Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Tatoeage prijzen en informatie

Tattoo laten zetten? Tatoeage prijzen en informatie


Een tatoeage laat je meestal niet zomaar zetten. Zeker bij je eerste. Die blijf je je altijd herinneren. Bij het laten zetten van een tattoo komt nog best wat kijken. Waar moet je rekening mee houden bij het laten zetten van een tattoo en wat zijn de regels en kosten van een tatoeage? Doet het zetten van een tattoo pijn? Tatoeage prijzen en informatie.

Tattoo tatoeage prijzen en informatie

Wat zijn de prijzen van een tattoo en de verschillende mogelijkheden? Waar laat je een tatoeage zetten en hoe zit het met de hygiëne?

Leeftijd zetten van een tattoo

Ten eerste is het goed om te weten dat er regels zijn voor het laten zetten van een tatoeage. Je moet minimaal 12 jaar oud zijn. Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Dan heb je toestemming nodig van je ouders of voogd. Ook is het verplicht dat één van hen aanwezig is bij het tatoeëren. Als je toestemming hebt gekregen, dan mag je wel een tattoo, alleen niet op je hoofd, hals, polsen of handen. Vanaf 16 jaar mag ja alles wel zelf bepalen.

Regels bij tattooshops

Een tattooshop mag zelf andere regels hanteren. Als ze zich in ieder geval maar aan de wet houden. Sommige shops staan pas vanaf 18 jaar toe dat je zonder toestemming van je ouders of voogd tatoeëren. Kijk dus naar de leeftijdsgrenzen bij de shop van je keuze als je nog jong bent.

Wanneer kan je geen tattoo laten zetten?

Doordat je tijdens het laten zetten van een tatoeage is eigenlijk steeds kleine wondjes krijgt, kan het advies soms zijn om geen tattoo te laten zetten. Dat is vooral het geval wanneer je een verlaagde afweer hebt of bepaalde medicijnen gebruikt (antistollingsmiddelen). Overleg eventueel met de huisarts als je hierover twijfelt. Een tattoo zetten wordt afgeraden bij:

 • Stollingsproblemen
 • Zwangerschap en als je borstvoeding geeft
 • Suikerziekte
 • Allergie voor metaal of inkt
 • Huidziekte
 • Hart- en vaatafwijkingen

Of op specifieke plekken op je lichaam waar:

 • De huid geïrriteerd is (is vaak tijdelijk)
 • Een litteken zit
 • Je plastische chirurgie hebt gehad
 • Je bestraald bent

Waar een tattoo laten zetten?

Niet iedere tatoeage kun je zomaar waar je wilt ergens op je lichaam laten zetten. Dat heeft vooral te maken met de vorm, de grootte van de tattoo en de details. Wil je bijvoorbeeld een naam als tatoeage op een kleine oppervlakte? Dan kunnen de letters na een aantal jaren onduidelijk worden en in elkaar gaan overlopen. Een vlak stuk huid is voor de artiest eenvoudiger in te schatten dan een rond oppervlak, zoals je arm of schouder. Overleg altijd goed met de tatoeëerder.

Denk ook na over de zichtbaarheid van je tatoeage. Moet hij echt opvallen? Dan is de buitenkant van je armen meer geschikt dan de binnenkant. Mag de tatoeage juist niet zo opvallen? Kies dan voor je polsen of de binnenkant van je armen of bovenbenen. Als je de tattoo op je benen laat zetten, bedenk dan hoe deze eruit zien als je in de zomer met een korte broek loopt.

Let ook goed op de werkomgeving. Een goede shop houdt zich aan de richtlijnen voor hygiëne. Het is sterk aan te raden een shop te kiezen met een erkende (werk)vergunning van de GGD. Deze hebben zij verkregen door steriel en schoon te werken. Naast dat shops zonder vergunning illegaal werken, riskeer je ook lelijke ontstekingen en neem je onnodige gezondheidsrisico’s!

Tips voor als je een tattoo laat zetten:

 • Drink geen alcohol en gebruik geen drugs gedurende 24 uur voordat je getatoeëerd wordt.
 • Zorg ervoor dat je je goed voelt en uitgerust bent wanneer je binnenkomt voor je tattoo.
 • Informeer de tatoeëerder over eventuele medische omstandigheden.
 • Neem je ID of paspoort mee als je nog jonger dan 18 jaar bent, of er heel jong uitziet
 • Laat een tattoo nooit impulsief zetten, maar denk er goed over na. Een tattoo verwijderen is wel mogelijk, maar kan beter voorkomen worden
 • Eet voldoende voordat je de tatoeage laat zetten. Het kan zeker bij grotere tattoos lang duren. Ook neemt de kans op flauwvallen af als je goed gegeten hebt
 • Neem eventueel goede voorbeelden mee van wat je zou willen (bijvoorbeeld een foto)
 • Neem niet teveel toeschouwers mee
 • Vertrouw op de ervaring van de tatoeëerder
 • Laat de tekst goed controleren als je een woord of zinnetje laat zetten
 • Realiseer je dat het niet pijnloos zal zijn. Een tattoo op de ribben, handen, voeten, ruggenwervel en het hoofd doen vaak het meeste pijn.
 • Probeer om heel stil te zitten tijdens het tatoëren
 • Volg de instructies voor na het zetten van de tattoo goed op om ontstekingen te voorkomen

Pijn bij tattoo zetten?

De pijn bij het zetten van een tattoo is heel afhankelijk van de plek waarop je hem laat zetten. Het minste pijn doet:
Bovenarmen, benen (en andere plekken met veel spieren)
Billen, heupen (en andere plekken met relatief veel vet)

Het meeste pijn doen:
Borsten, onderarmen, je gezicht, kruis (de gevoelige plekken)
Hoofdhuid, gezicht, ribben, handen en voeten (dicht op het bot)

Een kleine vlinder tattoo doet minder pijn dan een groot gedetailleerd ontwerp. Ook doet een tatoeage in één kleur meestal minder pijn dan een tattoo met meerdere kleuren. Dat komt omdat de tatoeëerder dan meerdere keren over hetzelfde stuk huid heen moet gaan.

Weet je nog niet zeker of je een tattoo wilt laten zetten, maar ben je wel nieuwsgierig naar hoe een tattoo jou zal staan? Probeer het dan eerst eens uit met een aantal mooie plak tattoeages! In deze set vind je meer dan 100 plak tattoos waarmee je jouw lichaam tijdelijk verfraait. Kies je favoriete motief en dan kun je hem binnenkort altijd in het echt laten zetten.

Heb je net een tattoo laten zetten? Dan kan dit de eerste dagen nog best pijnlijk aanvoelen. Het is belangrijk om je huid en nieuwe tattoo goed te verzorgen. Daarvoor is deze crème perfect geschikt. Goede reviews!

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online