Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Wat kost een kind

Wat kost een kind gemiddeld? Een overzicht van kosten


Wat kost een kind gemiddeld? Vraag je je weleens af wat de gemiddelde kosten zijn voor een kind? Je kunt het zelf eenvoudig uitrekenen en daarbij bekijken waar je eventueel op kunt besparen. Het CBS maakt bekend dat een kind gemiddeld 17% van het besteedbaar inkomen zou kosten. Als je twee kinderen hebt, gaat het over ongeveer 26% van het inkomen en bij drie kinderen over 33% van het inkomen. Als je vier kinderen zou hebben dan zou het gaan over 40%. Bij het besteedbaar inkomen gaat het over alle inkomstenbronnen, die bij elkaar zijn opgeteld. Daarbij moet je denken aan de kinderbijslag, het vakantiegeld en de andere toeslagen waar je recht op hebt en die aan je uit worden gekeerd. De gemiddelde kosten hangen ook af van de situatie.

Kosten voor een kind variëren

woon je samen? Heb je een of twee inkomens? Ben je gescheiden en zijn de kinderen soms bij jou en soms bij de andere ouder van het kind? Het kan zijn dat er verschillende toeslagen hierin nog een rol spelen of alimentatie. Ook hangt het er vanaf wie welke kosten van een kind betaalt. Zo kan de een de schoolkosten betalen, de ander de kleding of er kan af worden gesproken dat de kosten van de kinderen eerlijk worden verdeeld.

Gezinsuitbreiding en de kosten

Als je je eerste kindje verwacht, dan moet je veel spullen aanschaffen. Als je al een kindje hebt, dan kun je vaak goedkoper uit zijn, omdat je veel spullen nog hebt staan die je kunt gebruiken. Ook met kleding kan dat wanneer je bijvoorbeeld een zoontje hebt en nu nummer twee verwacht. Let hierbij ook op de kosten wanneer je bijvoorbeeld tijdelijk minder wil gaan werken, om voor je kinderen te zorgen. Het bestedingspatroon wat je hebt kan daardoor veranderen, daar dien je wel rekening mee te houden en je erop voor te bereiden!

Veranderende kosten als je kinderen hebt

Wanneer kinderen ouder worden, zullen ook de kosten veranderen. Kinderen die naar de middelbare school gaan, brengen andere kosten met zich mee zoals de kosten van de schoolspullen en soms ook het vervoer naar school. Een mobiele telefoon kan dan ook een kostenpost zijn, met name wanneer kinderen ver naar school moeten fietsen. Ook een goede fiets en regenkleding zijn dan belangrijk! Ook de kosten van de studie spelen een rol bij de gemiddelde kosten van een kind, maar ook wanneer ze sporten of een andere hobby hebben, kan dat mee worden genomen bij de gemiddelde kosten van je kinderen.

Leeftijd en kosten

Jonge kinderen brengen hoge kosten met zich mee, ze groeien bijvoorbeeld snel uit de kleding en schoenen. Je wil ze graag speelgoed geven wat bij de leeftijd past, zodat ze zich kunnen ontwikkelen. Maar ook oudere kinderen brengen verschillende kosten met zich mee, zoals studiekosten, een laptop, een mobiele telefoon, een fiets, kosten voor het openbaar vervoer, studieboeken en zo zijn er nog veel meer kosten te bedenken, waar je als ouder mee te maken krijgt. Als ouder heb je de verantwoordelijkheid voor je kinderen en daar hoort het betalen van genoemde kosten ook bij. Zorgkosten, denk aan kleding, eten, kapper, maar ook schoolkosten voor de ontwikkeling van je kind. Elke fase waarin je kind zich bevindt, kent leeftijdgebonden kosten.

Lees ook: Welke uitgaven heb je met kinderen? Hoeveel zakgeld geef je een kind per leeftijd?

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online