Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Deurwaarder wat doen

Deurwaarder aan de deur, wat te doen?


Een deurwaarder aan de deur? Staat er een deurwaarder op de stoep? Dat kan natuurlijk iedereen overkomen. Er is een rekening blijven liggen, of je had geen geld om een bepaalde rekening te betalen. Zelfs na enkele herinneringen heb je de rekening niet betaald. Maar wat zijn je rechten en plichten als er een deurwaarder voor je deur staat? Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je niet eens open doet voor de deurwaarder? En welke spullen mag een deurwaarder zomaar meenemen? Wat doet een deurwaarder precies?

Deurwaarder aan de deur? Tips voor als er een deurwaarder aanbelt

De officiële naam van een deurwaarder is ‘gerechtsdeurwaarder’. Het is eigenlijk een speciale soort ambtenaar die mensen mag oproepen om voor de rechter te verschijnen. Een deurwaarder komt thuis informeren waarom jij je rekening niet heb betaald. Hij heeft ook het recht om spullen uit je inboedel te verkopen. Zo kunnen ze je rekeningen met de opbrengst daarvan alsnog betalen. Dit is natuurlijk een situatie die liever niet hebt. In totaal zijn er in Nederland ongeveer 750 deurwaarders.

Belt een deurwaarder bij je thuis aan? Moet je deze dan binnen laten of doe je gewoon alsof je niet thuis bent? Je hebt het als je de deur open doet namelijk gewoon het recht om een deurwaarder de toegang tot je woning te weigeren. Alleen als de deurwaarder beslag komt leggen op je spullen, of je woning mag laten ontruimen, dan mag de deurwaarder wél zonder jouw toestemming je woning binnentreden. Meestal wordt hier de hulp van de politie en een sleutelsmid ingeroepen om je slot te forceren als je niet open doet. Zo ver is het meestal nog niet gekomen als de deurwaarder bij je aanbelt.

Post ontvangen van de deurwaarder?

Als je een brief krijgt van een deurwaarder, maak deze dan gewoon open. Het heeft geen zin om de brief aan de kant te schuiven en gewoon niet open te maken. Hier wordt je probleem meestal alleen maar erger van. Als je geen geld hebt om de rekeningen te betalen, dan is er in overleg met de deurwaarder meestal wel een betalingsregeling mogelijk. Een deurwaarder is ook een mens en heeft ook liever dat jij de rekening netjes betaalt, zonder dat je daar veel ellende van krijgt. Maar dan moet je wel contact zoeken en de post openen.

Wat gebeurt er als je niet opendoet voor de deurwaarder?

Als er wordt aangebeld en je denkt dat het een deurwaarder is, dan kun je natuurlijk gewoon niet opendoen. Doe je niet open? Dan krijg je waarschijnlijk een dagvaarding door de brievenbus. Als de deurwaarder komt om beslag op je spullen te leggen, dan heeft deze het recht om je deur open te breken. De politie komt dan meestal ook.

Waarop mag een deurwaarder beslag leggen?

Een deurwaarder mag in principe bijna alles meenemen waarvan hij denkt dat het nog waarde heeft bij verkoop. Er zijn maar enkele zaken waar geen beslag op mag worden gelegd. Dat zijn bijvoorbeeld je bed, kleren, eten en drinken voor een maand (de koelkast zelf mag wel worden meegenomen). Ook mogen speciale voorzieningen voor gehandicapten niet worden meegenomen.

Maar een auto, scooter, elektrische apparatuur en andere voorwerpen zijn vaak nog geld waard. Een deurwaarder zal eerst een lijstje maken van spullen die je in aanmerking komen voor verkoop en zal je spullen meestal niet direct meenemen. Ze worden later opgehaald. Als de deurwaarder vreest dat die jij de veilig gaat stellen of zelf verkopen voordat hij ze komt ophalen, dan kan hij ervoor kiezen om de spullen zelf op te laten slaan. Je mag dus niet snel zelf al je spullen verkopen. Dit is zelfs strafbaar! Daarnaast kan een deurwaarder ook beslag leggen op zaken zoals je salaris of uitkering.

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online