Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Geld besparen op gas

Geld besparen op gas, de beste tips


Geld besparen op gas zorgt voor een lager maandbedrag voor energie. Gas is op de energierekening namelijk bijna altijd het duurste onderdeel. Gemiddeld is dat maar liefst 1000 euro per jaar! Daarom loont het altijd de moeite om te besparen op gas. Het is alleen de truc om dat te doen zonder dat het in je huis minder aangenaam wordt. Wat kun je zelf doen om met lage kosten veel geld te besparen op de kosten voor aardgas? We geven je de beste tips om gas te besparen.

Goedkope manieren voor geld besparen op gas

Stap over van gasleverancier (energie vergelijken)

Overstappen naar een andere leverancier voor gas is een van de gemakkelijkste manieren om geld te besparen op gas. Je verlaagt je maandlasten voor energie er direct mee. Waarom overstappen zo interessant is? Vaak krijg je bij overstappen een mooie welkomstbonus van welk een paar honderd euro of meer. Vergelijk de verschillende energieleveranciers en bespaar direct op de kosten voor gas.

Leidingen isoleren

Dit is een klus die heel goedkoop is en je eenvoudig zelf doet. Waarschijnlijk zie je diverse leidingen lopen door je huis. Als je gedoucht hebt of beneden warm water hebt getapt, dan voelen deze leidingen heet aan. Dat komt door het warme water dat er doorheen stroomt. Dat je warmte voelt, betekent ook dat je warmte via de leidingen verliest. Deze leidingen kun je zelf makkelijk isoleren. In de doe-het-zelf zaak vind je hiervoor ronde holle buizen schuim, die je zelf over de leidingen heen schuift. Plak ze af met duck tape en je verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar je direct gas.

Radiatorfolie aanbrengen

Wist je dat je via je muur veel warmte naar buiten verliest? Een verwarming straalt alle kanten op en dus ook tegen de muur. Door achter je radiatoren speciaal folie te plakken, zorg je ervoor dat de warmte je huis in straalt, in plaats van de buitenmuur verwarmt. Iedere vierkante meter die je afplakt bespaart je zo’n 8 euro per jaar. Gemiddeld bespaar je zo door het hele huis tot wel 100 euro per jaar. Makkelijk verdiend toch?

Zet je verwarming lager

Door je verwarming een graadje lager te zetten, bespaar je eenvoudig zo’n 75 euro of meer per jaar, per graad! Van 22 naar 20 graden Celsius merk je trouwens meestal niet eens. Je raakt namelijk snel gewend aan een andere temperatuur. Doe ook eerst een lekkere trui aan voordat je de verwarming hoger zet. Een andere goede tip is om je verwarming al wat eerder uit te zetten, bijvoorbeeld een uur voordat je gaat slapen.

Waterbesparende douchekop monteren

Het verwarmen van warm water kost veel energie. Een waterbesparende douchekop zorgt ervoor dat je ongemerkt heel wat minder gas verbruikt. Heb je een elektrische boiler voor warm water? Dan bespaar je nog veel meer kosten. Je bespaart ongeveer 40 euro aan gas per jaar. Ga je ook nog wat korter douchen? Dan wordt je besparing nog groter. Bovendien bespaar je ook nog eens behoorlijk op de kosten voor water. Win-win dus!

Kieren bij ramen en deuren dichtmaken

Via kieren bij de deuren, ramen en bij het dak gaat veel warmte verloren. Probeer de warmte zoveel mogelijk binnen te houden. Je kunt speciale en goedkope tochtstrips kopen, waarmee je deze tocht voorkomt.

Wat duurdere manieren voor geld besparen op gas

Ook kun je investeren in wat duurdere oplossingen om gas te besparen. Deze maatregelen zijn wel duurder, maar leveren meteen een veel grotere besparing op gas op. Het overwegen waard dus als je nog wat geld op de spaarrekening hebt.

Oude cv-ketel vervangen

Is je cv-ketel ouder dan 15 jaar? Dan kun je alleen al door het aanschaffen van een nieuwe hoogrendement cv-ketel heel veel gas besparen. Een nieuwe cv-ketel is trouwens niet zo duur meer. Voor 1250 tot 1500 euro heb je al een heel goede ketel die jaren meegaat. Je bespaart zo’n 200 euro per jaar op gas. Je verdient je nieuwe cv-ketel dus vanzelf terug. Wil je niet direct je cv-ketel vervangen? Controleer dan in ieder geval of de keteldruk nog goed is. In de handleiding van je ketel kun je vinden hoe je deze controleert en eventueel zelf water bijvult om de druk weer te verhogen.

Extra isoleren van dak, vloer en spouwmuur

Oké, dit doe je misschien niet helemaal zelf, of kost iets meer geld om uit te voeren. De besparing op gas is wel enorm. Isoleer je dak, muur en vloer. Vooral het dak isoleren levert een enorme besparing op, tot wel 30 procent op de kosten voor gas. Als je ook je spouwmuren en je vloer isoleert, dan wordt de besparing nog veel groter. Het huis isoleren is een behoorlijke investering, maar kun je al binnen zes jaar terugverdienen. Na de uitgave bespaar je direct op je energierekening.

Glas in kozijnen vervangen door HR+++ glas

Veel huizen hebben nog enkelglas of dubbelglas. Hierdoor gaat ook veel warmte verloren naar buiten. Door je ruiten te vervangen door driedubbel HR+++ glas wordt de isolatie nog beter dan je muur!

Gratis geld besparen op gas? Stap over van energieleverancier

Alle tips hierboven helpen je om veel geld op gas te besparen. Maar wist je dat overstappen van energieleverancier je direct een lager maandbedrag oplevert? Als je elk jaar overstapt, krijg je steeds een korting die op kan lopen tot wel 200 euro. Ook betaal je per geleverde m3 gas minder. Met de tool hieronder vergelijk je gemakkelijk de verschillende energieleveranciers en de prijzen. Zo vind je de beste en goedkoopste gasleverancier voor jouw adres. Vul je gegevens in en bekijk de aanbiedingen en welkomstkortingen bij overstappen.


http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online