Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Kalknagel of schimmelnagels verwijderen

Kalknagel of schimmelnagels verwijderen, zo kom je er echt vanaf


Wil je nu echt eens van die schaamte af en je kalknagel of schimmelnagels verwijderen? Het kost een hoop om naar de pedicure gaan voor een schimmelnagel, maar werkt het ook of is het tijdelijk? Een kalknagel of schimmelnagel is makkelijker om zelf te verwijderen. De uitgaven aan de pedicure kun je dus mooi besparen. Enkele middelen die je nodig hebt om je nagels te behandelen lees je hieronder. Een behandeling met huis tuin en keuken middelen in combinatie met een goedkoop commercieel product werkt het beste, is onze persoonlijke ervaring.

Schimmelnagels behandelen? Kalknagel of schimmelnagels verwijderen: geen dure pedicure of medicijnen nodig

Je weet zelf als geen ander waarschijnlijk dat Terbinafine, het medicijn voor kalknagels en schimmelnagels wel helpt want doodt schimmels en gisten, zoals Candida-gist. Maar deze pillenkuur heeft een groot nadeel: hij is erg ongezond. Daarnaast kun je erg veel last krijgen van maag-darmklachten: opgeblazen gevoel, buikpijn, verminderde eetlust, misselijkheid en diarree, hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn en huiduitslag. Daarnaast kosten je schimmelnagels een vermogen aan eigen risico van je zorgverzekering. Gelukkig kan het anders.

Een pedicure voor schimmelnagels laten behandelen is vaak een hele uitgave, Als we deze kosten eens berekenen dan kom je voor een volledige behandeling van een half jaar al snel uit op 500 euro of meer. De kans dat uw schimmelnagels terugkomen is alsnog zeer groot.

Hoe dan wel de schimmelnagels behandelen?

Zoals alle oma weet raadt tips er zeker zijn om je te helpen hebben we alles getest bij meerde vrouwelijke collega’s van ons. De uitgaven die we kwijt waren was nog geen 30 euro voor een jaar gebruik. Voor de kosten hoef je deze oma weet raad tip zeker niet te laten. Het resultaat met de schimmelnagel was en is nog steeds niet meer terug gekomen. (Nu 1,5 jaar verder) De behandeling heeft wel wat tijd gekost, maar oma’s tips werden dus zeker beloond.

Sommige mensen op internet zweren bij alcohol, maar naar onderzoek blijkt het volgens ons alleen te werken bij bacteriën en niet bij schimmels. (Alcohol kun je toepassen bij zweetlucht uien)

Hoe herken je een schimmelnagel of is het een kalknagel?

Een schimmelnagel of kalknagel is wel hetzelfde te noemen, en hoe je deze kunt herkennen is vrij simpel. De schimmelnagel is vaak geel en voelt aan als steen. Keihard, zo hard zelfs dat de nagel afbrokkelt en zelfs kan loslaten. Vaak is de nagel zo verdikt dat het pijn doet in de schoenen. Bijvijlen is dan automatisch wel iets wat je doet om de schimmelnagel niet te dik te laten worden.

Hoeveel procent mensen heeft schimmelnagels (mannen en vrouwen)

Verschil tussen vrouwen en mannen met schimmel / kalknagels is er eigenlijk niet. Het probleem is gewoon je wordt ermee besmet of niet. Laten we wel vooropstellen dat 90% van de mensen wel eens in aanraking komt met schimmelnagels. Een uitzondering daargelaten zal nooit geen schimmelnagel krijgen. Wees dus gerust dat je niet alleen bent. Schaamte heerst er wel bij zowel vrouwen als mannen, wat inhoudt dat het er meer op lijkt dat jij een uitzondering bent met je lelijke nagels.

Oma’s tip om schimmelnagels te behandelen

Je kalknagel of schimmelnagels verwijderen? Probeer de onderstaande tips:

  • De schimmel onder de nagels zal natuurlijk opgelost moeten worden. Azijn is daarvoor uitermate geschikt. (Goedkoop middel om je kalk/schimmelnagel mee te verwijderen) Bader je voeten elke dag een 20 minuten in het azijn gemengd 50% met water. Hou dit zeker een maand vol.
  • Chloor op de nagels aanbrengen met een wattenstaafje. Hou dit ook een maand vol. 1x per dag voor je naar bed gaat.
  • Na deze 2 bijna gratis middelen kun je stoppen met met het gebruik van azijn en chloor voor de schimmelnagels, Smeer nu met een verfkwastje die je puur gaat gebruiken voor DAMPO (Vicks Vaporub als voorbeeld). Je nagels mee in. Elke ochtend en elke avond. Doe dit zeker 3 maanden.

In totaliteit ben je een kwart jaar kwijt aan onderhoud van je schimmelnagels. Maar hoe het ook zij ben je door deze oma weet raad tips goedkoop uit. Waarmee ook de schimmelnagel probleem mee is verdwenen.

Goede middelen tegen kalknagels en schimmelnagels

Heb je al van alles geprobeerd om van je schimmelnagels of kalknagels af te komen? We hebben goede ervaringen met Mycosan en de andere middelen tegen kalknagels hieronder. Ook helpt het om zoveel mogelijk zweetvoeten te verwijderen. Geef je kalknagels zoveel mogelijk lucht en je zult zien dat je klachten na verloop van tijd verminderen. Zeker in combinatie met onderstaande middelen kom je er echt vanaf. Het is het proberen waard! Wij probeerden met succes Mycosan tegen kalknagels en gaven de nagels in de zomer zoveel mogelijk zonlicht. Loop thuis ook op sokken, om zweetvoeten te voorkomen. Ook op het werk (stiekem) de schoenen uit als je een kantoorbaan hebt.