Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Goedkoop bier kopen in Duitsland

Goedkoop bier kopen in Duitsland, waar doe je dat?


Wil je goedkoop bier kopen in Duitsland? Onze Oosterburen staan erom bekend dat ze van bier houden. Het is er dan ook niet zo duur als in Nederland. Ze hebben er zelfs een speciaal bierfeest: op het wereldberoemde Oktoberfest worden miljoenen liters bier gedronken. Duitsland staat in Nederland bekend om het goedkope bier en sterke drank. De lage prijzen komen doordat de accijns op alcohol er wel 4 keer lager is.

Goedkoop bier kopen in Duitsland? Bierprijzen in Duitsland

Gemiddeld bespaar je op bier een kwart tot wel de helft van de prijs die je in Nederland betaalt. Een flesje Weihenstephaner kost bij een supermarkt in Nederland bijvoorbeeld zo’n 2 euro, terwijl je voor hetzelfde flesje Weihenstephaner bij Trinkgut minder dan een euro betaalt. Koop je een hele krat, dan loopt het verschil nog verder op. Ook bekende Duitse bieren zoals Krombacher, Warsteiner en Jever koop je voordelig in kratten. In de supermarkt K+K heeft elke week wel een mooie aanbieding, waar je wat extra’s bij krijgt.

In deze winkels kun je goedkoop bier kopen in Duitsland

Wanneer je in de grensstreek woont is het altijd de moeite waard om naar Duitsland te rijden om bier in te slaan. Je bespaart vooral wanneer je meerdere kratten tegelijkertijd in de aanbieding koopt. Want ook die hebben ze in Duitsland. In deze winkels koop je voordelig en goedkoop bier in Duitsland:

  • Trinkgut (drankenhandel)
  • Kaufland
  • Real of Edeka (gemiddeld 55 cent voor een halve liter bier
  • K+K Supermarkt (heeft regelmatig goede bier aanbiedingen
  • Lidl
  • Aldi

Veel groter assortiment in Duitsland

Het assortiment bieren en dranken is in Duitsland veel groter dan in Nederland. Met veel verschillende biersoorten en speciaal bier. Drink je regelmatig bier of geef je een feest? Dan is goedkoop bier kopen in Duitsland wat ons betreft een echte aanrader. Elk half jaar rijden we er zelf ook zeker een keer naartoe.

Geen slijterij, maar een Getränkemarkt

Ga trouwens niet op zoek naar een slijterij, zoals we die hier kennen. Die bestaan in Duitsland namelijk niet. Sterke drank en bier wordt in Duitsland namelijk gewoon in de supermarkten verkocht. In grote winkelcentra vind je meestal naast de gewone supermarkt een aparte Getränkemarkt, zoals Trinkgut. In zo’n Getränkemarkt kun je gemakkelijker groot inkopen. Dat is dus de plek waar je als Nederlander vooral moet zijn, tenzij een supermarkt een erg goede bier aanbieding in Duitsland heeft. In heel veel grensplaatsen vind je een Trinkgut, zoals in Nordhorn, Emmerich en Herzogenrath.

Statiegeld op bier in Duitsland? Ook op blikjes bier

Goed om te weten: in Duitsland betaal je net zoals in Nederland statiegeld over je flesjes. Alleen ook op blikjes en plastic flessen. Als je groot inkoopt, dan kan statiegeld aardig optellen. Natuurlijk krijg je dat allemaal terug wanneer je jouw lege flessen en blikjes weer inlevert. Dat hoeft trouwens niet per se bij dezelfde Getränkemarkt of supermarkt waar je jouw bier hebt gekocht.

Je weet dat er statiegeld op een blikje of fles zit als je er de Duitse woorden “Pfandflasche” of “Mehrwegpfandflasche” op aantreft. Ook zie je soms het Duitse logo voor statiegeld staan. Je herkent het vanzelf. Gemiddeld betaal je op een blikje bier 25 cent statiegeld.

Nog goedkoper bier drinken? Maak het zelf met een bierbrouw pakket!

Zoek jij nog een origineel cadeau bijvoorbeeld voor de feestdagen of wil je eindelijk eens zelf bier brouwen? Zoek niet verder! Je hebt het gevonden…

Voor iedereen die het leuk lijkt om zelf thuis bier te brouwen, is dit bierbrouwpakket een schot in de roos. Bestel het Brew Monkey Basis Startpakket en ga direct aan de slag in je eigen keuken. Maar wees gewaarschuwd: je loopt het risico hier een nieuwe hobby aan over te houden. Want het lekkerste bier en goedkoopste bier? Dat brouw je zelf!