Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Goedkoop boodschappen doen in Duitsland

Goedkoop boodschappen doen in Duitsland? Dat doe je hier


Goedkoop boodschappen doen in Duitsland? De dagelijkse boodschappen zijn in Duitsland een stuk goedkoper dan in Nederland. Dus als het handig is om voor jou in Duitsland boodschappen te doen, dan kun je veel geld besparen op producten.

De prijzen in de Duitse supermarkten zijn niet alleen lager, ook geniet je er van een ruimer assortiment met meer variatie dan in Nederland. Je hebt zo de kans om bijzondere Duitse dingen te proberen.

Waar goedkoop boodschappen doen in Duitsland?

Je hoeft niet per se naar een grote Duitse plaats om goedkoop boodschappen te doen in Duitsland. Meestal vind je in de dorpen direct over de grens met Nederland al grote supermarkten.

Bekende winkels om goedkoop boodschappen te doen in Duitsland

Goedkope Duitse drogisterijen:

Goedkope grote supermarktketens in Duitsland

  • Marktkauf (groothandel, zeer goedkoop)
  • Kaufland (wat duurder dan Kaufland, maar vaak interessante aanbiedingen en spaaracties)

Normale goedkope supermarkten in dorpen over de grens met Nederland

Goedkope Duitse warenhuizen

  • Famila: warenhuis
  • Real: warenhuis waar je ook goedkoop speelgoed en eten en drinken vindt.

Welke boodschappen zijn goedkoper in Duitsland?

Nederlanders die in Duitsland boodschappen doen, kopen vooral levensmiddelen, alcoholische dranken, wasmiddelen, verzorgingsproducten, drogisterij-artikelen en elektronica. In december is ook vuurwerk kopen in Duitsland populair.

Veel goedkoper in Duitsland zijn scheermesjes, shampoo, wasmiddelen, tampons, luiers en andere babyspullen. Wat levensmiddelen betreft zijn veel goedkoper: kruiden, bakproducten, rijst, diepvriesproducten, brood, frisdrank, vlees, eieren, bier en wijn, chocola, babyvoeding, dierenvoeding en nog veel meer.

Als je naar Duitsland gaat en lang houdbare producten koopt, dan kan boodschappen in Duitsland doen heel voordelig zijn, zelfs als je er een heel stuk voor moet rijden met de auto. Als je trouwens toch met de auto gaat, zorg dan dat je met een zo leeg mogelijke tank aankomt. Ook de benzine en diesel zijn veel goedkoper in Duitsland, wat je zo tot wel 20 cent per liter bespaart.

Grotere variatie in producten dan in Nederland

De variatie aan boodschappen is in Duitsland heel interessant. Je vindt er bijvoorbeeld veel meer soorten chocolade, toetjes en allerlei soorten frisdranken en bieren. Drank te kopen in Duitsland is sowieso veel voordeliger dan alcohol kopen in Nederland.

Waar rekening mee houden als je in Duitsland boodschappen doet?

Bij de meeste Duitse supermarkten en groothandels kun je gratis parkeren. Daarmee bespaar je al veel geld. Een grote reden waarom boodschappen doen in Duitsland zoveel goedkoper is, komt doordat ze daar een lager btw-tarief kennen. Om die reden is bijvoorbeeld ook een keuken kopen in Duitsland veel goedkoper.

Als je de beste deals wilt hebben, controleer dan van tevoren de folders van de supermarkten waar je naartoe wilt gaan. Vooraf de aanbiedingen bekijken zorgt ervoor dat je nog beter een goedkope boodschappen doet. Al met al kun je gemiddeld wel 25 tot 30 procent besparen op de kosten voor boodschappen en andere artikelen als je in Duitsland inkopen gaat doen.

Veel succes en koop ze. Auf wiedersehen!

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online