Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Goedkope scooter kopen

Goedkope scooter kopen? Nieuw of tweedehands


Een goedkope scooter kopen? Goed idee, want een scooter is een perfect alternatief voor het rijden van een auto. De maandelijkse kosten van een scooter zijn veel lager. Misschien mag je door je leeftijd nog geen auto besturen en zoek je daarom een scooter. Waar houd je rekening mee als je een goedkope scooter zoekt en waar vind je ze? Wat is de prijs van een gemiddelde scooter? Er zijn goedkope scooters, maar natuurlijk ook dure scooters in verschillende modellen. Alles hangt af van je budget en wat je precies zoekt.

Goedkope scooter online kopen

Tegenwoordig is de beste manier om een goedkope scooter te vinden door op internet te kijken. Daar staan duizenden tweedehands scooters op zoek naar een nieuwe eigenaar. Op internet is de prijs van een scooter bijna altijd lager dan wanneer je naar een dealer of verkoper in de buurt zou gaan. Kijk wel goed op je in zee gaat met een betrouwbaar bedrijf met ervaring in de scooterwereld. Een tweedehands scooter is vaak helemaal in orde als je deze bij een scooterwinkel koopt, maar heeft vaak wel wat gebruikssporen. Hij is dan meestal grondig nagelopen en nodige reparaties uitgevoerd met de originele onderdelen. Als je de scooter wilt kopen, ga hem dan eerst in het echt bekijken en maak altijd een proefrit.

Wat kost een goedkope scooter?

Een goedkope scooter koop je al voor een bedrag van ongeveer 650 euro. Je hebt dan zelfs een nieuwe scooter! De prijs van de duurdere merkscooters kan met gemak oplopen tot wel 3500 euro of meer. Een tweedehands goedkope scooter heb je al vanaf enkele honderden euro’s. Let dan wel heel goed op de kwaliteit en of je garantie krijgt. Een oudere scooter gaat meestal namelijk wel wat eerder kapot. Zo wordt je goedkope scooter toch een dure koop.

Een goedkope scooter nieuw kopen, voordelen en nadelen:

  • Te koop vanaf ongeveer 650 euro
  • Je rijdt een nieuwe scooter
  • Weinig onderhoudskosten
  • Garantie
  • Onderdelen zijn kwalitatief vaak wat minder goed (nadeel)
  • Iets meer ‘plastic’ afwerking (nadeel)

Scooter leasen, betalen per maand

Wil je graag wel een mooie scooter rijden, maar niet ineens een groot bedrag kwijt zijn? Dan is een scooter leasen misschien wel iets voor jou. Een scooter leasen betekent dat je elke maand precies weet waar je aan toe bent. Scooter leasen kan al vanaf 15 of 20 euro per maand. Heel vaak los je dan ook het aanschafbedrag af, waardoor de scooter na een aantal jaren ook echt van jou is geworden. Dat heet koop lease. Sommige scooterverkopers bieden dit ook aan bij tweedehands scooters. Zo kun je echt goedkoop scooter rijden.

Populaire goedkope scooters

De meest bekende merken zijn Vespa scooters, Peugeot, Piaggio en Kymco. Scooters van deze merken zijn niet heel goedkoop, maar blijven wel langer meer waard. Zoek je een goedkope sportieve scooter? Kijk dan ook eens naar een tweedehands Aprilia, Honda, Piaggio of Yamaha. Scooters met een mooie retro uitstraling zitten in het aanbod van Iva, Killerbee, SYM en natuurlijk de echte Italiaanse Vespa. Vespa is de minst goedkope scooter, maar je hebt dan wel de beste kwaliteit met een mooi design.

Goedkope elektrische scooter voor de laagste maandelijkse kosten

Elektrische scooters zijn steeds meer in opkomst. Ze zijn in aanschaf nog wel duurder, maar de kosten verdien je in de tijd dat je hem hebt zeker terug. Het scheelt je namelijk heel veel brandstofkosten en je hebt bijna geen onderhoud nodig. Ook zijn er tegenwoordig al goedkope tweedehands elektrische scooters te krijgen. Moderne accu’s gaan trouwens bijna een scooterleven lang mee.

Goedkope Chinese scooter kopen?

Als je echt een goedkope scooter zoekt, dan is een Chinees merk misschien wel iets voor jou. Goedkoop en van steeds betere kwaliteit. De prijs van een Chinese scooter kan meer dan 60 procent goedkoper zijn dan een Japanse of Europese scooter. En wat dacht je van een mooie elektrische scooter uit China?