Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Piercing laten zetten

Een piercing laten zetten? Dit kost het


Een piercing laten zetten betekent een gaatje in de huid. een piercing is een sieraad, meestal van titanium. Een piercing zetten is al jaren een populaire versiering van het lichaam. Tegenwoordig kijkt niemand meer op van iemand die een piercing heeft. De meest populaire plaatsen op het lichaam om een piercing te zetten zijn:

Mooiste plekken om een piercing laten zetten en prijzen

Oorpiercing

Het plaatsen van een oorpiercing is heel populair. Ook voor mannen is het een trend om oorpiercings of oorbellen te dragen. Vroeger werd vooral een gaatje door de oorlel geschoten, maar er zijn tegenwoordig heel veel verschillende mogelijkheden om in de oorschelp een piercing te zetten.

Navelpiercing nemen

De navelpiercing bestaat sinds de jaren ‘90 van de vorige eeuw. Je ziet navelpiercings vaak bij meisjes en vrouwen. Voor een navelpiercing worden meestal twee gaatjes gemaakt, waarbij de navelpiercing recht naar boven geplaatst wordt. Je ziet dan twee mooie glanzende bolletjes. Het staafje zie je niet.

Neuspiercing laten zetten

Een neuspiercing valt wat meer op dan een oorpiercing of een navelpiercing, omdat hij recht in het gezicht zit. De neus is een populaire plek voor een piercing, maar ook andere plaatsen op het gezicht, zoals een neusring of een piercing in de tong of de onderlip of bovenlip zijn populair. Zelfs een wenkbrauwpiercing is mogelijk.

Tongpiercing

Een tongpiercing is een hippe piercing. Veel mensen vinden een tongpiercing een erotische uitstraling hebben. Meestal wordt een tongpiercing in het midden van de tong geplaatst. De meeste mensen kiezen voor een staafje.

Een piercing laten zetten

Piercings zetten is niet alleen iets van de laatste jaren. Het werd al eeuwen geleden gedaan. Er zijn zelfs Egyptische mummies gevonden met een piercing. Het is dus zeker geen nieuwe trend. Toch zijn piercings vooral in het midden van de jaren ‘90 populair geworden, met name de navel- en tongpiercing.

Als je een piercing wilt, dan moet je van de wet minimaal 12 jaar oud zijn. Onder deze leeftijd mag je echt geen piercing zetten. Als je tussen de 12 en 16 jaar bent, dan heb je toestemming nodig van één van de ouders of voogden. Zowel de ouder als het kind moeten zich dan legitimeren. Een ouder moet ook tekenen voor goedkeuring. Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je helemaal zelf bepalen of en waar je een tatoeage of piercing laat zetten.

Wil je een piercing zetten? Let wel goed op

Het is belangrijk om een aantal dingen te checken. Kijk goed of de piercer een vergunning heeft. Vaak laat je een piercing zetten bij een tattooshop. De vergunning voor piercers en tatoeëerders wordt verleend door de GGD. Alleen als je een oorpiercing wilt in de oorlellen, dan hoeft de piercer geen vergunning te hebben. Een lijst met studio’s, schoonheidssalons, juweliers en tattooshops die een vergunning hebben vind je in de lijst van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

Ga niet naar een salon of studio zonder vergunning, want bedrijven die niet in de officiële lijst van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) staan hebben geen geldige vergunning. Je loopt dan namelijk het risico op onhygiënische omstandigheden of infecties.

Wat kost een piercing?

De prijzen voor het zetten van een piercing verschillen per piercer, maar vallen best mee. De gemiddelde prijzen voor de meest populaire piercings zijn:

  • Oorpiercing kost ca. €25
  • Gezichtspiercing kost ca. €30
  • Neuspiercing kosten zijn ongeveer €25 (Vaak beetje afhankelijk van of je een piercing door je neusvleugel of tussenschot wilt hebben)
  • Tongpiercing kost ca. €40
  • Navelpiercing kost ca. €45
  • Tepelpiercing kost ca. €45
  • Intieme piercings vrouwen kosten ongeveer €75
  • Intieme piercings mannen kosten ongeveer €95
http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online