Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Gele vingers roken schoonmaken

Gele vingers van het roken? Zo maak je ze schoon


Heb jij gele vingers van het roken? Of gele nagels door het roken? Gelukkig kun je daar eenvoudig zelf wat aan doen. Als je veel rookt, dan is de kans groot dat jij daar gele nagels van hebt gekregen. Daar wil je natuurlijk graag van af. Je nagels worden geel door de nicotine in sigaretten. Dit tast de kleur van je nagels aan. Vaak hebben vooral de wijsvinger en middelvinger van de hand waarmee je rookt het meeste last. Met deze tips maak jij je nagels weer mooi natuurlijk roze en glanzend.

Tips voor gele nagels van het roken

Een goede tip om van je gele nagels af te komen, is door ze 5 minuten lang te weken in warm water met citroensap. Doe er een flinke scheut in. Het effect hiervan is dat de zuren uit de citroen je nagels bleken. Houd je nagels en handen niet te lang in dit citroensap, want het is niet zo heel goed voor je huid.

Een andere optie zijn gebitsreinigingstabletten of mondwater. Ook hier werk je weer met een bakje met warm water en houd je je nagels hier 5 minuten in. Voor het beste effect maak je ze om de minuut even schoon met een nagelborsteltje. Ook kun je de gele nagels weer schoon krijgen door een oude tandenborstel te pakken. Doe er tandpasta op en poets daarmee je nagels.

Waterstofperoxide om rooknagels te bleken

Een andere uitstekend middel is waterstofperoxide. Dat wordt ook wel gebruikt om haar te blonderen en heb je misschien wel in huis. Doe een aantal eetlepels waterstofperoxide in een glas water en roer het goed. Als de waterstofperoxide goed opgelost is, dan kun je je nagels en vingers in de oplossing houden. Doe dit ongeveer een kwartier. Na een kwartier haal je je hand er uit en gebruik je een borsteltje om eventuele andere vlekken nog van je nagels af te krijgen. Was daarna je handen heel goed af.

Let op: want als je een wondje op je vinger hebt, dan zul je dit behoorlijk voelen. Het is beter om dit te doen als je dus geen sneetjes of wondjes in je vingers hebt.

Aardappel over je nagels wrijven

Als je geen zuren zoals citroensap en gebitsreinigingstabletten verdraagt, probeer dan eens met een aardappel over je nagels en vingertoppen te wrijven. Deze methode is een stuk minder ‘heftig’ dan citroensap of bleekmiddel. Ideaal voor als je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt. Je moet de aardappels schillen en dan enkele minuten over je vingers wrijven, op de plek waar het geel is of naar rooklucht stinkt. Spoel daarna je handen af onder de kraan en herhaal het bijvoorbeeld een uurtje later nog een keer.

Nagels vijlen tegen gele vingers van het roken

Wil je niet aan de slag met allerlei middeltjes zoals citroensap of tandpasta? Gebruik dan een nagelvijl. Omdat vaak alleen de bovenste deel van je nagels is aangetast, kun je de gelige laag er als het goed is vrij eenvoudig weer afhalen. De dikte van de gele laag verschilt afhankelijk van hoe vaak en hoeveel je rookt en hoe lang je nagels al niet hebt schoongemaakt.

Gele nagels van het roken voorkomen

Heb je de nagels eenmaal goed schoon gekregen? Dan is het natuurlijk zonde als je het hele ritueel binnenkort weer opnieuw moet herhalen. De beste tip is om gewoon te voorkomen dat je de volgende keer weer gele nagels krijgt. Natuurlijk zouden we aan kunnen raden om gewoon maar helemaal te stoppen met roken. Maar als je dat niet kan of wil en gewoon alleen maar die gele nagels wilt voorkomen, dan kun je ook proberen om je sigaret anders vast te houden. De beste manier is door te voorkomen dat er rook langs je vingers en nagels omhoog kan gaan. Rook een sigaret ook niet te ver op. Zo blijft de rook wat verder van je nagels vandaan.

Probeer ook direct na het roken je handen te wassen. Handen kunnen heel lang naar sigarettenrook blijven ruiken als je dit niet doet.

Producten om thuis je vingers weer mooi schoon te krijgen:

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online