Hoe hoog is de boete bij 1 km per uur te hard rijden? Rijd je net 1 km te hard dan de toegestane snelheid met de auto, dan wordt het vanaf nu flink betalen. De overheid heeft sinds kort een een verkeerscamera ontwikkeld om zelfs de aller allerkleinste overtredingen van 1 tot 5 km per uur nauwkeurig te kunnen bekeuren. Een stijging wordt nu al gemeten van 31% in 2017 ten opzichte van 2016. Dit wordt absoluut flink cashen voor de overheid.
Hoeveel kost 1 km per uur te hard rijden met de auto?
Maar er is goed nieuws: rijd je met de auto 1 kilometer per uur te hard op de snelweg? Dan hoef je pas te betalen bij een snelheidsovertreding van 7 tot 8 km/u (afhankelijk van of de toegestane snelheid 100 of 130 km/u was). Vanaf 7 kilometer te hard betaal je 25 euro, exclusief 9 euro administratiekosten. Benieuwd naar de exacte en meest actuele bedragen en regeling? In de Boetebase van het OM vind je de actuele boetebedragen voor de meeste lichtere snelheidsovertredingen.
Rijden op navigatie, ‘Gps techniek’ kilometer per uur is gevaarlijker geworden
Wie veel op de weg rijdt, zal ongetwijfeld ook meer de Gps / navigatie gebruiken, anno 2023 heeft overigens vrijwel iedereen een navigatie, of via mobiel navigeren waardoor het gebruik sneller word toegepast omdat het simpelweg gewoon handig is. Maar let wel: De snelheid via gps / internet is zo nauwkeurig dat als je 130 rijdt waar toegestaan je niet 131 mag rijden! Dit gaat je gegarandeerd een boete opleveren. De correctie van je navigatie of mobiel zit er niet meer ! ( De 5 km per uur correctie wel te verstaan ). We zijn in deze dus goed met het tijdperk meegegaan, Maar onze auto-teller en de foutmarge?
De auto teller houdt altijd iets in en is ter indicatie en werkt nog altijd niet via Gps, Stel je rijdt 135 met de auto teller dan is dit via navigatie gps 130-131 km per uur. De kans dat we erg hard gepakt gaan worden door dit knap staaltje werk van de overheid is 100 maal zo groot geworden. De navigatie en mobiele telefoon dient ons om makkelijk de weg te vinden, maar ook om makkelijk een boete te kunnen krijgen. Het komt er al met al op neer dat we nu al geen foutmarge meer kennen.
Veiligheid of cashen door boetes?
Of dit met veiligheid te maken heeft weet eigenlijk niemand meer.. De nieuwste techniek met zware camera’s zorgt in ieder geval voor een leuke aanvulling voor de staat. Nederland daarentegen investeert ook veel in wegen en aanleg of vernieuwing, soms nodig, soms niet nodig, maar we moeten werk creëren. Daarnaast hebben we ook vele andere dingen te betalen als Nederlander zoals een orkaan, of watersnood in een ander land, of voor opvang van vluchtelingen e.d. Simpelweg kost dit alles nou eenmaal geld. Het geld van ons wordt dus terdege wel goed benut.
Boetes voorkomen?
Optie 1: Ja dit kan zeker als je jezelf echt aanpast. Rij voortdurend zachter dan de toegestane snelheid. (niet te langzaam rijden want dan rij je weer niet met de stroming mee van het overige verkeer en dat kan eveneens je een vette bekeuring opleveren). Sommigen noemen dit ook wel eens in de volksmond: ‘Parkeren op een snelweg’.
Optie 2: Een ander manier om er niet veel van te voelen is door een extra fictief rekeningnummer te openen. Geeft je rekeningnummer een naam, bijv.: Geld voor de staat’
Sparen voor verkeersboetes
Bereken je gemiddelde boetes van afgelopen 5 jaar, deel deze door 5 en dan delen door 12 maanden. Laat zeggen er komt een bedrag uit van 15 euro per maand. Leg dit geld automatisch weg, of zorg voor een automatische overschrijving per maand naar je ‘Geld voor de staat’ rekening.
Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Bekijk ook onze tips om goedkoper auto te rijden.