Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Goedkoop tanken in Duitsland

Goedkoop tanken in Duitsland, waar?


Waar kun je goedkoop tanken in Duitsland? Benzine is in Duitsland erg goedkoop in vergelijking met Nederland. Dat is al jaren zo. Vooral als je een trip naar Duitsland combineert met boodschappen doen of winkelen in Duitsland, dan is goedkoop tanken in Duitsland heel interessant. Ook de prijzen in de supermarkten en winkels in de Duitse grensregio liggen over het algemeen veel lager dan in Nederland.

Grensplaatsen om goedkoop te tanken in Duitsland

De Nederlandse grens met Duitsland loopt van Groningen tot aan Limburg. Hieronder vind je alle populaire grensplaatsen om in Duitsland te tanken op een rij van noord naar zuid:

Emden, Leer, Bunde, Weener, Papenburg, Dörpen, Lathen, Meppen, Emlichheim, Neuenhaus, Nordhorn, Bad Bentheim, Schüttorf, Rheine, neuenkirchen, Gronau, Epe, Ochtrup, Ahaus, Vreden, Stadtlohn, Gescher, Coesfeld, Velen, Borken, Rhede, Bocholt, Isselburg, Emmerich, Elten, Rees, Kleve, Bedburg-Hau, Goch, Xanten, Uedem, Kevelaer, Geldern, Straelen, Kempen, Kaldenkirchen, Nettetal, Lobberich, Viersen, Krefeld, Brüggen, Mönchengladbach, Erkelenz, Heinsberg, Geilenkirchen, Aachen

Benzineprijs in Duitsland

Veel Nederlanders tanken goedkoop in Duitsland. Benzine kost daar namelijk tot wel 10 tot 20 cent minder per liter dan in Nederland. Op een aantal Duitse websites zie je makkelijk wat de benzine of diesel precies kost als je de plaatsnaam waar je in Duitsland wilt gaan tanken invult. Die sites zijn:

Vermijd tanken langs de snelweg in Duitsland

Benzine tanken langs de autobaan is net zoals in Nederland bijna altijd duurder dan een tankstation in een dorp of stad. Het loont daarom altijd de moeite om van de snelweg af te gaan om te tanken. Als je van de snelweg af gaat, let dan wel op de milieuzones. Veel steden in Duitsland hebben tegenwoordig een milieuzone waar je alleen maar mag rijden als je een speciale milieusticker hebt. Je auto mag dan niet te veel CO2 en andere schadelijke stoffen uitstoten om de stad in te moge rijden.

E10 benzine in Duitsland

Bij de Duitse benzine wordt E10 toegevoegd. E10 is een mengsel van 90% benzine met 10% bio-ethanol. P10 kun je in de meeste gewone benzineauto’s gewoon gebruiken (ongeveer 90 procent van de auto’s kan er gewoon op rijden). Sommige auto’s en motoren zijn niet geschikt voor E10, dan kun je beter de gewone Euro 95 tanken. Als die niet aan de pomp in Duitsland te krijgen is, kies dan voor Super Plus 98 of een Premium brandstof.

Goedkoopste moment tanken in Duitsland

Een opvallend verschil met benzinestations in Nederland is dat bij Duitse benzinepompen de prijzen van benzine en diesel meerdere keren per dag kunnen veranderen. In Nederland is dat niet zo, maar in Duitsland dus wel. Soms kan de benzineprijs zelfs per uur verhoogd of verlaagd worden.

Het tijdstip waarop je het beste kunt gaan tanken in Duitsland is tussen 17:00 en 20:00 uur ’s avonds. Op die momenten betaal je meestal minder dan ’s ochtends of ’s middags bij de benzinepomp. Wil je nog meer besparen op de kosten? Bekijk onze tips voor goedkoper autorijden.

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online