Hoeveel koopt een gezin aan boodschappen per week

Hoeveel koopt een gezin aan boodschappen per week?


uitgaven per maand
Boodschappen kopen komt wekelijks terug, mist je niet alles voor een maand in huis haalt. Of sommige die halen elke dag boodschappen in huis. Het feit dat boodschappen duurder met je jaren wordt weten we allemaal, juist daarom is het toch even fijn om te weten van een gemiddeld gezin in Nederland kwijt is aan boodschappen doen. Hieronder vind je situatie voorbeelden per huishouden.

Overzicht per gezinsstamenstelling

De student 
Een student koopt eigenlijk niet structureel eten per week of per maand. Het geld wat een student heeft is niet veel, en kijkt daarom veelal wat de pot schaft of bij vrienden of toch bij moeders soms aan tafel schuiven. Studenten nemen daarentegen het niet zo nauw door af en toe een pizza naar binnen te werken van 10,- per stuk. En dat zijn juist toch de duurdere uitgaves, want een pizza van Dr oetker van de winkel kost 3,50 a 4,00 Euro. Dit zou eigenlijk nagenoeg een student verdiend een beter plan zijn. Maar het studentenleven is zwaar met leren en vrijetijd kroegenjacht. Om een lang verhaal kort te maken geeft een student rond de 30 Euro per week uit aan boodschappen. Zegge per maand 130 euro gemiddeld.

Het koppel
De koppeltjes (Sommige koppels zo gezegd) Doen het redelijk goed. En zijn in verhouding net wat goedkoper per persoon uit. Dit komt natuurlijk ook dat veel producten verpakt zit voor meerdere personen. Voorbeeld wat goedkoper is, is 2 pizza in een doos. Een braadworstje zijn ook vaak per 2 of 4 verpakt. Welke voorbeelden ik nu noem maakt even niet uit, maar het is bewezen dat het leven wel op 2 man is berekend. De koppels geven ongeveer 50 Euro per week uit aan boodschappen totaal. Totaal per maand 220 Euro. Toch ook al een fiks bedrag eigenlijk op je maanduitgaven.

Het gezin met kinderen 
Als ik naar mijzelf kijk zonder even statistisch alles te berekenen, en gewoon even naar de vroegere situatie keek van mijn vader en moeder, ik en mn broer en de hond, Dan waren dat toch echt flinke bedragen die ons moeder neer telde voor de boodschappen. En alles wat ze nog eens tussendoor vers erbij kocht. 180 euro per week kocht ze aan boodschappen, en daar bleef echter niks van over. Maar wat maakt het nou dat hun (Mijn ouders) zoveel vast uitgaven aan boodschappen kwijt zijn per week? Wel: Ons vader lust graag een goei lap vleeske erbij. Je kent dat wel: De oude stempel garde.. (Aardappels - groenten - vlees - appelmoes). Het vlees een goei stuk is al gauw 5 - 10 euro. Een 2 stuks brocolie erbij en wat aardappels en wat moes, en mayonaise erop. Glas Melk erbij. X 4 personen. + Het hondenvoer. Ja en dan het ochtendeten van de oude stempels. Half tarwe per persoon... dat is al 4 euro totaal voor 4 personen aan alleen kaal brood, maar daar moet dan nog echte kaas erop met pindakaas. En een goede glas karnemelk erbij en je kunt er weer een paar uur tegen. Al met al gaven mijn ouders pakwel minimaal 200 euro uit aan eten per week. Hou het even op 700 a 800 per maand per gezin. Enorme bedragen niet??

Reaguurders Wekelijkse uitgaven berekenen

Toch naast onze berekeningen zijn we ook erg benieuwd naar jullie reactie. Wat eten jullie per week weg? Met hoeveel personen leef jij? Reageer hieronder, wij zijn erg benieuwd!

Hebben jullie tips? Deel ze met andere! Iedereen is gebaat bij gratis raadt.
Share by: