Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Kosten besparen overstappen

Bespaar op maandlasten door overstappen


Bespaar je ook al op de vaste maandelijkse lasten? Uitgavenberekenen.nl heeft in het menubalk onder de kop ‘besparen’ een reeks van middelden om te besparen op je maandelijkse uitgaven. Terugkerende zaken zijn zoals je hier leest maandelijks. En dit kan behoorlijk oplopen. Besparen op maandelijks te betalen vaste abonnementen

Abonnement op Internet – tv en bellen

Gemiddeld betalen de meeste huishoudens nog een tamelijk hoog bedrag voor hun internetabonnement (50 tot wel 80 euro per maand. Wil je toch eens flink op kosten besparen? Dan is het zeker aan te raden om over te stappen van provider. Er zijn al providers die hun dienst internet leveren voor 23,50,-. De dienst draait vaak gewoon door onder het netwerk van KPN. Waardoor je wel geniet van zekerheid, maar wel tegen een stuk voordeliger tarief per maand.

Overstappen van stroom en gas

Stroom en gas heeft ook iedereen nodig, maar ook hier valt echter veel op te besparen. Door over te stappen krijg je vaak een aanmeldbonus, of in geld 100,- of tot 250 euro op je eindafrekening. Of je kunt soms kiezen voor een leuk cadeau bij het overstappen.

Daarnaast kan het overstappen ook zorgen voor goedkopere energie en gas per m3. Door het vast te zetten van de tarieven voor 3 tot 5 jaar, loop je geen risico om meer te gaan te betalen bij stijgingen die landelijk zijn. De besparing kan uitlopen tot wel 500 euro per jaar. Een leuke besparing op je vaste maandelijkse lasten is dit dus zeker.

Bekijk hieronder de beste aanbiedingen en stap eenvoudig en zonder gedoe over van energieleverancier!


Abonnement voor mobiel

Een abonnement op je mobiel, dan wel met gratis mobiel is ook een flinke uitgaven per maand. Een gemiddeld abonnement ligt toch rond 35 euro per maand. Ons advies daarin is om een sim only abonnement te nemen, waardoor je puur de kosten voor internet, bellen, en sms’en betaald.

Door dit te veranderen kun je echter veel besparen per maand, want er is tegenwoordig al een sim only abonnement van Simpel die 10 euro per maand kost. Zo zie je dat je op enkele punten van overstappen zoals hierboven genoemd al drastisch op je maanduitgaven kunt besparen, maar we noemen hieronder nog enkele voorbeelden die ook zeker van toepassing zijn op je maandelijkse uitgaven.

De uitvaartverzekering

Heb je geen uitvaartverzekering? Dan ben je inderdaad voor het moment goedkoper uit, want je betaald er namelijk niets voor, maar bij overlijden betalen je nabestaanden wel een leuke kostenpost van 8000 euro minimaal. Heb je wel al een uitvaartverzekering? Dan is het misschien toch even verstandig om na te kijken hoe je verzekerd bent.

Ons advies hierin is om niet een groeiende verzekering te nemen, of een verzekering waarbij je telkens moet bijbetalen. Een optie zou kunnen zijn: Monuta – Dela – Jarden uitvaartverzekeringen. Deze zijn tamelijk goedkoop bij vroeg afsluiten. (Hoe ouder je bent hoe meer je betaald uiteraard). Toch kun je voor 5 tot 8 euro per maand goed verzekerd zijn van een goede uitvaart. (De uitvaart kun je dan nog vaak laten doen door degene die je zelf wil). Een polis die je nu hebt, ligt vaak rond de 15 euro per maand. Dus het nakijken bij jou of je hierop nog kunt besparen is ook zeker een tip.

De zorgverzekering

Iedereen is verplicht een zorgverzekering te hebben, maar welke je kiest maakt niet uit. De ene verzekering is duurder dan de andere. Ben je iemand die niet vaak naar het ziekenhuis gaat en naar de dokter? Dan is een hoge eigen risico wel een optie. Daardoor bespaar je al op je maandelijkse kosten. Wel dan zit er nog steeds een hoop verschil in welke zorgpolis je hebt, en bij wie je de zorgverzekering hebt. De zorgverzekering verschilt wel per maatschappij, maar dus ook de kosten van 80 euro per maand tot wel 140 euro per maand. Ook hierin is het dus zeker de moeite om te kijken of je de maandelijkse lasten kunt drukken door over te stappen.

Overigen

Bekijk in onze menubalk onder kop ‘Besparen’ naar de overige vergelijkers zoals een autoverzekering die goedkoper zou kunnen, en nog veel meer tips zoals besparen op je tuin en onkruid goedkoop verwijderen met speciaal strooizout. Dit en nog veel meer dus!