Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
strooizout tegen onkruid

Strooizout tegen onkruid. Goedkoop onkruid verwijderen!


Speciaal strooizout tegen onkruid verwijdert onkruid gemakkelijk, snel en heel goedkoop. Voor wie het nog niet wist hoe gemakkelijk onkruid te verwijderen is, weet het vanaf nu wel. Onkruid is met deze ‘Oma weet raad tip’ namelijk zo verholpen. En waar het ons om draait, is eigenlijk het gemak en financieel natuurlijk! Het onkruidzout.

Weinig bekendheid over de werking van speciaal strooizout tegen onkruid

Natuurlijk kennen we allemaal wel Round-up, maar dat is vrij duur en slecht voor het milieu. Het mag eigenlijk ook niet meer gebruikt worden voor het verwijderen van onkruid. En het is eigenlijk ook onbegonnen werk om het met Round-up te doen, omdat het de wortels niet kapot maakt. Het groeit gewoon vrolijk weer door. Toch hoorden wij regelmatig al dat er speciaal strooizout is om onkruid te verdelgen. Letterlijk dood maken van grassen en andere ongewenste plantjes inclusief de wortel. Maar, omdat het speciaal strooizout goedkoop is, en niet in de media of het nieuws verschijnt. We kenden het dus niet en hadden het nog nooit gebruikt. Wij hebben sinds kort wel de proef op de som genomen en hebben het onkruidzout in een zak van 25 kg gekocht en geprobeerd. Met succes!

De kosten van speciaal strooizout tegen onkruid

Voor de kosten van het onkruidzout hoef je het niet te laten, we kochten het speciale strooizout voor 22 euro (in een zak van maar liefst 25 kilo), waar je wel een grote tuin mee behandelt. En om de hele zomer te onderhouden heb je aan vier zakken genoeg.

Wanneer beginnen met strooizout om onkruid tegen te gaan?

Het advies was om in het voorjaar wel te beginnen met zout strooien, zodat onkruid geen kans krijgt. En daarna dus alleen bijhouden met het luchtig strooien van zout. Zo komen wij op 3 a 4 zakken per seizoen uit. Het hebben van een onderhoudsvrije tuin kost op die manier niet zo heel veel geld en het scheelt vooral veel werk. Alleen rond oktober en november is het raadzaam om de behandeling met onkruidzout nogmaals grondig uit te voeren, zodat mosvorming geen kans krijgt tussen de voegen.

Daadwerkelijke uitvoering van onze test ‘Strooizout tegen onkruid’

We hebben ons aan het advies van de verkoper en zijn tips gehouden. We gebruikten het strooizout op onkruid een jaar lang. Het zout zelf was erg goedkoop. Het klopt ook dat het je tuin bijna onderhoudsvrij maakt en de werking is effectiever dan alle andere chemische producten die je kunt kopen. Zelfs met azijn ben je duurder uit. Bovendien werkt azijn alleen voor de bovenste helft van het onkruid, de wortel gaat niet kapot. En dat doet het zout wel. Ook mossen, gras, klavers en meer.

Hoe moet je strooien met zout tegen onkruid?

Zo ingewikkeld is dat eigenlijk niet, wel is het zo dat als je eenmaal de smaak te pakken hebt met strooien dat het je steeds minder kost en steeds beter effect krijgt. Natuurlijk is het zo dat als je genoeg erop gooit dat het zeker werkt. Maar door meer ervaring zoals wij dit hebben uitgeprobeerd, leer je om steeds minder zout te gebruiken. Het effect blijft gewoon hetzelfde en er komt geen onkruid meer terug. Voor een beginner is het al een goedkope manier tegen onkruid. De verkoper liet ons zien hoe je het zout in de tuin moet strooien. Simpel gezegd: strooi het zout op de plaatsen waar je geen onkruid meer wilt hebben.

Hoeveel uur besteden aan je tuin om deze met zout onkruidvrij te houden?

