Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Goedkoop drank en bier kopen in België

Goedkoop drank en bier kopen in België


Is drank in België goedkoper? In Nederland zijn de accijnzen op drank en bier hoog. Dat merk je direct aan de relatief hoge prijzen van alcoholhoudende dranken. Daarom is de verleiding groot om eens in het buitenland te gaan shoppen. In andere Europese landen liggen de prijzen van drank en bier namelijk een stuk tot veel lager dan in Nederland, maar is het voordelig om in België sterke drank of bier te kopen?

Bier en alcohol kopen in België?

Om je meteen uit de droom te helpen, de prijzen van drank zijn redelijk vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Gemiddeld is het wel heel iets goedkoper. Waar je wél veel voordeel kunt halen is als je van speciaalbieren houdt. Die zijn het goedkoopst in België. Daarvoor kan het dus lonen om naar België te rijden. Bovendien is het aanbod speciaal bier in België veel groter dan de schappen in Nederland. Een voordelig land voor echte bierliefhebbers dus!

Accijnsverhoging in België

België was tot enkele jaren geleden een plek waar veel Nederlanders vanwege de lagere prijs drank gingen kopen. Eind 2015 werd de accijns in België ook verhoogd, waardoor België in één klap juist een duur land werd om alcoholische dranken te kopen. Sterke drank is in België soms zelfs iets duurder dan in Nederland. Daarvoor is het wellicht slimmer om drank in Duitsland te kopen. Als het om goedkope wijn gaat hoef je trouwens ook niet speciaal naar België te rijden. Ook daarvoor kun je beter naar Duitsland uitwijken.

Drank kopen in Luxemburg

De Belgen zelf kopen nu vooral goedkoop alcoholische dranken in buurland Luxemburg. Het prijsverschil loont het om daar inkopen te doen. Sinds de accijnsverhoging in België is het aantal kopers van drank in het buitenland bijna verdrievoudigd. Luxemburgse supermarkten mogen gewoon sterke drank verkopen, in tegenstelling tot Nederland en België. Sommige producten zijn bijna de helft goedkoper in Luxemburg dan in België. Jägermeister is bijvoorbeeld bijna de helft goedkoper!

Waar goedkoop drank kopen in Europa?

Conclusie: als je met de auto op pad bent en veel drank wilt kopen, wijk dan uit naar Luxemburg als je zo voordelig mogelijk wilt shoppen. Nog een laatste tip: In Spanje zijn de prijzen nog lager dan in Luxemburg. Het loont altijd om daar bijvoorbeeld flessen rum, wodka of whisky mee te nemen. Natuurlijk zijn Luxemburg en Duitsland wel altijd wat dichterbij, maar als je het combineert met een vakantie, dan heb je goedkoop ingeslagen.

Boodschappen doen in België?

In België zijn de meeste producten net wat duurder dan in Nederland. Belgen gaan juist vaak in Nederland over de grens winkelen, omdat het in ons land goedkoper is. Wat wel iets goedkoper is in België zijn benzine en diesel, hoewel de dieselprijzen steeds meer op Nederlands niveau komen. LPG is wel goedkoper in België. Maar ook voor tabak, sigaretten en andere rookwaar ben je bij onze zuiderburen goedkoper uit. Een pak shag of sigaretten heeft er meer inhoud en is nog een of een paar euro’s goedkoper.

Uitwijken naar Duitsland voor de boodschappen?

In Duitsland kun je naast goedkope drank ook voordelig boodschappen doen. Daar zijn namelijk ook de levensmiddelen en drogisterij-artikelen aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. En ben je er toch? Tank dan meteen ook even je auto vol. Je kunt op alles tot wel 30 procent besparen, wat zeker loont als je veel inkoopt.

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online