Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Hulzenvuller zelf sigaretten maken

Zelf sigaretten maken met een elektrische sigarettenmachine hulzenvuller


Als je echt goedkoop wilt roken, dan is zelf sigaretten maken met een sigarettenmaker of hulzenvuller of hulzenstopper de perfecte oplossing. Met een blik tabak, een doos hulzen en een handmatige of elektrische sigarettenmaker kun je direct beginnen. Daarmee maak je thuis heel snel genoeg sigaretten om een pakje te vullen.

De reden waarom een sigarettenmachine ook wel een hulzenvuller wordt genoemd, is omdat hij je helpt om de losse tabak in de lege hulzen te stoppen. Soms wordt het zelf maken van sigaretten met een sigarettenmachine ook wel ‘sigaretten schieten’ genoemd. Dat komt doordat de tabak tijdens het proces zijwaarts wordt verplaatst.

Zelf sigaretten maken met een goedkope hulzenvuller sigarettenautomaat

Er bestaan in de basis twee soorten sigarettenmakers. De meeste mensen die zelf sigaretten maken, gebruiken een elektrische of handmatige sigarettenmaker. Veel mensen kopen een sigarettenmachine, omdat roken steeds duurder wordt. De prijs van een pakje sigaretten zal in de toekomst alleen maar verder stijgen. Daarom hebben steeds meer rokers een sigarettenmachine in huis. Op deze manier maak je snel veel sigaretten voor een fractie van de prijs van een pakje sigaretten.

De voordelen van een hulzenvuller

Als je zelf je sigaretten maakt, heeft dat veel voordelen:

  • Sigaretten maken met een sigarettenmachine is veel goedkoper. Het bespaart je per sigaret veel geld. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van het merk tabak en de hulzen die je koopt. Als je één pakje per dag rookt (zeg maar 19 sigaretten), dan bespaar je al snel maar liefst 1400 euro per jaar. Per sigaret bespaar je gemiddeld zo’n 24 eurocent. Een sigaret uit een pakje kost ongeveer 34 eurocent, terwijl een zelfgemaakte sigaret slechts 9 cent kost. Je ziet dat je op deze manier veel goedkoper roken kunt. Met een beetje moeite en tijd is goedkoper roken dus goed mogelijk. Bij één pakje per dag bespaar je per jaar tot wel 1600 euro.
  • De kwaliteit van zelfgemaakte sigaretten is goed.
  • In het begin is het nog best wel lastig om goed te leren werken met de handmatige sigarettenmachine. In het begin maak je waarschijnlijk wat minder mooie sigaretten, maar met een goede machine en wat oefening gaat het heel snel. Na een paar weken oefenen maak je peuken die in kwaliteit vergelijkbaar zijn met de sigaretten uit pakjes die je gewend bent. Een elektrische sigarettenmaker doet alles zelf voor je.
  • Je kunt gewoon je eigen favoriete merk blijven roken. Bijna alle merken tabak zijn ook verkrijgbaar als variant om zelf je sigaretten te maken. Deze is te koop in speciale bussen of emmers met shag.

Wat kost zelf sigaretten maken met een sigarettenmachine of hulzenvuller?

Als je een sigarettenmachine wilt kopen dan kun je kiezen voor een handmatige hulzenvuller of een elektrische sigarettenmaker. Een handmatige hulzenvuller heb je al vanaf €10. Een elektrische sigarettenmaker maakt het je helemaal gemakkelijk. Deze machines hebben een tabaksreservoir waarmee je snel en volautomatisch tot wel 30 stuks kunt maken. De aanschafprijs van een goede sigarettenmachine ligt tussen €80 en €300. Misschien lijkt €300 veel, maar als je nagaat dat je de machine al binnen 3 maanden terugverdient, dan vallen de kosten reuze mee.

Welke tabak kopen voor een sigarettenmachine of hulzenvuller?

Als je sigaretten gaat maken, koop dan altijd zogenaamd volumetabak. Dat is te koop in pakken, bussen en emmers die speciaal geschikt zijn voor gebruik in sigarettenmachines. Vul je machine niet met gewone shag, want dat is niet geschikt voor gebruik in een hulzenvuller. De structuur van de tabak is te draderig. Tabak voor sigarettenmakers is korter van structuur dan normale tabak en heeft een lager vochtgehalte dan gewone tabak.

De beste elektrische sigarettenmaker kopen

Ik geef toe, het is echt een magisch gezicht om losse hulzen in een elektrische sigarettenmachine te stoppen, er tabak bij te doen en er rollen mooie sigaretten uit de machine. Het is net alsof je je eigen mini sigarettenfabriekje thuis hebt. Ook geeft het veel voldoening om te weten dat de prijs van jouw sigaret veel goedkoper is dan die je in een pakje koopt. Als je ze nadat ze uit de machine rollen in een leeg pakje doet, dan lijkt het net alsof je ‘echte’ merksigaretten rookt. De onderstaande elektrische sigarettenmachines bevallen ons heel goed. Ik zou zeggen, probeer het eens en geniet van het kijken hoe jouw goedkope sigaretten uit je machine rollen. Echt een genot om naar te kijken!

Aanrader: De Zorr powermatic II Elektrisch Sigarettenmaker:
Ben je net zoals wij helemaal overtuigd? Koop de Zorr Powermatic 2 voordelig bij Sigarettenmakershop.


Filmpje van de Zorr PowerMatic 2 elektrische sigarettenmaker in actie: