Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Rijbewijs halen wat kosten rijlessen

Wat kost een rijbewijs halen?


Je wil graag je rijbewijs halen, maar dan ben je vast en zeker ook benieuwd naar de totale kosten. De kosten van het halen van je rijbewijs zijn afhankelijk van het aantal lessen dat je nodig hebt. Alle rijscholen hanteren een eigen uurtarief. Maar de belangrijkste vraag is, hoeveel rijlessen heb je nodig?

Hoeveel rijlessen om rijbewijs te kunnen halen?

Dit is voor iedere leerling anders. Gemiddeld is het 35-45 uur om rijbewijs B te halen, rijbewijs voor een personenauto. Maar vlotte leerlingen kunnen ook sneller klaar zijn. Ook kan het zijn dat je het autorijden wat minder snel onder de knie krijgt en dat je wat meer rijlessen nodig hebt. Het uiteindelijke doel is je rijbewijs halen en hoeveel uur je daarvoor nodig hebt, kan een instructeur samen met jou inschatten tijdens een proefles bijvoorbeeld. Let op, het is een schatting! Bij sommige rijscholen heb je de keuze uit de tijdsduur van het lessen, zoals 45 minuten, 60 minuten, 90 minuten of 120 minuten.

Kosten rijbewijs halen

Om je rijbewijs te halen zijn er verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. De onderstaande prijzen zijn de gemiddelde kosten, de totale prijs kan dus wat hoger of lager uitvallen. Maar om je een beeld te geven volgt onderstaand een overzicht van de kosten:

  • Theorielessen kosten gemiddeld 100 euro (je kunt het ook thuis volgen en dan kun je hier dus op besparen).
  • Lesmaterialen, zoals theorieboeken kosten gemiddeld 30 euro (een theorieboek kun je wellicht lenen van een vriend, die vlak voor jou het rijbewijs heeft gehaald).
  • Je theorie examen oefenen (online soms gratis, of rond de 20 euro).
  • Theorie examen 35 euro.
  • Intake les bij rijschool (wisselend per rijschool), kosten gemiddeld 50 euro.
  • Rijlessen gebaseerd op 40 lesuren van 50 euro per les, is samen 2.000 euro.
  • Verkeersveiligheidstraining (als je volgens de RIS-methode gaat lessen), 130 euro.
  • Eigen verklaring 25 euro.
  • Rijexamen 250 euro
  • Afhalen rijbewijs (kosten gemeente etc.) 35 euro.

Totale kosten om je rijbewijs te halen ongeveer 2.875 euro. De kosten gelden voor iemand die de eerste keer slaagt. Als je een keer zakt, heb je extra rijlessen nodig en moet je ook nog een keer betalen voor je rijexamen.

Goede rijschool kiezen

Een goede rijschool is belangrijker dan goedkoop rijlessen. Het gaat er om dat je in korte tijd alle verkeersregels onder de knie krijgt, zodat je zelf veilig de weg op kunt. De kwaliteit van de rijschool en de instructeur spelen daarin een grote rol. Bekijk daarom op de website ook hoeveel mensen er geslaagd zijn, hoelang de rijschool al bestaat en wat de ervaringen zijn van andere leerlingen. Hierdoor krijg je een beeld van de rijschool en kun jij de keuze maken waar je gaat lessen. Hoeveel je uiteindelijk gaat betalen voor je rijbewijs, hangt er vanaf of je een normale of een snelle leerling bent. Maar het hangt ook af van de verkeersomstandigheden bijvoorbeeld. De ene keer zit alles mee en de andere keer is het onderweg erg druk of een andere weggebruiker maakt het jou (ongewild) moeilijk en jouw examinator vindt dat jij daarop verkeerd hebt gehandeld, geanticipeerd. Dat voelt niet eerlijk, maar je bent gezakt en het kost je weer geld en tijd. Neem de tijd om de rijscholen te bekijken en bereken wat een rijbewijs halen je gaat kosten. Houd rekening met een marge!

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online