Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
ww aanvragen

WW aanvragen, waar en hoe doe je dat?


WW aanvragen doe je als je je baan dreigt te verliezen, of al ontslagen bent. In Nederland geldt dat wie kan werken ook moet werken. Als je dat zelf niet lukt, dan helpt het UWV of de gemeente bij het zoeken en vinden van werk. Als je geen werk hebt, dan komt er ook geen geld meer binnen. Voor de eerste maanden tot jaren kun je dan een WW-uitkering aanvragen.

Hoe lang je die krijgt is afhankelijk van je werkverleden. Heb je geen recht op een ww-uitkering en niet genoeg geld om van te leven? Dan kun je van de gemeente een bijstandsuitkering krijgen. Daarmee kun je meestal in ieder geval je woonlasten en boodschappen betalen. Hoe regel je een ww-uitkering?

Stappenplan ww-uitkering aanvragen

ww-uitkering aanvragen: je hebt recht op WW als je werkloos wordt vanuit een dienstverband. Ook als je aar een deel van je werkuren kwijtraakt, dan heb je voor die uren mogelijk recht op WW. Aan het krijgen van een ww-uitkering zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Voldoe jij hieraan? Je:

  • Moet bij je werkgever verzekerd zijn tegen werkloosheid
  • Verliest minimaal vijf uur per week werk
  • Bent direct beschikbaar voor betaald werk
  • Hebt in de laatste 36 weken minstens 26 weken gewerkt
  • Bent niet door je eigen schuld werkloos geworden

Voldoe je hieraan? Dan kun je via Mijn UWV door in te loggen met DigID een ww-uitkering aanvragen.

Hoe hoog is een ww-uitkering?

Een ww-uitkering is ongeveer 70 procent van je verdiende loon. Dat is een richtbedrag. Verdiende je 1000 euro netto, dan krijg je een ww-uitkering van 700 euro netto. Let wel op dat je geen reiskostenvergoeding meer krijgt. Ben je benieuwd naar de exacte hoogte van je uitkering? Vul dan de rekenhulp WW, of ga direct naar Mijn UWV.

Wanneer kun je een WW-uitkering aanvragen?

Ook als je al weet dat je binnenkort werkloos zult worden, dan kun je pas één week voor je eerste WW-dag een uitkering aanvragem Dat komt omdat het UWV dan pas al je gegevens digitaal van je werkgever heeft ontvangen. Je hoort gelukkig wel snel of je er recht op hebt en hoe hoog je ww-uitkering is. Een WW-uitkering kun het beste je uiterlijk één week na je laatste werkdag aanvragen. Daarvoor heb je een DigiD-inlogcode nodig.

Hoeveel maanden ww?

Als je inlogt op Mijn UWV, dan kun je zien op hoeveel maanden je recht op ww hebt. Ook als je gewoon nog een baan hebt en werkt, dan kun je die gegevens bekijken. Meestal geldt dat je per jaar werkervaring recht hebt op één maand ww. De laatste jaren zijn de regels voor het krijgen van een uitkering wel aangescherpt.

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online