Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Doffe autolak weer laten glanzen

Doffe autolak weer laten glanzen? Gebruik Commandant 4!


Is de lak van jouw auto dof geworden? Wil je jouw autolak weer laten glanzen alsof hij net uit de showroom komt? Het is goed om te weten dat je met een goed polijstmiddel elke doffe autolak weer kan laten glanzen. Een auto die er niet zo mooi meer uitziet, geef je daarmee echt een enorme opknapbeurt. Wij hebben erg goede ervaringen met het polijstmiddel Commandant 4. Het is relatief goedkoop en echt het beste middel om verweerde lak een prachtige nieuwe glans te geven.

Het werkt op auto’s, maar ook op je motor, kookplaat of andere verweerde oppervlakken. Echt wonderspul. Het mooie van Commandant 4 is dat je er meteen ook krassen en verouderde autolak mee verwijderd. Nadat je jouw autolak hebt behandeld met Commandant 4 gebruik je eventueel Commandant 7 Super Wax om de glans nog mooier te maken.

Oorzaken van een doffe autolak

De grootste oorzaken van een doffe autolak zijn de zon en vogelpoep. Vooral bij felgekleurde autolakken zoals rood, oranje en geel zie je sneller een doffe verkleuring door zonlicht. Dat komt door de UV-straling van de zon. Ook vogelpoep is een grote oorzaak van een doffe autolak. In tegenstelling tot verkleuring door zonlicht, kan een doffe lak door vogelpoep wel echt schadelijk zijn voor je lak. Als je vogelpoep namelijk niet verwijderd, dan kan het de diepere lagen van je autolak aantasten. Gelukkig kun je met een polijstmiddel zoals Commandant 4 de schade nog herstellen.

Autolak weer laten glanzen, zo doe je dat met Commandant 4

Commandant 4 is het middel dat we zelf telkens gebruiken om de lak van onze auto superglanzend te maken. Meestal doen we de behandeling één keer per jaar. Het herstelt de kleur en je hebt de originele glans weer helemaal terug. Echt bijzonder om te zien. En is het plastic van je koplampen ook een beetje dof aan het worden? Dan polijst je die gemakkelijk mee.

Commandant 4 gebruiken in drie stappen

Een doffe autolak ben je met Commandant 4 snel vanaf. Koop één of meerdere potten voor een hele auto. Verder maakt het uit of je Commandant 4 met de hand gaat aanbrengen, of met een machine. Voor beide manieren leggen we stap voor stap uit hoe het werkt. Commandant 4 kopen.

Commandant 4 met de hand

Was je auto grondig en zorg ervoor dat eventuele vliegjes, modder en vogelpoep zijn verwijderd. Pak je pot Commandant 4 en roer alles goed door. Breng het daarna met een schone en droge microvezeldoek aan op je autolak. Let op dat je het niet te dik opsmeert. Wrijf het vervolgens met ronde bewegingen in, totdat je er bijna niets meer van ziet. Daarna wrijf je het behandelde oppervlak schoon met een andere, schone microvezeldoek. Probeer het eerst uit op een klein deel van je autolak, voordat je jouw hele auto behandelt. Wedden dat het resultaat je zal verrassen?

Commandant 4 met een machine

Omdat een hele auto commandanten en schoonpoetsen met de hand veel werk is, koop je hiervoor een poetsmachine. Deze zijn niet duur. Koop er meteen een aantal lamswollen poetsvachten bij. Was je auto grondig en zorg ervoor dat eventuele vliegjes, modder en vogelpoep zijn verwijderd.

Je kunt je polijstmachine of poetsmachine ook gebruiken om de eerste laag Commandant 4 aan te brengen. Dat doe je terwijl de machine uit staat. Daarna stel je de poetsmachine in op ongeveer 1800 toeren per minuut en verdeel je alles totdat je het bijna niet meer ziet. Daana poets je de Commandant 4 met je polijstmachine weer van de lak. Eventuele kleine reststukjes haal je met een microvezeldoek weg. En klaar! Je autolak glanst weer alsof hij nieuw is.

Perfecte glans door nabehandeling met Commandant 7

Wil je een nog mooier resultaat? Behandel je autolak dan na met Commandant M7. Die is nog wat fijner van structuur en garandeert een echte spiegelglans.

Tip: na het behandelen was je jouw auto het beste met een goede wax, waardoor je lak langer mooi blijft. Kies voor een sealant of sterke autowax voor een bescherming van ruim een half jaar.

Commandant 4 kopen?