Stroom en gas

Bereken wat u kan besparen aan stroom en gas


stroom en gas vergelijken particulier en zakelijk
Zowel particulier als zakelijk kan er een hoop bespaard worden op stroom en gas. De indicatie is rond de 200 tot wel 500 euro per jaar. Het bedrag wat u bespaard komt door het overstappen. 

Het overstappen zorgt voor korting als nieuwe klant zijnde. Ook de nieuwe tarieven spelen een part. Het langer vastzetten geeft zeker een voordeel. Bereken hoeveel u kan besparen op stroom en gas door te switchen van leverancier. 

Vul de gegevens naar waarheid in voor de juiste berekening

Veel vaste maandelijkse uitgaves aan stroom en gas gemiddeld

Bekend staat dat een gemiddeld huishouden ongeveer 140 tot 200 euro per maand aan stroom en gas kwijt zijn. Dit houdt gemiddeld in dat de kosten op jaarbasis 1500 euro tot boven de 2000 euro is. Een goed maandsalaris per jaar bent u al aan deze kosten kwijt. Het loont dus zeker om een check uit te voeren in de onderstaande vergelijk-tool. 

Particulier e/o zakelijk tool
Onderaan de pagina ziet u de stroom en gas vergelijk tool. U kunt switchen van particulier naar zakelijk en andersom. Rechtsboven aan ziet je de tekstConsument-Zakelijk. Vul je gegevens in om de energieprijzen voor jouw woning op te halen.

Besparen op de energierekening en meer.

Besparen op je energierekening brengt wellicht meer op dan sparen op de bank, nu de rente zo laag staat. Minder verbruik zorgt ervoor dat je eindafrekening lager zal uitvallen en je helpt het milieu, omdat je minder verbruikt en dus minder vervuilt. Zonder extra moeite draag jij je steentje bij aan een beter klimaat, dat zal je een goed gevoel geven. Waarom zou je dus niet besparen op je energierekening als dat twee doelen dient? Hoe pak je die energiebesparing goed aan? Onderstaand volgen enkele tips, misschien volg jij deze tips al op en misschien staat er een nieuwe tip bij. Lees verder als jij graag mee wilt doen aan deze "sport" om zo weinig mogelijk energie te gebruiken. Maak er anderen ook op attent, zodat ook zij kunnen besparen op hun energieverbruik. Om te beginnen een antwoord op de volgende vragen: Wat is energie? En welke energie gebruiken we in ons huishouden en in ons bedrijf?

Wat is energie? 
Energie is de kracht en de zin om iets te ondernemen, om te werken bijvoorbeeld. Energie is ook de eenheid van kracht om licht en warmte te krijgen, elektriciteit en gas bijvoorbeeld.

Welke energie gebruiken we in ons huishouden en in ons bedrijf?
In ons huishouden gebruiken we onze eigen energie om het huishouden te runnen. We gebruiken spierkracht om werk te verzetten en hebben de energie (kracht en zin) om onze kinderen te verzorgen. Heb jij 's avonds ook nog zin om te sporten na een zware dag? Heb jij daar de energie nog voor? Deze vraag wordt aan je gesteld of jij vraagt het jezelf af. Je moet je eigen energie zo verdelen dat je de hele dag goed vooruit kunt met je werkzaamheden. Moet je ook 's avonds nog presteren, dan moet jij je energie op een zodanige manier verdelen dat je in de avond nog wat energie over hebt. Overdag spaar je wat energie voor 's avonds. Dat betekent dat je er spaarzaam mee omgaat overdag. Dat kun je ook doen met andere energiebronnen, zoals gas en elektriciteit, waarvan je de hele dag door gebruik maakt. 

Op welke manieren kun je op je energienota besparen? 
 • Je laat zonnepanelen plaatsen (vraag subsidie aan)
 • Je laat een zonneboiler plaatsen 
 • Je vervangt je oude CV ketel in een energie zuinige 
 • Je isoleert je huis/bedrijf optimaal
 • Je gebruikt zuinige, spaarzame lampen
 • Je laat rolluiken plaatsen
 • Zorg ervoor dat elektrische apparaten op tijd worden vervangen, nieuwe apparaten zijn een stuk energiezuiniger
Wil je gebruik maken van bovenstaande tips dan moet je eerst investeren. Je energieverbruik gaat wel meteen omlaag. 

Andere tips om te besparen op je energienota zonder investering:
 • Energievergelijken en overstappen als het goedkoper kan, denk aan de boete.
 • Zet de verwarming een graad lager, dan is het nog steeds behaaglijk in huis en je bespaart veel.
 • Laat het eten niet langer koken/garen dan nodig, daarmee bespaar je dagelijks gas of elektriciteit.
 • Geen verwarming aan in vertrekken waar niemand is, behalve bij strenge vorst om bevriezing te voorkomen.
 • De verwarming hoeft niet aan als je in huis druk bezig bent, of in elk geval kan de thermostaat dan lager staan. Ga je om half elf naar bed dan kan de thermostaat om half tien terug gezet worden.
 • Trek een trui en warme sokken aan.
 • Een deken over je benen bij de tv en je hebt het niet koud, ook niet als de thermostaat wat lager staat, probeer het!
 • Een flinke wandeling in de ochtend zorgt ervoor dat je lekker warm je huis binnenkomt, waardoor de thermostaat pas later hoger gezet hoeft te worden.
 • Geen lampen aan op plaatsen waar niemand aanwezig is, alleen als het voor de veiligheid noodzakelijk is.
 • Je hoeft niet overal een elektrisch apparaat voor aan te schaffen, wat is er mis met handwerk? Denk aan de bladzuiger, een veger zorgt ervoor dat jij fit blijft en calorieën verbrandt zonder dieet!
Share by: