Online Boodschappen doen

Online boodschappen doen?


online boodschappen doen
Ooit gedacht dat jij je zou verdiepen in online boodschappen doen? Toen dit nog nieuw was, hadden veel mensen zo hun twijfels om online boodschappen te doen. Tegenwoordig echter doen steeds meer mensen hun boodschappen online. En dat geldt niet alleen voor kleding of gereedschap, maar zelfs voor boodschappen uit de supermarkt: etenswaren. Etenswaren worden steeds vaker online besteld. Mensen hebben de voordelen ervan ontdekt, maar er zijn ook nadelen. We zetten beide voor je op een rijtje. 

Is online boodschappen doen voor jou voordelig?

Levert online boodschappen doen voor jou voldoende voordelen op, ondanks de kosten die online boodschappen doen nou eenmaal met zich meebrengen, namelijk de verzendkosten?

Welke van onderstaande voordelen van online boodschappen doen zijn ook in jouw situatie van toepassing? Probeer de voordelen in je eigen situatie te plaatsen en maak vervolgens je keuze voor online boodschappen doen of naar de supermarkt in het dorp of de stad te rijden/te fietsen. De voordelen:

 • Online boodschappen doen bespaart je veel tijd.
 • Je bestelt alleen de producten die je nodig hebt. Je wordt niet verleid door koopjes aan de kassa of elders in de winkel. Je koopt geen heerlijke taart, die je als het ware steeds dichterbij laat komen en roept “neem me mee”.
 • Je kunt vanuit huis je bestelling plaatsen, je hoeft de deur niet uit. Erg prettig als je na een lange werkweek of werkdag thuis komt.
 • Geen parkeerproblemen, soms lijkt het of iedereen tegelijkertijd boodschappen gaat doen.
 • Geen gesjouw met boodschappen, een fietstas die toch wat te klein blijkt te zijn voor al je boodschappen.
 • Geen lastige kinderen die steeds maar zeuren om snoep en ijs en je winkelwagentje vol gooien met producten die je eigenlijk helemaal niet wil kopen! Zo ben je duurder uit dan je van plan was als de kinderen mee gaan om boodschappen te doen.
 • Online zijn producten bijna nooit uitverkocht.
 • Je staat bij online boodschappen doen nooit voor een gesloten deur.

Zoals gezegd zijn er naast voordelen ook nadelen als je online boodschappen doet, namelijk:
 • De boodschappen, die je online bestelt, zijn vaak wat duurder, omdat er bezorgkosten bijkomen. Logisch, want een medewerker van de supermarkt moet voor jou de boodschappen doen, de producten inpakken en vervolgens bezorgen.
 • Je moet thuis zijn als de bestelling wordt bezorgd. Daar is echter ook weer iets voor bedacht door sommige supermarkten, namelijk zelf je bestelling bij een zo genaamd pick-up-point ophalen of zelf een tijd opgeven dat de bestelling geleverd kan worden.
 • Er zijn budgetwinkels waar jij goedkoop je boodschappen kunt doen, maar waar je niet online kunt shoppen.
 • Je kiest niet zelf jouw producten. Zelf neem je waarschijnlijk een langere houdbaarheidsdatum. Vers fruit en groenten kun je niet van te voren zien en je moet afwachten wat je krijgt. Een goede supermarkt zal er echter voor zorgen dat ze kwaliteit levert, zodat jij de volgende week weer een bestelling plaatst.
Share by: