Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Handcreme tegen kloven in handen

Kloven in handen door vaak handen wassen? Droge handen?


Heb je last van kloven in je handen? Dat is niet vreemd als je vaker dan normaal je handen wast. Kloven in je handen zijn eigenlijk kleine barstjes in je huid. Vaak merk je voordat er kloven in je handen ontstaan al dat je huid heel droog aanvoelt. Door je handen op tijd goed te verzorgen voorkom je jeukende en pijnlijke kloofjes. In dit artikel geven we tips hoe je voorkomt dat je handen droog worden en er kloven ontstaan. En heb je al wel kloofjes op je handen? Dan laten we zien hoe je jouw handen het beste verzorgt en je er weer snel vanaf bent.

Helaas is een van de nadelen van vaak je handen wassen, dat je huid heel droog gaat aanvoelen. En soms gaat het nog verder, want als je er niets aan doet, dan krijg je bijna zeker ook last van kloven. Deze kloofjes zijn het gevolg en het symptoom van een zeer droge huid. Als je merkt dat je kloven krijgt en er nog steeds niets aan doet, dan worden deze kloofjes pijnlijk en worden het soms zelfs gewoon echt wondjes die zelfs kunnen gaan bloeden.

Kloven in handen zorgen juist voor minder bescherming

Zeker als je jouw handen vaker wast dan normaal, is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. De huid van je handen beschermt je namelijk tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals:

  • Bacteriën
  • Giftige stoffen
  • Zonlicht
  • Virussen

Dingen zoals virussen en bacteriën wil je juist voorkomen door vaker je handen te wassen. Dat kan dus niet de bedoeling zijn. Door een hydraterende handcrème te gebruiken, blijf je je handen gewoon vaak wassen en heb je geen last meer van droge handen of kloven.

De huid van je handen vormt van nature een beschermingslaag

Je huid zorgt ervoor dat je niet te veel vocht, mineralen en eiwitten verliest. De bovenste laag van je huid wordt ook wel de hoornlaag genoemd. De hoornlaag is een laagje van afgestorven huidcellen en vetten, die werkt als een soort beschermingslaag. Door (te) vaak je handen te wassen, was je deze laag weg en ontstaan er kloofjes in je huid. Je verliest meer vocht dan normaal via je huid en het gevolg is dat alles droog aanvoelt. Het gevolg van een droge huid op je handen laat zich raden: dat zijn kloven die pijnlijk aanvoelen of jeuken. Soms ontstaan zelfs echte wondjes. Dat is een duidelijk teken dat je er snel wat aan moet doen om erger te voorkomen.

Symptomen van droge handen en kloven in handen

  • Jeuk
  • Rode uitslag
  • Wondjes op de handen (vaak bij de knokkels aan de bovenkant)
  • Kloofjes en scheuren in de huid
  • Pijnlijke huid die ruw aanvoelt
  • Schilfering of vervelling

Kloven in handen? Het symptoom vaan extreem droge handen

Als je al kloven in je handen hebt, dan is dat een symptoom van een zeer droge huid. Veel mensen hebben hier sowieso vaak al meer last van, vooral in de winter. Dat komt, omdat de lucht buiten en binnen dan droger is dan in de zomer. Maar dus ook als je je handen heel vaak wast, is een droge huid vaak ook gevolg. Vooral wanneer je zeep gebruikt om je handen te wassen, loop je het risico kloven in je handen en een droog aanvoelende, schilferige huid. Het is helaas juist de zeep die het ontstaan van kloofjes in je handen versterkt. Maar ja, minder vaak je handen wassen is in deze tijd ook geen optie. Wat nu?

De oplossing: gebruik een goede handcrème

Om toch vaak je handen kunnen blijven wassen en geen kloofjes meer te krijgen, gebruik je het beste een goede handcrème. Het liefst een hydraterende handcrème. Hydraterend betekent dat de handcrème het vocht zoveel mogelijk vasthoudt. Dat voorkomt droge handen en de vervelende gevolgen daarvan. Het enige wat je hoeft te doen: breng de handcrème na het handen wassen aan en je zult merken dat je binnen de kortste keren geen last meer hebt van pijnlijke of jeukende handen, of zelfs kloven en bloedende wondjes. Heb je al last van droge handen of kloven? Dan zie je na enkele dagen al verbetering. Dat voelt een stuk fijner! Veel handcrèmes helpen trouwens ook tegen rimpelige handen. Ideaal!

Handcrème tegen droge handen kopen

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online