1km te hard rijden boete snelheidovertreding

1 km te hard rijden dan toegestane snelheid? = Boete


boete 1km te hard rijden is cachen
Rijd je net 1 km te hard dan de toegestane snelheid met de auto, dan wordt het vanaf nu flink betalen. De overheid heeft sinds kort een een verkeerscamera ontwikkeld om zelfs de aller allerkleinste overtredingen van 1 tot 5 km per uur nauwkeurig te kunnen bekeuren. Een stijging wordt nu al gemeten van 31% in 2017 ten opzichte van 2016. Dit wordt absoluut flink cashen voor de overheid.  

Hoeveel kost 1 km per uur te hard met de auto?

Je hebt niet alleen die ene kilometer te betalen, maar ook de forse 9 euro voor de administriële handelingen die ze moeten verrichten. Dagelijks zitten er nu duizenden mensen de bekeuringen te noteren en te verwerken op de grote computerservers. De mankracht en dure pc-servers die er nodig zijn om de burgers te pakken kost immers geld. Vandaar het bedrag van 9 euro. Wel dan de 1 km te hard rijden kost: 20 Euro. Totaal ben je dus bijna 30 Euro kwijt voor dat ene kilometertje te hard. 

Rijden op navigatie, 'Gps techniek' kilometer per uur is gevaarlijker geworden
Wie veel op de weg rijdt, zal ongetwijfeld ook meer de Gps / navigatie gebruiken, anno 2017 heeft overigens vrijwel iedereen een navigatie, of via mobiel navigeren waardoor het gebruik sneller word toegepast omdat het simpelweg gewoon handig is. Maar let wel: De snelheid via gps / internet is zo nauwkeurig dat als je 130 rijdt waar toegestaan je niet 131 mag rijden! Dit gaat je gegarandeerd een boete opleveren. De correctie van je navigatie of mobiel zit er niet meer ! ( De 5 km per uur correctie wel te verstaan ).  We zijn in deze dus goed met het tijdperk meegegaan, Maar onze auto-teller en de foutmarge?

De auto teller houdt altijd iets in en is ter indicatie en werkt nog altijd niet via Gps, Stel je rijdt 135 met de auto teller dan is dit via navigatie gps 130-131 km per uur. De kans dat we erg hard gepakt gaan worden door dit knap staaltje werk van de overheid is 100 maal zo groot geworden.  De navigatie en mobiele telefoon dient ons om makkelijk de weg te vinden, maar ook om makkelijk een boete te kunnen krijgen. Het komt er al met al op neer dat we nu al geen foutmarge meer kennen,

Veiligheid of cashen door boetes? € 
Of dit met veiligheid te maken heeft weet eigenlijk niemand meer.. De nieuwste techniek met zware camera's zorgt in ieder geval voor een leuke aanvulling voor de staat. Nederland daarentegen investeert ook veel in wegen en aanleg of vernieuwing, soms nodig, soms niet nodig, maar we moeten werk creëren. Daarnaast hebben we ook vele andere dingen te betalen als Nederlander zoals een orkaan, of watersnood in een ander land, of voor opvang van vluchtelingen e.d. Simpelweg kost dit alles nou eenmaal geld. Het geld van ons wordt dus terdege wel goed benut.  

Boetes voorkomen kan?
Optie 1: Ja dit kan zeker als je jezelf echt aanpast. Rij structureel zachter dan de toegestane snelheid. (Niet te langzaam rijden want dan rij je weer niet met de stroming mee van het overige verkeer en dat kan eveneens je een vette bekeuring opleveren). Sommige noemen dit ook wel eens in de volksmond: 'Parkeren op een snelweg'. 

Optie 2: Een ander manier om er niet veel van te voelen is door een extra fictief rekeningnummer te openen. Geeft je rekeningnummer een naam, bijv.: Geld voor de staat

Bereken je gemiddelde boetes van afgelopen 5 jaar, deel deze door 5 en dan delen door 12 maanden. Laat zeggen er komt een bedrag uit van 15,- per maand . Leg dit geld automatisch weg, of zorg voor een automatische overschrijving per maand naar je 'Geld voor de staat' rekening.  

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.
Share by: