onkruid verwijderen met speciaal strooizout

Speciaal strooizout tegen onkruid. Het is er gelukkig!


Onderhoud onkruid niet wieden! Maar speciaal zout
2014-04-08 ZOUT, Voor wie het nog niet wist hoe gemakkelijk onkruid te verwijderen is, weet het vanaf nu wel. Onkruid is met deze 'Oma weet raad tip' zo verholpen. En waar het ons om draait is eigenlijk het gemak en financieel natuurlijk! Het onkruidzout..

          Zoals je hier het voorbeeld ziet, kan het bij jou ook > 

Weinig bekendheid over de werking van speciaal strooizout tegen onkruid

Natuurlijk kennen we allemaal wel Roundup (Het natuurlijke gif) Nou gif is het gelukkig net niet, maar gezond ook zeker niet. Duur? Ja Round-up is niet goedkoop. En is eigenlijk ook onbegonnen werk om het met Roundup te doen omdat het de wortels niet kapot maakt. Het groeit gewoon vrolijk weer door. Toch hoorde wij regelmatig al dat er speciaal strooizout is om onkruid te verdelgen. Letterlijk dood maken van grassen en andere ongewenste plantjes inclusief de wortel. Maar omdat het speciaal strooizout redelijk goedkoop is, en niet in het media nieuws verschijnt, is het ons ook niet gebeurd dat wij het zelf hebben gebruikt. Dezelfde reden als u waarschijnlijk. Wij hebben sinds kort wel de proef op de som gesteld en hebben het onkruidzout gekocht. 

De kosten van speciaal strooizout tegen onkruid 
Voor de kosten van het onkruidzout hoefde wij het niet te laten, We kochten het speciale strooizout bij een vakkundige persoon voor een aantal euro. (Zakken van 10 kilo met onkruidzout). waar je volgens hem een grote tuin mee kunt behandelen. 35m2 mee kunt doen.  En om te onderhouden de hele zomer zou je naar zeggen aan 4 zakken genoeg hebben.  

Wanneer te beginnen met strooizout om onkruid tegen te gaan
Het advies was om rond maart wel te beginnen met zout strooien zodat onkruid geen kans krijgt. En nadien dus enkel bij te houden met luchtig te strooien van zout.  Zo komen wij op 3 a 4  zakken per seizoen uit. Het kost ons om een onderhoudsvrije tuin te hebben nog geen 20 Euro. Enkel rond oktober en november was het raadzaam om de behandeling met onkruidzout nogmaals grondig uit te voeren, zodat mosvorming geen kans krijgt tussen de voegen.  

Daadwerkelijke uitvoering van ons nieuwe test 'Strooizout tegen onkruid'
We hebben zoals het advies van hem ons aan de tips gehouden, en bekeken dit een jaar lang. Het klopt dat we 16 euro kwijt waren. Erg goedkoop dus ook Het klopt ook dat het nagenoeg onderhoudt vrij is. Het klopt ook zeker dat de werking meer dan effectief is dan alle andere chemische producten die je kunt kopen, Zelfs met azijn ben je duurder uit en werkt alleen voor de bovenste helft van het onkruid, de wortel gaat niet kapot. En dat doet onkruid wel, en jawel ook hermoes en gras, klavers noem het maar op. 

Hoe moet je strooien met zout tegen onkruid?
Zo ingewikkeld is dat eigenlijk niet, wel is het zo dat als je eenmaal de smaak te pakken hebt met strooien dat het je steeds minder kost en steeds beter effect krijgt. Natuurlijk is het zo dat als je genoeg erop gooit dat het zeker werkt. Maar door meer ervaring zoals wij dit hebben uitgeprobeerd,en nog steeds,  leer je om steeds minder zout te gebruiken. Het effect blijft gewoon hetzelfde en er komt geen onkruid meer terug. Voor een beginner is het al een goedkope manier tegen onkruid. maar zeker voor een gevorderd persoon door de ervaring, is het eigenlijk lachwekkend.  De verkoper illustreerde ons zeker hoe om te gaan met het strooien van zout. Dit kunt u dan ook het beste aan de specialist vragen ter verduidelijking. Specifieke uitleg om een succes volle onkruidvrije tuin te hebben is terdege wel nodig. 