Afhankelijk natuurlijk van je tuin, de grootte en de breedte. Maar met een redelijke tuin van 150 m2, ben je binnen 5- 10 minuten per week klaar. Let wel: nadat het onkruid kapot is gegaan. De eerste keer ben je wat langer bezig, ongeveer 30 min. Het plezier dat je met een grote tuin van tegels en grind als onderhoud maar 10 minuten bezig bent per week is gewoonweg heerlijk. Ik ben zelf echt een tuinder, maar besteed toch zeker liever aandacht aan mijn echte planten dan aan onkruid. Wie niet?

Verschillende soorten zout

Wegenzout, strooizout, Keukenzout, Steenzout, Geel zout, Zeezout,.. Er zijn tal van soorten zout wat maakt dat zout geschikt is voor het één en het ander voor het andere. Anders hadden we tenslotte maar 1 soort in de wereld nodig voor alles. Ook zit er nog verschil tussen bijvoorbeeld keukenzout en keukenzout. Zo heb je Jozo zout en merkloos keukenzout. Voor wie weleens vlees gaat zouten (Meestal slagers voor worst), die zal het ongetwijfeld kennen, of een visboer die zijn paling gaat zouten. Merkloos zout moet op vlees 3 tot 4 keer zo hoog gezouten worden. Enorm veel verschil dus.

Gebruik geen keukenzout tegen onkruid

Op de wegen in de winter heb je weer last van ijs. Zou je keukenzout op het wegdek gooien dan smelt het voor even en vriest na een uur weer aan. Waarom is simpel te verklaren. De gewone afgifte van keukenzout is nihil, wat inhoudt dat de werking van het zout snel is uitgewerkt. Erg grove korrels zorgen voor een lange afgifte. Met onkruid daarentegen komt het vrij nauw. Te groot is niet goed en te klein is ook niet goed. Als voorbeeld met keukenzout, het effect lijkt razendsnel en dat is ook als je het ziet, maar de wortel gaat niet kapot, en dat is juist wel de bedoeling. Dit komt door de snelle afgifte van het zout. Daarnaast is het zoutgehalte belangrijk, dat bij Jozo keukenzout veel hoger is dan merkloos zout (merkloos zout is goedkoop, maar uiteindelijk duurkoop als je voor het echte werk wilt gaan).

Strooizout tegen onkruid online kopen

Strooizout tegen onkruid werkt goed. (De Gamma vraagt al voor gewoon strooizout 9 euro voor 10 KG) Online vraagt men als middenmoot 7 a 8 euro voor 10 kilo. Nu zou je kunnen denken om gewoon keukenzout te gebruiken, dat is namelijk ook erg goedkoop. Strooizout is alleen niet gewoon keukenzout en niet geschikt voor de tuin. Koop je strooizout eenvoudig online en je hoeft ook niet te slepen met één of meerdere zakken van 25 kilo. Handig toch? Kijk hieronder voor bestellen.

Beschadigen tegels van strooizout?

De tegels kunnen niet beschadigen, maar het kan wel zorgen voor een tijdelijke doffe witte gloed. Zodra het zout is opgelost zal dit ook verdwijnen. Let wel op met 1 en 2-jarige beplanting. Want zoals elke soort beplanting is het niet in staat zout op te nemen. Wat inhoudt dat bij teveel zoutgebruik direct op de plant, de plant wel kan uitdrogen. Bomen en hagen hebben hier iets minder last van, omdat de wortels vele malen dieper zitten, toch is het geen aanrader om ze te bezouten. Gebruik het op harde ondergronden.

Meerdere mogelijkheden en toepassingen van strooizout

Zoals beschreven in vorige alinea is het speciale strooizout tegen onkruid toepasbaar op zowel harde bodem van steen, beton-tegels als grindpaden. Zelfs het graf van dierbaren houd je er onkruidvrij mee. Onze bevindingen zijn dan ook: Goedkoop, vrijwel geen onderhoud nodig, zeer effectief. Het is naar onze mening dan ook echt een aanrader. Vragen over speciaal strooizout tegen onkruid? Klik hieronder voor info, of bestel direct online een aantal zakken strooizout voor een onkruidvrije tuin en terras tussen de tegels.


http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online