Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
MP3 downloaden van YouTube

MP3 downloaden van YouTube, dat doe je zo!


MP3 downloaden van YouTube is niet zo moeilijk als het lijkt. Via YouTube is het standaard helaas niet mogelijk om muziek te downloaden, hiervoor moet je vaak een speciale website gebruiken.

Via zo’n website kun je het geluid van een YouTube video eenvoudig opslaan als mp3 of in ander bestandsformaat. Maar waar doe je dat, en hoe precies? Zo kun je ook onderweg naar muziek luisteren, zonder dat dit je data uit je bundel kost.

MP3 downloaden van YouTube

Muziek downloaden van YouTube is ideaal voor als je naar je favoriete YouTube filmpjes wilt luisteren terwijl je bijvoorbeeld onderweg bent. Als je onderweg bent wil je namelijk niet te veel data verbruiken omdat je niet op wifi zit. Het kijken van YouTube video’s kost namelijk heel veel data: MB’s.

Alleen voor eigen gebruik

Bij het downloaden van muziek van YouTube is het wel belangrijk dat je de muziek voor jezelf houdt, niet opnieuw ergens anders publiceert. Zie het gewoon als een eenvoudige manier om offline naar je favoriete YouTube video’s te kunnen luisteren. Soms is het ook mogelijk om de YouTube video in zijn geheel te downloaden. Zo kijk je eenvoudig in het vliegtuig of in de bus of trein naar YouTube video’s zonder dat jou dat data kost. Zelfs als je geen 4G-bereik hebt, kun je dus gewoon naar je gedownloade YouTube-video’s kijken.

Om de muziek van YouTube te halen hoef je geen speciale software op je laptop of computer te installeren. Want muziek downloaden gaat meestal via speciale websites. Wat je moet doen is het volgende:

  1. Ga naar een website waar je YouTube video’s om kan zetten naar muziek in mp3 formaat (hiervan vind je een lijst onder dit artikel).
  2. Kopieer de link van de YouTube-video en plak deze in het invoerveld op de website waar je de muziek van YouTube kan halen.
  3. Kies het bestandsformaat (meestal mp3).
  4. Klik op de site op de knop ‘convert’ of ‘omzetten’.
  5. Kies een locatie op jouw computer waar je de muziek (mp3) op wilt slaan.

MP3 kopiëren naar telefoon of tablet

MP3 muziek is op heel veel apparaten af te spelen. Je kunt de mp3 bijvoorbeeld op een usb-stick zetten en zo via een autoradio aansluiten. Tegenwoordig is het ook vaak mogelijk om via Bluetooth de muziek die je van YouTube hebt gedownload via je Smartphone naar je autoradio te streamen. Je kunt nu de mp3 eenvoudig kopiëren naar je smartphone of tablet of ander apparaat waarop je de muziek wilt luisteren.

YouTube naar MP3 sites

Goede websites waar je makkelijk mp3 van YouTube kan downloaden:

Dat is alles. Veel luisterplezier!

Let op: veel van deze websites willen je bepaalde meldingen sturen of reclame laten zien. Zodra je ziet dat een website dit wil doen, klik dan op de knop ‘blokkeren’ die in beeld komt.