Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Stoppen met roken tips

Stoppen met roken tips? Met deze tips lukt het je!


Op zoek naar stoppen met roken tips? Wil je graag stoppen met roken? Minder sigaretten roken? Dat kan lastig zijn. Veel mensen worstelen ermee. Daarom kunnen tips om te stoppen met roken je dus helpen om de volgende keer van de sigaretten of shag af te blijven.

Stoppen met roken kost veel doorzettingsvermogen. Nicotine is namelijk heel verslavend! Je kent vast wel mensen die al een keer hebben geprobeerd te stoppen, maar toch weer zijn gaan roken. Misschien heb je het zelf al wel een keer gehad.

De beste tips stoppen met roken

Tips om te stoppen met roken? Wist je dat het slechts ongeveer één van de twintig mensen lukt om helemaal uit zichzelf op eigen kracht helemaal te stoppen met roken? Dat kun jij zijn. Vooral een goede voorbereiding helpt. Ook als je weet wat je kunt verwachten als je stopt met roken, zorgt ervoor dat je niet snel terugvalt en toch een sigaret pakt.

Waarom stoppen met roken?

Waarom zou je eigenlijk stoppen met roken? Natuurlijk doe je het waarschijnlijk vooral omdat het zeer slecht is voor je gezondheid en dat het je misschien wel meer geld kost dan je eigenlijk zou willen. Maar er zijn nog veel meer nadelen. We zetten op een rij waarom stoppen met roken zo verstandig en fijn is:

  • Roken is slecht voor je gebit en veroorzaakt gele tanden.
  • Je krijgt een slechte adem van roken.
  • Hoger risico op tandvleesontsteking.
  • Roken verhoogt het risico op longkanker en longemfyseem.
  • Het is slecht voor je hart, vaten en hersenen.
  • Roken veroudert de huid.
  • Rokers hebben een slechtere conditie
  • Kinderen van rokers hebben last van het meeroken.

Stoppen met roken tips

Tip 1: Kies een datum om te stoppen met roken

Wil je stoppen? Kies dan een datum die binnen 30 dagen ligt. Je mag ervoor kiezen om je stopdatum na een feest of andere bijeenkomst plannen om het makkelijker te maken

Tip 2: Zoek hulp bij het stoppen met roken

Als je hulp zoekt bij het stoppen met roken, dan verdubbelt de kans dat het stoppen ook echt gaat lukken. De moeite waard dus! Er bestaan veel mensen die je hier professioneel bij willen en kunnen helpen. Andere hulpmiddelen om te stoppen met roken zijn het gebruik van nicotinevervangende middelen

Tip 3: Bereid je voor op stoppen met roken

Bereid jezelf goed voor. Je gaat nu echt stoppen met roken. Doe alles wat aan roken doet denken je huis uit. Dus nergens sigaretten meer, geen asbakken of aanstekers. Geef je muren een opfrisbeurt met nieuwe verf en maak alles lekker fris. Zorg als het ware voor een nieuwe start!

Tip 4: Zoek lotgenoten

Heel veel mensen zijn op elk moment bezig om te stoppen met roken. Probeer zo op internet op te zoeken en zoek steun bij elkaar. Ook in je omgeving willen heel veel mensen je heel graag helpen met stoppen als je het maar aangeeft.

Tip 5: Verzamel zoveel mogelijk informatie en tips om te stoppen met roken

Er zijn zelfs speciale boeken met stappenplannen en schema’s om te stoppen met roken. Ook kun je een app installeren op je telefoon, waarbij je direct ziet hoeveel geld je per dag en per maand of zelfs per jaar bespaart door niet te roken.

Tip 6: Ga naar je huisarts

Je huisarts kan medicatie geven of helpt eventueel met advies over nicotinevervangers of nicotinepleisters, zodat stoppen met roken makkelijker wordt. Ga ongeveer twee tot drie weken voordat je gaat stoppen langs.

Zin in een sigaret, wat nu?

Als je stopt met roken, is het eerste wat je merkt dat je zin krijgt in een sigaret. Op zo’n moment kan dat heel moeilijk zijn om te weerstaan. Bedenk op dat moment dat die trek maar tijdelijk is. Na een paar minuten is het waarschijnlijk al minder. Verman jezelf! De trek naar een sigaret verdwijnt echt vanzelf. Na een tijdje merk je dat je steeds minder verlangt naar die lekkere sigaret.

En weet je? Nog een tijdje later is de zin helemaal weg! Geef dus niet toe aan de zin in een sigaret en hou vol. Denk aan alle voordelen en beloof jezelf dat je wat leuks mag kopen van al het geld dat je door te stoppen met roken hebt bespaard. Sterkte en succes! Je kunt het.