Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
De beste mobiele airco kopen

De beste mobiele airco kopen? Deze sluit je gemakkelijk zelf aan


Op zoek naar een mobiele airco? Want ben je ook zo klaar met een warme woonkamer of slaapkamer? Of is werken bijna onmogelijk doordat je werkkamer op warme dagen zo ontzettend heet is? Dat snappen we! Woningen warmen als de zon schijnt vaak snel op. Wanneer je een plat dak, veel glas en een niet zo goed geïsoleerde woning hebt, dan wordt het binnen echt een broeikas. Ook goed geïsoleerde huizen houden de warmte binnen vast, terwijl het buiten al behoorlijk afgekoeld is. Een raam open is niet altijd een optie vanwege verkeersgeluiden of de natuur die je nachtrust verstoort.

Een mobiele airco in huis maakt het heerlijk koel!

Een mobiele airco is de beste oplossing en heeft veel voordelen vergeleken met een ventilator of zelfs een vaste airco. Waarom? De twee grootste voordelen van een mobiele airco zijn dat je ze gemakkelijk neerzet in de ruimte waar je het koel wilt hebben. Een koude woonkamer als je beneden bent. En ga je slapen? Dan zet je de mobiele airco gewoon in je slaapkamer neer voor een heerlijke nachtrust. Als klap op de vuurpijl zijn mobiele airco’s ook een stuk goedkoper dan vaste airconditioning installaties.

Grootste voordelen van een mobiele airco

  • Gemakkelijk zelf installeren
  • Goedkoper dan een vaste airco
  • Minder stroomverbruik dan een vaste airco
  • Gemakkelijk zelf verplaatsen naar de ruimte die je koel wilt hebben

Hoe werkt een mobiele airco?

Een mobiele airco werkt in principe hetzelfde als andere (vaste) airco units. Heel simpel gezegd: een mobiele airco zuigt de warme lucht in de ruimte naar binnen. Deze lucht gaat langs een aantal buizen met koelvloeistof, waardoor de lucht afkoelt. De koude lucht geeft de airco weer af aan de binnenruimte. Dit proces herhaalt zich, zodat je een heerlijk frisse kamer hebt. En dat is in de zomer echt een fijne ervaring!

Geen monteur nodig voor een mobiele airco

Het enige wat je voor de installatie van een mobiele airco nodig hebt, is een stroomaansluiting en een afvoeropening voor de warme lucht. Meestal gaat de slag door een raam naar buiten. De opening in het raam dek je af met een speciaal stuk doek. Dat is alles. Je hebt geen monteur nodig en geniet na het kopen van een mobiele airco direct van koude lucht in huis. Sommige modellen maken de lucht in huis ook meteen gezonder en gebruik je in de winter ook als verwarming.

Wat is de beste mobiele airco?

Bij het kopen van een mobiele airco moet je op een aantal dingen letten, zoals het koelvermogen (BTU). Voor elke m3 die je wilt koelen heb je 135 BTU nodig om het heerlijk koud te krijgen. Ook wil je dat je airco niet zoveel geluid maakt. De beste mobiele airco’s zijn fluisterstil (onder de 50 dB), ideaal voor in de slaapkamer. Kies in ieder geval een model onder de 65 dB. Ook het stroomverbruik is iets om op te letten. De beste mobiele airco’s hebben een energielabel van A of A+. Wil je jouw mobiele airco vaak verplaatsen? Let dan ook op het gewicht. De meest gekochte mobiele airconditionings zijn van het type monoblock. Er bestaan ook split-units, maar die zijn vaak een stuk duurder.

Welke mobiele airco moet ik kiezen? Let op deze 5 punten

Wanneer je bij het kopen van een mobiele airco let op deze vier belangrijke eigenschappen, dan koop je een goede airco:

  1. Voldoende BTU (135 BTU koelvermogen per m3)
  2. Zuinig model: A of A+ mobiele airco (scheelt veel stroom)
  3. Goedkoop in aanschaf (onder de 400 euro)
  4. Stil tijdens gebruik (50 db voor slaapkamers, tot 65 dB voor woonkamer of werkruimte
  5. Licht van gewicht

Dit is onze keuze van de beste mobiele airco

Het aanbod van mobiele airco’s is heel groot. De onderstaande mobiele modellen voldoen aan alle eisen: ze zijn relatief goedkoop in aanschaf, zuinig, stil en gemakkelijk verplaatsbaar! Zelf willen we nooit meer anders.

Zelf hebben we goede ervaringen met de mobiele airconditionings van het kwaliteitsmerk DeLonghi. Airco’s van DeLonghi zijn voordelig en toch heel betrouwbaar, zuinig en goed. Ook Aspen en AEG zijn bekende merken die goede mobiele airco’s verkopen.ComfortPlus en Tristar bieden heel goedkope mobiele airco’s die veel waar voor hun geld bieden: een groot koelvermogen voor een lage prijs.

Kortom, bekijk alle eigenschappen op je gemak en geniet morgen al van een heerlijk koele woonkamer, slaapkamer of werkruimte. Vandaag besteld is meestal morgen of deze week al in huis. Zo zit jij er bij de volgende hittegolf lekker koel bij.

En ga je de slang door een raam naar buiten leiden? Koop er dan meteen een Airco raamafdichtingskit bij. Zo blijft de warme lucht goed buiten en heb jij een lekker koele kamer.

Bekijk ze allemaal op bol.com!