Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Daten na scheiding

Daten na een scheiding. Wat je moet weten


De eenzaamheid die je voelt na een scheiding of relatiebreuk is iets normaals, zelfs iets wat je kunt zien aankomen. Je deelde je leven met je partner, misschien hebben jullie samen kinderen grootgebracht en mogelijk planden jullie samen een toekomst. Er weer op uit gaan na een scheiding kan overweldigend zijn. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat daten na een scheiding.

Allereerst gaan we kijken wat je kunt doen om met het gevoel van eenzaamheid om te gaan na een scheiding en wat de redenen ervan zijn.

Wat zorgt ervoor dat mannen na een scheiding zich alleen voelen?

Wanneer een relatie eindigt, zijn er enkele factoren die bijdragen aan eenzaamheid na een scheiding:

Pijn, verdriet en woede

Een scheiding veroorzaakt een emotionele wervelwind. Emoties zoals pijn, verdriet en zelfs woede komen vaak voor. Dit soort emoties kunnen ervoor zorgen dat je je terugtrekt van andere mensen en jezelf isoleert, wat na verloop van tijd tot gevoelens van eenzaamheid leidt.

Afstand van familie en vrienden

Na een scheiding, is het normaal om afstand te houden van je vriendengroepen en familiekringen, zeker als die erg close zijn met je ex-partner. Die mensen waren een belangrijk onderdeel van jullie gedeelde leven en zouden helemaal uit je nieuwe leven kunnen verdwijnen.

En laten we huisdieren niet vergeten. Bij veel scheidingen betekent het ook dat het huisdier met één van de twee meegaat. Als je een hechte band had met je huisdier die nu niet meer bij jou is, zal deze afwezige “liefde” ook een factor zijn waardoor je je alleen voelt.

Nostalgie rond de feestdagen

Veel stellen hebben familietradities tijdens de feestdagen. Scheidingen en relatiebreuken maken hier een einde aan. Wanneer de feestdagen dichterbij komen, nemen ze een gevoel van eenzaamheid met zich mee nadat een relatie is stuk gelopen.

Opnieuw daten na een scheiding

date na scheiding

Als je net door een scheiding bent gegaan, zal de vraag rijzen, wanneer kan je weer gaan daten na een scheiding?

Een algemene consensus van experts is dat je het beste zes maanden kunt wachten vanaf het moment dat je uit elkaar gaat met je partner tot wanneer je weer iemand gaat daten.

We geven je enkele suggesties waar je rekening mee moet houden:

Kom eerst over de pijn heen

Het heeft geen zin om de leegheid die je voelt na een scheiding te vullen met iemand nieuws en te denken dat je opnieuw de liefde hebt gevonden na een scheiding, als je niet eerst volledig over de ander heen bent.

Hierom, raden de specialisten aan om eerst over de pijn heen te komen voordat je iemand nieuws date. Als het idee om weer te daten je beangstigd, zou je aanmelden op een datingsite een goed begin zijn. Op deze manier kun je romantische perspectieven zien met meerdere personen en vermijd je het vergelijken van één persoon met je ex.

En de beste datingsite die we je kunnen aanbevelen in Nederland is Afspraak. Daar zul je mensen tegenkomen die op zoek zijn naar hetzelfde als jij. Je vindt er one night stands, casual seks en misschien wel je volgende serieuze relatie. Het kost je niks, ga naar Afspraak en probeer het zelf uit. Het is de beste site voor mensen die gescheiden zijn en hun leven opnieuw willen aanpakken.

Afspraak datingsite gescheiden mannen

Doe het rustig aan

Niemand is na een nachtje slapen over een scheiding heen of heeft een recept voor hoe je een scheiding doorstaat.

Let op je persoonlijke verzorging, houd je bezig met dingen zoals je administratie, danslessen nemen of leren alleen te zijn, het zal je helpen om een basis te creëren, om je klaar te voelen om een gezonde relatie aan te gaan met iemand anders. En als je al kinderen hebt, zul je je afvragen wat is de beste anticonceptie? Zonder er omheen te draaien, raden we je aan om een paar condooms mee te nemen als je een date hebt.

Datingsites zijn een andere manier om mensen te ontmoeten, net zoals in het echt of waar dan ook.

We weten dat datingsites een trend zijn nu. Ze geven de mogelijkheid om meer verbonden te zijn en te bepalen hoeveel tijd we eraan besteden. Het is goed om het mogelijke stigma van dit soort datingsites te laten verdwijnen en het te normaliseren als een gezonde manier om mensen te ontmoeten. Daarom, neem je tijd om te bedenken:

  • Wat wil je bereiken of vinden op een datingsite?
  • Hoe wil je dat doen?
  • Wat wil je van jezelf laten zien? (wat vind je leuk, hobby’s, foto’s, etc.)
  • Hoeveel tijd wil je eraan besteden? (proactiviteit, snel antwoorden om de interesse niet te verliezen, etc.)

De tijden zijn veranderd

Na 10 of 20 jaar een relatie hebben gehad is het zeer waarschijnlijk dat de veroveringstechnieken die je ooit hebt gebruikt niet meer zullen werken. Je moet begrijpen dat technologie de manier waarop mensen liefde zoeken heeft veranderd, daarom moet je het gebruiken van sites zoals Afspraak niet uitsluiten. Ook al zijn de tijden veranderd, wees jezelf en denk niet te veel na over hoe je moet blenden met de huidige technologie van datingsites.

We gaan de voordelen bekijken van iemand ontmoeten via een datingsite:

  • In het begin, moet je alleen de dingen zichtbaar maken die je van jezelf wilt laten zien.
  • Als je verlegen bent, of bent vergeten hoe je moet flirten na je scheiding, is het makkelijker om iemand te ontmoeten achter een scherm, omdat je je veiliger zult voelen.
  • Het is een datingsite, je kunt inloggen vanaf je smartphone waar je ook bent.
  • Je bent vrij om te kiezen wanneer en hoe je je tijd er aan wilt spenderen.
  • Je ontmoet en selecteert mensen die naar hetzelfde op zoek zijn als jij of dezelfde interesses en waarden hebben.

Gebruik alles wat je voor je scheiding hebt geleerd in je voordeel

Door een scheiding kunnen mensen beter zien waar een relatie echt om gaat: een romantische band die werk en toewijding nodig heeft. In sommige gevallen, kunnen eerdere problemen ervoor zorgen dat je een sterkere band opbouwt met je nieuwe liefde. Bijvoorbeeld, door bewuster te zijn van het belang van communicatie en de verwachtingen en grenzen van de ander. Het is een feit dat mensen die gescheiden zijn minder tijd verspillen en niet ergens om heen draaien. Deze eerlijkheid en openhartigheid werkt in hun voordeel.

Datingsites zijn dé plek om liefde te vinden na een scheiding

Datingsites zijn er voor mannen en vrouwen die verliefd en verloren zijn geweest, maar nog steeds bereid zijn om eroverheen te komen en het opnieuw te proberen. Houd er echter rekening mee dat dat veel moed en lef kost en soms leidt tot een merkbare verandering in levensstijl.

Na een scheiding is alles anders. Sommige mensen focussen zich op hun carrière, anderen op hun kinderen, sommigen verhuizen, terwijl anderen zich duiken in de wereld van daten om te proberen om zo snel mogelijk iemand nieuws te leren kennen.

Datingsites kunnen gescheidenen helpen verder te gaan zonder zich te veel bloot te stellen. Schrijf jezelf in probeer het zelf uit.