Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Stacaravan verkopen

Stacaravan verkopen? De beste tips


Heb je een stacaravan en wil je deze verkopen? Dan is het goed om met een aantal zaken rekening te houden. Bij de meeste recreatieparken is het gebruikelijk dat je de grond waarop je stacaravan staat van de eigenaar huurt.

Hiervoor betaal je jaarlijks je stageld. Sommige stacaravans staan op eigen grond, hoewel daar nog steeds de parkregels van het recreatiepark op van toepassing zijn. Waar moet je op letten als je een stacaravan wilt verkopen?

Stacaravan verkopen met of zonder staplaats?

1. Stacaravan verkopen zonder standplaats (op gehuurde grond)

Je mag je stacaravan aan iedereen verkopen. De eigenaar van de camping heeft hier in principe niets over te zeggen. Wel is het verstandig kom met de koper van je stacaravan een schriftelijke overeenkomst te sluiten. Hierop moet dan duidelijk staan dat alleen de caravan wordt verkocht en niet de grond waarop deze staat. Je zegt de huur van de grond op en je bent vrij om te gaan. Je laat een lege standplaats achter en de koper zorgt voor transport van de stacaravan.

2. Stacaravan verkopen met staplaats

Als je je stacaravan wilt verkopen met de plaats waar deze op staat, bespreek dan je plannen met de campingeigenaar. Het is bijna altijd gewoon mogelijk om je caravan te verkopen, waarbij de nieuwe eigenaar de huur van de grond overneemt. Het is aan de campingeigenaar om te beslissen of hij de nieuwe eigenaar van de stacaravan een huurcontract wil aanbieden. Het komt regelmatig voor dat de eigenaar van de camping aanbiedt om je te helpen met verkoop. Je stacaravan wordt dan ook geplaatst op de website van de camping, of bij de ingang met foto op een bord om deze aan voorbijgangers en campinggasten te laten zien.

Problemen bij de verkoop van je caravan?

Helaas kun je niet altijd garanderen dat de campingeigenaar de grond waarop je stacaravan staat wil verhuren aan de nieuwe eigenaar van de stacaravan. Dit kan een probleem zijn waardoor je jouw stacaravan niet snel verkoopt. In de praktijk is een stacaravan namelijk lastig te verkopen zonder grond. Het verplaatsen van een stacaravan naar een andere camping kost veel geld. Ook komt het vaak voor dat de campingeigenaar een bepaald percentage van de opbrengst van de verkoop van je stacaravan wil hebben. Het is daarom goed om hierover vooraf afspraken te maken. Als de camping waarop je stacaravan staat aangesloten is bij de Recron, kijk dan bij artikel 9 over alle voorwaarden en regels rondom de verkoop van een stacaravan.

Stacaravan verkocht?

Als je de stacaravan verkocht hebt, let er dan goed op dat je ook een eventuele verzekering opzegt. Anders betaal je namelijk premie, terwijl dat niet nodig is. Verkoop je de stacaravan in januari, dan moet je helaas wel voor het hele jaar forensenbelasting betalen in de gemeente waar de caravan staat.

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online