Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Loterijen vergelijken

Loterijen vergelijken? Postcode Loterij meeste kans op winst?


Wil jij weten bij welke loterij je het meeste kans hebt om te winnen? Loterijen vergelijken waar de winkans het grootst is? In Nederland bestaan vier grote loterijen: de Staatsloterij, de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en de BankGiro Loterij. Vergelijk alle grote loterijen in Nederland.

Loterijen vergelijken op winkans

Winkans Staatsloterij

De Staatsloterij is een van de oudste loterijen van Nederland en van de wereld zelfs. Het idee achter de staatsloterij was dat op die manier illegale loterijen gestopt konden worden. Bij de Staatsloterij kun je losse loten, halve loten en een vijfde loten kopen. Bij de speciale Oudejaarstrekking is de prijzenpot groter en betaal je meer voor een lot. Elke maand is er een hoofdprijs en een jackpot die er niet altijd uit gaat. Het mooie bij de Staatsloterij is dat je winst belastingvrij is. Normaal gesproken wordt er namelijk veel kansspelbelasting ingehouden.

De kans dat je bij een trekking wint is ongeveer 50 procent. De kans dat dit een hoog bedrag is, is wel klein.

Winkans bij de Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij bestaat sinds 1989 en is de op een na grootste loterij van Nederland. Je koopt geen losse loten zoals bij de Staatsloterij, maar neemt een abonnement, waarbij je meespeelt met je eigen (of een andere) postcode. Er zijn 14 trekkingen per jaar.

Helaas is de kans om te winnen bij de Postcode Loterij het laagst van alle loterijen. Om de pijn wat te verzachten: van de inleg gaat de helft naar goede doelen, vooral richting wereldwijd natuurbeheer (WNF) en sport.

Winkans BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is onderdeel van het bedrijf dat ook de Nationale Postcode Loterij en de Vriendenloterij beheert. Bij de BankGiro Loterij is niet je postcode, maar zijn de laatstevijf cijfers van je bankrekeningnummer je lotnummer. Ook de BankGiro Loterij werkt met abonnementen. Er zijn 15 trekkingen per jaar. De hoofdprijs van meerdere miljoenen wordt een aantal keren per jaar uitgereikt. Er is ook altijd een weekprijs van 25.000 tot 50.000 euro met verdubbelaar. De BankGiro Loterij steunt goede doelen, vooral binnen Nederland op het gebied van cultuur.

De kans om te winnen is ongeveer 33 procent. Dat is minder dan de Staatsloterij, maar wel meer dan de Nationale Postcode Loterij.

Winkans De Lotto

De Lotto bestaat sinds de jaren ‘70, waarbij je helemaal zelf de vrijheid hebt om je lotnummer te bepalen. Je kiest zes getallen van 1 tot en met 45 + een kleur voor de jackpot. Het leuke van De Lotto is dat er elke week een trekking plaatsvindt en je dus veel meer spannende momenten beleeft. Bij De Lotto zijn de loten goedkoop, maar een paar euro per stuk. Een abonnement afsluiten kan ook.

De kans om te winnen is iets minder dan 20 procent. Dat is minder dan de Staatloterij, de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij. Als je wel wint, is de prijs meestal wel groter dan bij de andere loterijen.

Loterijen vergelijken. Welke loterij kiezen?

Welke loterij je kiest, is afhankelijk van of je graag vaker een kleinere prijs wilt winnen, of minder kans op een prijs wilt maken, maar als je wint dan wel een enorm bedrag te ontvangen. Je kunt het natuurlijk ook afwisselen door losse loten te kopen.

Wat kosten de loterijen per jaar?

De gemiddelde kosten per jaar van Nederlandse loterijen op een rij:

  • Staatsloterij: 200 euro per jaar
  • BankGiroLoterij: 200 euro per jaar
  • Nationale Postcode Loterij: 180 euro per jaar
  • De Lotto: 100 euro per jaar

Ook kun je natuurlijk een kraslot kopen, maar we kijken in dit artikel naar de vier grote loterijen. In een ander artikel bespreken we de krasloten met de hoogste winkans, de hoogste prijzen en wat de beste kraslot winmethode is.

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online