Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Goedkope botox behandeling

Botox in het voorhoofd, wat zijn de kosten van een behandeling?


Op zoek naar meer informatie over botox in het voorhoofd als oplossing tegen rimpels? Als man heb je vaker te maken met een rimpels op het voorhoofd, wat veel mannen stoort. Vrouwen krijgen vooral last van de bekende kraaienpootjes, waar later rimpels in het voorhoofd bijkomen. Dit artikel is geschreven voor zowel mannen als vrouwen die zich ergeren aan rimpels in het voorhoofd (door leeftijd of veel fronzen). Wat zijn de kosten van een botox behandeling?

Kosten botox in het voorhoofd

Een botox-behandeling kan tegenwoordig goedkoop gedaan worden. Het is een veelvoorkomende routine en de behandeling wordt op veel plaatsen in Nederland bij privéklinieken uitgevoerd. Gewoon goed en zonder problemen dus. De kosten voor het injecteren van botox in het voorhoofd en rimpels zijn ter indicatie:

  • Een voorhoofd rimpel (Fronzen) wordt gezien als één zone. De hele horizontale lijn is één zone. Dit kost per keer 75 Euro.
  • Wil je een horizontale lijn of rimpel die doorstraalt naar beneden laten weghalen? Houd dan rekening met 75 Euro extra.
  • De botox injectie werkt voor ongeveer 4 tot 6 maanden, waarna je de behandeling herhaalt. In totaal lig je dus 2 tot 3 keer in de stoel van een privékliniek.
  • Jaarlijkse kosten om nooit meer rimpels op het voorhoofd te hebben? Houd rekening met 300 tot 500 euro per jaar.

Is botox duur voor mannen? (geen fillers)

In principe niet, het gaat om enkele honderden euro’s. Het verschilt door welke specialist je het laat uitvoeren, maar als voorbeeld ben je in Eindhoven (Brabant) al voor een complete behandeling voorhoofd rimpel klaar met 140 Euro voor de 2 zones. Mijn advies is ook om 2 zones te laten doen in het voorhoofd. Het voelt wat meer in evenwicht. En het werkt ook erg mooi uiteindelijk. Uit ervaring ben ik zelf nog geen 300 euro kwijt per jaar, (Voor een rimpelloze voorhoofd) Duur? Ik vind het goedkoop. Crème is uiteindelijk ook duur.. En werkt crème? Nou niet echt.. Botox werkt gegarandeerd wel.

Botox injectable (botox injectie) welk merk is het beste?

Ik ben zelf niet echt geïnteresseerd in welk merk botox er gebruikt wordt.(Misschien omdat ik makkelijk ben, of omdat ik een man ben). Het is hetzelfde als medicatie die ook andere benamingen kan hebben. Inhalers voor bijvoorbeeld benauwdheid kun je krijgen in alle merken, maar het bestandsdeel is: Salbutamol. Als ik het zelf zou moeten kopen, dan kijk ik altijd naar het bestandsdeel wat ik nodig heb. Desalniettemin werkt het voor iedereen anders natuurlijk. Sommige klachten bij botox verschillende merken kunnen zijn: Stijf aanvoelen. Welk merk botox het voor mij is, maakt me niet uit, ik voel er geen verschil in. Probeer gewoon de goedkoopste variant van botox en ervaar het zelf. (Er gebeurt niets vreemds).

Spaarpotje maken om de kosten botox voorhoofd rimpels te kunnen betalen

Wat ik zelf doe is maandelijks een bedrag automatisch laten overboeken naar een rekening die los staat van mijn bank. Elke maand wanneer mijn salaris komt, boek ik 30 euro over. Het jaar daarop hou ik dus in mijn situatie geld over, waarmee ik het andere jaar het bedrag op 25 euro zet. Voor 27,50,- per maand geen rimpels meer op m’n voorhoofd. Duur? Ik vind het goedkoop voor botox behandelingen. Een mobiel abonnement zet ik wel wat goedkoper, stap bijvoorbeeld over naar een sim only abonnement (vergelijk hier). Onbeperkt bellen Sms en vrijwel onbeperkt internetten. (10 Euro per maand). In mijn situatie ben ik dus voor botox voorhoofd rimpels niks kwijt. Door eenvoudig iets anders te wisselen wat ik belangrijker vind, zoals een glad voorhoofd zonder rimpels.

Wat maakt voorhoofd rimpels botox duurder?

De kosten voor een botox behandeling kunnen soms hoger worden, als de botox sneller dan verwacht uitwerkt. In de praktijk is zes maanden goed haalbaar, maar de volgende zaken verkorten de werkingsduur van botox in het voorhoofd (en op andere plekken):

  • Veel sporten, en kracht uitoefenen op de spieren
  • Roken
  • Zonnebanken
  • Het alsmaar proberen extra boos te kijken, of proberen te fronzen
  • Niet goed eten of weinig drinken

Dit zijn enkele voorbeelden waardoor botox snellen kan uitwerken, maar als je botox met de regelmaat om de vier tot zes maanden bijhoudt, dan worden de rimpels wel steeds minder. Het kan goed voorkomen als je er op vroege leeftijd mee begint, dat je later helemaal geen rimpels meer hebt (uiteindelijk dus zonder botox). Het wordt door goed bij te houden niet duurder, maar juist goedkoper. Houd rekening met bovenstaande punten die de werkingsduur van botox verminderen, want dan kan botox zeker na drie tot vier maanden al zijn uitgewerkt.

Botox behandeling thuis zelf doen?

Hoewel het mogelijk is om thuis botox in te spuiten, raden wij dit ten zeerste af. De risico’s zijn groot, omdat je met injectienaalden aan de slag gaat. Ga daarom altijd naar een gespecialiseerde botox kliniek of privékliniek. Pas ook op als een vriend of vriendin je uitnodigt voor een botox-party. Degene die de botox injecties uitvoers is lang niet altijd kundig of gedilpomeerd in botox behandelingen.

Meer info?