Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Goedkoopste opties mobiel bellen

Wat zijn de goedkoopste opties voor mobiel bellen en internet?


Wat zijn de goedkoopste opties voor mobiel bellen en internet op je telefoon? Bij het berekenen van je maandelijkse uitgaven, zal je al snel opmerken dat je telefoonkosten hier een belangrijk onderdeel van zijn. Veel mensen hebben tegenwoordig een mobiel abonnement, waarbij zij niet alleen betalen voor het gebruik van belminuten en mobiele data. Ook betalen zij maandelijks een deel van hun toestel af. Aan het eind van de looptijd van het contract behoort de telefoon tot je eigendommen en mag je deze verkopen of behouden. Wat is in zo’n geval de goedkoopste optie? Een abonnement verlengen met een nieuw toestel is dat zeker niet. In het bijzonder wanneer je huidige mobiele telefoon nog goed genoeg werkt.

Wat zijn de goedkoopste opties voor mobiel bellen en internet

Wanneer je nauwelijks onderweg bent, kan een prepaid simkaart de goedkoopste optie zijn. De goedkoopste prepaid tarieven vind je door gebruik te maken van online vergelijkingstools. Houd er rekening mee dat niet iedere Nederlandse provider nog prepaid simkaarten aanbiedt, nu steeds meer mensen overstappen op een abonnement. Een prepaid simkaart zorgt dat je alleen betaalt voor de belminuten en sms’jes, die je ook daadwerkelijk gebruikt. Voor het gebruik van mobiele data is een prepaid simkaart erg duur. Het is dan ook aan te raden om de simkaart te combineren met het gebruik van WiFi-netwerken. Vergelijk goedkope internetabonnementen voor thuis.

Kies voor een goedkope sim only bundel

Ook een sim only bundel is het overwegen waard, als je zelf al een mobiele telefoon hebt. Dit type abonnement is geschikt voor mensen die ook buiten hun woning mobiele data willen verbruiken. Bij een sim only bundel heb je maandelijks een vaste hoeveelheid belminuten, sms’jes en mobiele data. In de afgelopen jaren zijn deze bundels steeds goedkoper en daarmee aantrekkelijker geworden. Daarbij kun je zo’n sim only bundel vaak al voor één jaar afsluiten. Ideaal, als je verwacht dat je toestel na dit jaar kapot is.