Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Creditcard schuld aflossen

Creditcard schuld aflossen? Zo doe je dat


Een creditcard schuld aflossen is een uitstekend idee. Een creditcard schuld is namelijk jammer genoeg een van de duurste soorten schulden die je maar kan hebben. Ook al is het vaak heel handig en ideaal voor als je snel wat extra geld nodig hebt. Vaak kun je met gemak wel enkele duizenden euro’s extra opnemen. Meestal betaal je elke maand het gehele bedrag terug, of je betaalt in maandelijkse termijnen. Betalen in termijnen is alleen een heel dure manier van geld lenen.

Creditcard schuld aflossen? Ja, creditcard schuld is dure lening

Een schuld op je creditcard is namelijk een van de duurste leningen die er bestaan. Je betaalt soms tot wel 15 procent rente over deze lening, want dat is het eigenlijk gewoon. Bij een creditcardschuld betaal je op die manier zo’n 150 euro per 1000 euro schuld. En dat is duur.Van die 150 euro kun je veel andere leuke dingen doen toch?

Creditcard in termijnen of niet?

Je bepaalt zelf of je jouw creditcardschuld elke maand automatisch helemaal aflost, of kiest voor maandelijkse termijnen. Bij termijnen betaal je iedere maand een vast bedrag of een percentage van de schuld terug. Afbetalen in termijnen is handig voor als het bedrag van de schuld hoog is opgelopen. Houd dus wel rekening met de rentekosten. Het is dus eigenlijk heel belangrijk om de schuld op je creditcard zo snel mogelijk terug te betalen. Soms kun je daarvoor zelfs beter nog een andere goedkopere lening afsluiten waar je minder rente betaalt. Je creditcard schuld los je dan in één keer af. Dat heet oversluiten.

Tips om je creditcard schuld sneller af te lossen

  • Verhoog je standaard maandelijkse terugbetaling. Vaak merk je dat niet eens, terwijl je schuld toch sneller kleiner wordt. Je betaalt uiteindelijk veel minder rente
  • Gebruik je vakantiegeld of andere extra inkomsten om een extra aflossing op je creditcard te doen
  • Neem een lagere limiet
  • Stap over naar een andere creditcard met lagere rente
  • Spreek je spaargeld aan om met een deel daarvan extra af te lossen
  • Bouw geen extra schulden op met je creditcard
  • Los alles in één keer af door een andere goedkopere lening te nemen. Een doorlopend krediet of persoonlijke lening is vaak goedkoper

Het is ook slim om niet meer dan één creditcard te hebben. Zo voorkom je dat je veel vaste kosten betaalt. Spaar altijd voor financiële noodgevallen. Als je dan geld nodig hebt, hoef je niet het dure creditcard geld aan te spreken. Gebruik je creditcard alleen als het niet anders kan, bijvoorbeeld voor het online betalen van een huurauto of vliegtickets.

Voorkom hoge jaarlijkse vaste creditcardkosten

Wist je dat je jaarlijks een bijdrage betaalt voor het hebben van je creditcard? Die kosten kunnen oplopen tot wel honderd euro of meer. Die kosten komen nog bovenop je schuld en je rentekosten. Kijk dus goed welke creditcard je kiest en let op de jaarlijkse kosten.

Als je verstandig met je creditcard omgaat, dan kan het een ideaal betaalmiddel zijn. Het beste is om hem alleen te gebruiken wanneer het niet anders kan. Dus niet om de normale maandelijkse rekeningen mee te betalen, andere schulden of je inkomen aan te vullen. Als je te weinig geld binnen krijgt elke maand, dan helpt besparen op de uitgaven en tegelijkertijd je inkomsten proberen te verhogen het allerbeste.

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online