Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
thuis ontharen zonder pijn

Zelf thuis ontharen zonder pijn met wax of hars


Wil je thuis ontharen zonder pijn? Je bent niet de enige, want ontharen met hars staat voor veel vrouwen (en mannen) gelijk aan een enorme pijn zodra je de strip weer lostrekt. Gelukkig hoef je bij het harsen geen pijn meer te lijden.

En het mooie van alles: harsen of waxen doe je tegenwoordig gewoon thuis. Pijnloos, gemakkelijk én snel. Bovendien scheelt het veel geld vergeleken met een of meerdere bezoekjes aan een schoonheidssalon.

Thuis je lichaam ontharen zonder pijn

In dit artikel geven we je enkele tips om thuis te ontharen zonder pijn. Want scheren is vaak veel werk, je loopt het risico op beschadiging van je huid en bovendien groeien de haren vaak snel weer terug. Ontharen door te harsen of waxen blijven de ongewenste haartjes langer weg. Op welke plek dan ook.

Voordelen van harsen of waxen

De voordelen van harsen (waxen) zijn:

 • Je lichaamsharen blijven langer weg
 • De haartjes komen dunner terug
 • Ontharen zonder pijn doe je gewoon zelf
 • Waxen gaat heel snel
 • Je krijgt een zachte huid
 • Geen last van irritaties die je bij scheren vaak wel hebt
 • Het is hygiënisch (je gebruikt geen roestige of vieze scheermesjes)
 • Wax of hars is een natuurproduct

Het harsen van vroeger gebeurt nu met wax

Vroeger gingen mensen vaak aan de slag met het kleverige hars van bomen. Het werd warm gemaakt en op het lichaam aangebracht. Een strip erop en na een tijdje in een snelle beweging weer verwijderen. Alsof je er een pleister heel snel aftrekt. Dat ging goed, maar vaak wel met veel pijn. Tegenwoordig is hars vervangen door wax. Daarmee doe je eigenlijk hetzelfde, maar met veel minder pijn.

Thuis ontharen zonder pijn met een wax of hars heater

Zelf harsen wordt eenvoudig met een elektrische wax heater, of ook wel hars verwarmer genoemd. Dat is een klein elektrisch apparaat en verwarmt zakjes met waxkorrels. Deze korrels zijn verkrijgbaar in allerlei geuren en kleuren, zodat het zelf thuis harsen bijna voelt als een echte wellness behandeling. De harswarmer warmt de hars of wax op tot een temperatuur van ongeveer 70 graden. De warme hars doe je dan op een houten spatel, waarmee je het product op je huid aanbrengt.

Je hebt dus een wax warmer nodig, spatels om de warme hars op je huid aan te brengen en speciale strips waarmee je de hars en haartjes weer van je lichaam haalt. Met de speciale strips haal je jouw ongewenste haargroei in één beweging tot in de wortel weg, zonder dat het pijn doet. Het resultaat: een heerlijk zachte en gladde huid. Tip: last van een droge huid? Dit is de oplossing. Je gebruikt de hars trouwens op elk gewenst lichaamsdeel, dus de bikinilijn en andere gevoelige plekken zijn geen probleem. Waxen is ook geschikt voor de droge, gevoelige en vette huid.

Zelf thuis harsen, hoe doe je dat? Tips zelf ontharen

Bespaar geld op dure afspraken bij de schoonheidsspecialiste en onthaar jezelf in je vertrouwde omgeving. Een paar tips:

 • Wacht het liefste tot je haren iets langer zijn voor het maximale effect
 • Bereid je huid goed voor. Een peeling de avond van tevoren is aan te raden voor het beste resultaat.
 • Zorg ervoor dat je huid goed droog, schoon en vetvrij is.
 • Gebruik een elektrisch apparaat, dat zorgt voor de perfecte temperatuur en geen risico om jezelf te branden aan te hete wax of hars.
 • Wax gesmolten en klaar om te harsen of waxen? Test voor de zekerheid de temperatuur op je pols of hand.
 • Breng de hars met de meegeleverde houten spatels aan en bedek de plek met een waxstrip of harsstrip. Wrijf de strip daarna goed aan met je handen.
 • Verwijder daarna de strip tegen de haargroei in met een snelle beweging.
 • Controleer het resultaat en wrijf over de gevoelige plek. Breng eventueel een lotion, olie of verzachtende crème aan.

Zelf thuis ontharen harsen geen pijn

Proberen? Dit zijn complete sets voor zelf thuis ontharen


Losse wax met lekkere geur in zak:

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online