Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Goedkoop autorijden

Goedkoop autorijden? De beste tips op een rij


Goedkoop autorijden? Autorijden is duur. Altijd maar rekeningen voor de wegenbelasting, onderhoud en verzekering. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de aanschafprijs en kosten van afschrijving. Een setje nieuwe banden, nieuwe filters, een kleine of met een beetje pech een grote beurt en je bent weer 500 euro verder.

Tanken kost tegenwoordig ook al snel 60 euro voor een gemiddelde benzinetank. En een week later? Dan sta je weer bij de pomp. En dan hebben we het nog niet eens gehad over bekeuringen en hoge parkeerkosten in de stad! Hoe kun je besparen op de autokosten? We geven enkele goede tips:

Tips voor goedkoop autorijden

Koop een kleine, zuinige auto

Als het niet perse groot hoeft, kies dan een kleine auto. Deze zijn bijna altijd een stuk zuiniger dan grote middenklassers. Zowel qua verbruik als kosten voor onderhoud en nieuwe onderdelen. Ook is de wegenbelasting lager en betaal je minder premie voor je autoverzekering. Veel voordelen dus! Hierbij geldt trouwens ook: een in aanschaf goedkope auto, hoeft niet goedkoper te zijn dan een duurdere. Je krijgt met een goedkope auto namelijk heel vaak te maken met dure onderhoudskosten.

Besparen op je autoverzekering

Weet je dat ook jij waarschijnlijk meer dan nodig betaalt voor je autoverzekering? Het verschil tussen de goedkoopste autoverzekering en de duurste is enorm. Veel mensen blijven alleen erg trouw aan hun vertrouwde verzekeraar. Maar waarom? Overstappen van autoverzekering is snel geregeld en een kleine moeite.

Online autoverzekeringen vergelijken scheelt je veel geld. Je bespaart tot wel honderden euro’s per jaar. De moeite waard toch? Check meteen of je wel echt een all-risk dekking nodig hebt, of misschien wel genoeg hebt aan WA of WA+ Casco. En rijd je een keer schade? Claim hem niet meteen bij je verzekering, maar kijk of je er zelf wat aan kan doen. Doorrijden met een krasje op de lak is zo erg nog niet…

Goedkoop tanken is goedkoop autorijden

Veel tankstations hebben op bepaalde dagen veel korting op benzine of diesel. Tot wel 10 cent per liter korting. Tank verder nooit langs de snelweg, daar betaal je meestal juist 10 cent méér per liter benzine of diesel. Onderzoek ook met welke pasjes je korting krijgt en misschien ook wel spaart voor nog meer korting of leuke cadeautjes. Dan hoef je die ook niet meer te kopen. Onze tip: ga goedkoop tanken in Duitsland. Zeker als je het combineert met boodschappen doen in Duitsland, loont dat de moeite. Zelfs als je er meer dan 100 kilometer voor moet rijden.

Rijd goedkoop en bespaar brandstof door zuinig te rijden

Het wordt ook wel ‘het nieuwe rijden’ genoemd. Als je goed reageert op het andere verkeer, kun je vaak lang uitrollen. Rijd niet te hard, want het verschil tussen 100 of 130 km/u rijden op de snelweg scheelt heel veel benzine. Schakel bij het optrekken ook snel naar een hogere versnelling. Houd je motor laag in de toeren. Ook rijden met een hoge bandenspanning scheelt tot wel 5 procent extra benzine.

Autorijden zal de komende jaren helaas nog duur blijven. Bedenk daarom goed of je voor de rit die je gaat doen ook echt de auto nodig hebt. Soms kun je ook met de fiets of is het openbaar goedkoper omdat je in de stad bijvoorbeeld geen hoge parkeerkosten hoeft te betalen. Nu er steeds meer tweedehands elektrische auto’s op de markt komen, is dat misschien ook een goed idee. Met een elektrische auto rijd je heel goedkoop en kun je bovendien je brandstof zelf maken met zonnepanelen op je dak! Ga jij ook goedkoop autorijden?

Tip: Goedkope USB-autolader voor al je apparaten onderweg

Handig: Deze Grundig USB Car Charger is ideaal om tijdens een lange autorit je telefoon, tablet of game console op te laden. De USB Car Charger is voorzien van 2 x 2.4 A aansluitingen. Goede kwaliteit, voordelige koop, duurzaam, wij zijn enthousiast! En je hoeft thuis je telefoon niet meer op te laden, alle beetjes helpen.