Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Thuis tanden bleken

Thuis tanden bleken? Goedkoop en toch mooie witte tanden


Wil je graag thuis tanden bleken? Een goed idee, want dan hoef je niet naar de tandarts voor een behandeling, of naar een kliniek voor een laserbehandeling om je gele tanden weer wit te maken. Er bestaan gelukkig speciale sets waarmee je jouw tanden thuis weer een stuk witter kan maken.

De oorzaak van gele tanden

De tanden van de meeste mensen verkleuren van stralend wit naar geel. Op zich is dat medisch gezien helemaal niet erg. Toch is een lach met gele tanden wat minder mooi dan een stralend wit gebit. De meest voorkomende oorzaken van gele tanden zijn:

  • Het drinken van koffie, thee, wijn en cola
  • Roken
  • Je genen: het zit in je familie
  • Medicijnen
  • Tandplak
  • Hogere leeftijd

Niet overal kan je dus helaas wat aan doen. Waar je wel wat aan kan doen is de kleur van je tanden, want die kun je met verschillende technieken weer mooi wit krijgen. In ieder geval enkele tinten witter, wat vaak al een heel groot verschil maakt voor een stralende lach!

Manieren tanden te bleken

Er bestaan veel verschillende manieren om je tanden te bleken. Je kunt hiervoor naar de tandarts, maar dat vinden veel mensen niet zo’n prettige plek. Wel krijg je bij de tandarts het mooiste resultaat. Helaas hangt daar wel een prijskaartje aan, want tanden bleken bij de tandarts wordt niet standaard door je zorgverzekering vergoed. Omdat deze site je tips geeft om geld te besparen, laten we een behandeling voor witte tanden bij de tandarts, of een speciale laserkliniek buiten beschouwing. Bovendien is het ook veel fijner om gewoon thuis aan de slag te gaan. Pijnloos, snel en veilig zonder gebruik van waterstofperoxide.

Dit zijn de technieken om thuis tanden te bleken:

Hoe gaat thuis tanden bleken? Gele tanden weer wit maken

Je gele tanden weer mooi wit maken kan op verschillende manieren. De meest gebruikte methode is een speciale bleekgel. Je vult een bitje met de gel en behandelt op die manier je boven- of ondergebit. Vaak moet je een minuut of tien je tanden met de gel in contact houden. Daarna herhaal je de behandeling voor de andere kant van je gebit. Soms wordt er een speciale led-lamp meegeleverd, wat het effect versterkt en langer vasthoudt.

Een andere manier is het plakken van bleekstrips. Een bleekstrip kleef je aan je tanden en geeft op die manier de werkzame stof af aan je gebit.

Ook kun je kiezen voor een goedkope houtskool tandpasta, waarmee je een periode je tanden poetst. De resultaten hiermee variëren. Zelf raden we een bleekgel aan.

Hoe wit worden mijn tanden na bleken?

Gemiddeld krijg je 6 tot wel 12 tinten lichtere tanden. Dat verschil zal echt opvallen!

Wat kost tanden bleken bij de tandarts?

Tanden bleken bij de tandarts kost al snel 400 tot 500 euro voor de totale behandeling. De tandarts heeft namelijk veel kosten voor uurloon, een gebouw en personeel te betalen. Ook schaft de tandarts hiervoor speciale en dure apparatuur aan. Kortom, probeer het eerst eens thuis, dan ben je voor een paar tientjes klaar!

Wat kost tanden bleken thuis?

De kosten om thuis je tanden te witten, zijn vooral afhankelijk van de methode waar je voor kiest. Het beste resultaat behaal je met bleekgel. Bleekstrips zijn wat goedkoper.

Thuis tanden bleken met bleektrips kan al vanaf ongeveer 20 euro voor een set met 28 strips. Dat is voldoende om je tanden 14 keer te behandelen (boven- en ondergebit). De strips van Crest zijn het meest bekend en geven goed resultaat.

Wil je aan de slag met bleekgel? De prijzen voor een set met bleekgel liggen tussen de 30 en 50 euro gemiddeld. Dan krijg je een complete set waarmee je in 5 behandelingen van 10 minuten weer een prachtig wit gebit krijgt.

Zelf tanden bleken met bleekgel in 3 simpele stappen

Tanden bleken met gel stap 1
Dompel het meegeleverde bitje 10 seconden in heet water en plaats het daarna in je mond. Druk het zachtjes aan tegen je tanden. Het bitje zal zich dan vormen naar je gebit. Doe hetzelfde voor de andere kant van je gebit met het tweede meegeleverde bitje.
Thuis tanden witten stap 2
Zijn de bitjes na stap 1 goed gevormd? Vul ze dan met de bleekgel en plaats ze over je tanden heen in je mond. Zit er een led-licht bij de set die je kocht? Gebruik het dan om het resultaat nog beter te maken.
Gele tanden wit maken stap 3
Herhaal stap 2 elke dag voor 20 minuten tot een half uur, totdat de bleekgel op is of je tevreden bent met het resultaat. Je mag tijdens het witten gewoon blijven doen wat je altijd deed. ga dus gerust douchen, stofzuigen of lekker op de bank een film of televisie kijken.

Complete set om thuis je tanden te bleken

Proberen? Vind je jouw gele tanden niet mooi? We hebben zelf goede resultaten met deze sets. Bekijk bij de producten ook de positieve reviews van andere gebruikers.