Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Goedkoop tuin bestraten

Goedkoop tuin bestraten, hoeveel kost dat?


Goedkoop tuin bestraten? Dan wil je natuurlijk weten wat het kost. De kosten zijn vooral afhankelijk van of je het zelf doet of een professionele stratenmaker inhuurt. Als je een stratenmaker inhuurt, dan weet je bijna zeker dat je jarenlang plezier hebt van je betegelde tuin.

Goedkoop tuin bestraten: goedkope bestrating kopen

Het leggen van bestrating is lichamelijk een zware klus. Je moet slepen met zware tegels en bouwmaterialen. Door je houding krijg je snel last van je rug, terwijl je misschien juist je tuin onderhoudsvrij maakt om lichamelijke klachten te voorkomen! Het inhuren van een vakman voor het bestraten van je tuin is daarom een goed idee. Je weet zo ook zeker dat de afwerking van je nieuwe bestrating mooi zal zijn.

Wat kost bestrating van de tuin?

Gemiddeld kost het €9 tot €19 per vierkante meter om je tuin te laten bestraten. Het kan ook zijn dat de stratenmaker een uurtarief rekent. Het uurtarief van een stratenmaker voor een de tuin bestraten ligt ongeveer tussen €25 en €60 per uur. Dit verschilt per vakman en is afhankelijk van de ervaring en of hij de materialen zelf aanlevert of dat jij die zelf regelt.

Voor goede bestrating is meestal een fundering nodig van grind of puin, waardoor je tegels niet zullen verzakken. Op de funderingslaag komt nog een laag zand, eventueel vermengd met wat cement. Boven op dit zandbed komt vervolgens de bestrating.

Goedkope bestrating kopen

De prijs en kosten van bestrating zijn ook afhankelijk van het type tegels dat je kiest. Er zijn verschillende soorten bestrating. Luxe natuursteen is bijvoorbeeld veel duurder dan de kleine vierkante koppelstones. Koppelstones zijn te krijgen vanaf €15 per vierkante meter, terwijl flagstones, waaltjes of natuursteen al snel minimaal €25 tot €30 per vierkante meter kosten. Bij de duurdere stenen lopen de kosten per vierkante meter makkelijk op tot ruim €60.

Bepaal dus eerst hoeveel vierkante meter tuin je wilt laten bestraten en wat jouw maximale budget hiervoor is. Wil je graag wel een mooie natuursteen of flagstones, dan kun je er ook voor kiezen om toch iets minder vierkante meters tuin te laten bestraten.

Alternatief voor tuin bestraten

Een goed alternatief om voordelig bestrating in je tuin te krijgen, is het overwegen van bestraten met grind. Grind kan ook heel chique staan en is tot wel €10 tot €15 per vierkante meter goedkoper vergeleken met bestraten met tegels. Voor één vierkante meter tuin heb je ongeveer 70 kilo grind nodig.

Als je een grote tuin hebt, dan is het meestal bij de meeste stratenmakers mogelijk om een korting te krijgen op de werkzaamheden, omdat je veel vierkante meters afneemt. Vraag hiernaar bij de offerte.