een WW-uitkering of misschien ben je wel arbeidsongeschikt en krijg je geen 100% maar 70% van het verdiende loon, dan kan het zeker zijn dat je niet kunt rondkomen van je maandsalaris. Een minimum salaris in Nederland is per maand niet om naar huis te schrijven gezien onze maandelijkse vaste lasten. (Klik op de link als je vaste maandelijkse uitgaven wilt berekenen)

Met minimum maandsalaris rondkomen

Het minimumloon per maand / maandsalaris bedraagt € 1.653,60 bruto in 2020. Dit is netto ongeveer 1450 Euro. Als je onze vaste lasten tool bekijkt dan zie je daar uitgaven die een gemiddeld huishouden maandelijks moet betalen. De vaste lasten zoals in de tabellen laten je al zien dat 1500 euro geen bijzonder bedrag is. Wel is waar dat er dan ook de overlevingskosten bij zijn gerekend zoals benzine en dergelijke.

Zou je puur de maandlasten berekenen dat zou dat betekenen dat een gemiddelde Nederlander pakweg 1200 euro nodig zal hebben per maand. Wat inhoudt dat zonder alle extra’s je toch net zou moeten kunnen rondkomen van een minimum salaris per maand.

Een kleine meevaller voor huismoeders en mensen die in de bijstand zitten e.o ww uitkeringen hebben is dat met een huurhuis je vaker in aanmerking zal komen voor huursubsidie en zorgtoeslag, Heb je jonge kinderen dan kan daar ook weer kinderbijslag bij komen. Maar met kinderen erbij zullen de maandinkomens ook weer links of rechtsom wel moeten stijgen om ze te onderhouden. Want rondkomen van een maandsalaris is gebaseerd op het minimale wat je kunt doen in je leven.

Kun je wel rondkomen van een minimumloon?

Ja en nee is het antwoord, het ligt er aan wat voor minimumloon je hebt. In sommige gevallen leven mensen onder de minimum norm. Dit kan zijn omdat iemand samen woont en je daarom gekort wordt op het minimum maandloon. Een minimum maandsalaris kan 900 a 1000 euro per maand zijn. In deze situatie kan iemand niet alleen rondkomen, maar dus theoretisch gezien wel met z’n tweeën omdat de maandelijkse vaste lasten door beide betaald zouden moeten worden.

Simpel gezegd zou dat wel inhouden dat je niet 2 auto’s moet rijden, en niet extra stroom en gas zou moeten verbruiken, maar je leeft niet 24 uur bij elkaar waardoor de maandelijkse kosten toch ergens zullen stijgen.

We raden iedereen zeer zeker aan om onze maandelijkse uitgaven tool te gebruiken om te zien of je rond kunt komen van een minimum salaris. Klik op de downloadtool.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/minimumloon/bedragen-minimumloon/bedragen-minimumloon-2020

 

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online