Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Schuldsanering schulden weg

Schuldsanering schulden weg?


Schulden weg met schuldsanering? Heb ik recht op schuldsanering? Dat hangt van je persoonlijke situatie af. Schuldsanering maakt het mogelijk om binnen drie jaar van je schulden af te komen. Tenminste, als je deze door omstandigheden niet meer zelf kunt betalen.

Als je diep in de schulden zit, dan kan dit echt een redding zijn en een manier om daarna met een schone lei te beginnen. Recht op een traject van de Wet schuldhulpverlening natuurlijke personen (Wsnp) moet door de rechter worden uitgesproken. Los je in 3 jaar zo veel mogelijk schulden af? Dan krijg je een schone lei.

Recht op schulden weg met schuldsanering?

Maar heb je recht op schuldsanering? Daar zijn wel een aantal voorwaarden voor. De voorwaarden voor schuldsanering zijn:

  • Je kunt je schulden niet meer zelf regelen, ze zijn problematisch;
  • je hebt tot 5 jaar voor de aanvraag niet bewust schulden gemaakt door bijvoorbeeld een misdrijf, fraude of onverantwoordelijk gedrag;
  • Je hebt je best gedaan om je schulden te regelen via een schuldhulpverleningstraject en dit is helaas mislukt;
  • Je zit op dit moment niet in de schuldsanering en heb hier de afgelopen 10 jaar ook niet in gezeten;
  • je bent bereid zoveel mogelijk geld te verdienen om je bestaande schulden af te lossen en de verplichtingen van de schuldsanering na te komen.

Hoe gaat schuldsanering in zijn werk?

Als je bent toegelaten, dan wijst de rechter een bewindvoerder aan die samen met jou heel veel gaat regelen. Zo stelt de bewindvoerder je schuldeisers ervan op de hoogte dat je in de schuldsanering zit. Ook vraagt hij een overzicht van je schulden op, bekijkt al je schulden en controleert ook je inkomsten. De bewindvoerder berekent ook het bedrag dat je maandelijks vrij te besteden overhoudt. Van al je andere inkomsten betaal je je schulden af.

Plichten tijdens schuldsanering

Wat je vooral zult merken tijdens het traject van schuldsanering is dat je bewindvoerder alle beslissingen over je spullen en je financiën overneemt. Dat voelt soms best heftig. Daarnaast heb je een inspanningsverplichting, wat betekent dat je zoveel mogelijk moet verdienen, maar ook je lasten zo laag mogelijk moet houden. Op deze manier kun je je schulden zo goed mogelijk aflossen. De bewindvoerder controleert hier ook op.

Het einde van schuldsanering

het traject van schuldsanering duurt 3 jaar, of is eerder klaar als je al je schulden al hebt afgelost. Ook kan het traject eerder gestopt worden als je je niet aan je verplichtingen hebt gehouden. Als het schuldsaneringstraject eindigt maakt je bewindvoerder en lijst op, waarop staat hoeveel is afbetaald aan al je schuldeisers. Als je je aan al je verplichtingen hebt gehouden dan zal je bewindvoerder de rechter positief adviseren. Dat betekent dat je een schone lei krijgt. Krijg je geen schone lei? Dan blijven al je schulden bestaan en word je failliet verklaard. Het is altijd mogelijk om in beroep te gaan als je niet eens bent met het stopzetten van de schuldsanering.

Schuldsanering aanvragen?

Als je een beroep wil doen op schuldsanering, ga dan naar je gemeente. De gemeente kijkt dan of ze je kunnen helpen bij je schulden. Dit wordt ook wel een minnelijk traject genoemd. Nadat je jezelf gemeld hebt, krijg je te horen wat je aan hulp kunt verwachten. Neem al je financiële gegevens mee. Binnen 4 weken nadat je jezelf bij de gemeente hebt gebeld hoor je welke hulp je kunt verwachten. Soms geeft de gemeente je een lening waarmee al je schulden kunnen worden afgelost. Op dat moment is alleen de gemeente nog jouw schuldeiser. Deze lening wordt een saneringskrediet genoemd.

Omdat het traject van schuldsanering erg intensief en zwaar kan zijn, is het ook mogelijk dat de gemeente je helpt door middel van schuldbemiddeling. Dit betekent dat de gemeente je helpt om je schuldeisers te benaderen over de afbetaling van je schulden. Het hangt hierbij vooral af van je schuldeisers of ze hieraan mee willen werken. Willen je schuldeisers niet meewerken? Dan is het via de rechter mogelijk om recht op schuldhulpverlening te krijgen.

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online