Hoeveel uur besteden aan je tuin om met zout onkruid vrij te houden?  
Afhankelijk natuurlijk van je tuin, de grootte en de breedte. Maar met een redelijke tuin van 150 m2, ben je binnen 5- 10 minuten per week kwijt. Let wel: nadat het onkruid kapot is gegaan. Dus echter het onderhoud. de eerste keer ben je wat langer bezig. Zeggende 30 min.  Het plezier dat je met een grote tuin van tegels en grind als onderhoud maar 10 minuten bezig bent per week is gewoonweg heerlijk. Ik ben zelf echt een tuinder, maar besteed toch zeker liever aandacht aan mijn echte planten dan aan onkruid. Wie niet?

Verschillende soorten zout
Wegenzout, strooizout, Keukenzout, Steenzout, Geel zout, Zeezout,.. Er zijn tallen van soorten zout wat maakt dat zout geschikt is voor het 1 en het ander voor het andere. Anders hadden we tenslotte maar 1 soort in de wereld nodig voor alles. Ook zit er nog verschil in in bijvoorbeeld keukenzout en keukenzout. zo heb je Jozo zout, en merkloos keukenzout. Voor wie wel eens vlees gaat zouten (Meestal slagers voor worst), die zal het ongetwijfeld kennen, Of een visboer die zijn paling gaat zouten. Merkloos zout moet op vlees 3 tot 4 keer zo hoog gezouten worden. Enorm veel verschil dus. Op de wegen met de winter heb je weer last van ijs. Zou je keukenzout op het wegdek gooien dan smelt het voor even en vriest na een uur weer aan. Waarom is simpel te verklaren. De reguliere afgifte van keukenzout is nihil, wat inhoudt dat de werking van het zout snel is uitgewerkt. Erg grove korrels zorgen voor een lange afgifte. Met onkruid daarentegen komt het vrij nauw Te groot is niet goed en te klein is ook niet goed. Als voorbeeld met keukenzout, Het effect lijkt razend, en dat is ook als je het ziet, maar de wortel gaat niet kapot, en dat is juist wel de bedoeling. Dit komt door de snelle afgifte van het zout. het zou dus regulier moeten zijn in afgifte. Daarnaast is het zoutgehalte belangrijk, zoals jozo keukenzout veel hoger is dan merkloos zout.  (Merkloos zout is goedkoop maar uiteindelijk duurkoop als je voor het echte werk wilt gaan). Toch ondervonden wij het strooizout tegen onkruid voor een aangename lage prijs van 6 Euro. (De Gamma vraagt al voor gewoon strooizout 9 euro voor 10 KG) Online vraagt men als middenmoot 7 a 8 euro. Hoe dan ook zout is niet gewoon zout. 

Beschadigingen
De tegels kunnen niet beschadigen, maar het kan wel zorgen voor een tijdelijke doffe witte gloed. Zodra het zou is opgelost zal dit ook verdwijnen.  Let wel op met 1 en 2 jarige beplanting. Want zoals elke soort beplanting is het niet in staat zout op te nemen. Wat inhoudt dat bij teveel zoutgebruik direct op de plant, de plant wel kan uitdrogen. Bomen en hagen hebben hier iets minder last van omdat de wortels vele malen dieper zitten, desalniettemin is het geen aanrader om ze te bezouten, want echter de definitie van het middel is dan ook om dit te gebruiken op harde bodem, en niet te sprenkelen in en door het gewas. 

Meerdere mogelijkheden 
Zoals beschreven in vorige alinea is het speciale strooizout tegen onkruid toepasbaar op zowel harde bodem van steen, beton-tegels als grindpaden en niet te vergeten op een graf van je dierbaren. 

Conclusie
Onze bevindingen zijn dan ook: Goedkoop, vrijwel geen onderhoud nodig, zeer effectief.  
Het is naar onze bevindingen dan ook echt een aanrader. Vragen over Speciaal strooizout tegen onkruid? Klik hieronder voor info >

Vind alle adressen voor uw onkruidzout

Share by: