Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Grafiek goudprijs goud verkopen

Goudprijs grafiek goud verkopen


De goudprijs grafiek is handig voor goud verkopen. De hoge goudprijs maakt het verkopen van goud in gouden sieraden of munten namelijk heel interessant! De afgelopen jaren is de prijs van goud namelijk enorm gestegen, tot een hoogtepunt van wel 40.000 euro per kilo. Zelfs het verkopen van een aantal gram goud wordt daarmee heel aantrekkelijk. Heb je nog gouden munten, sieraden of andere dingen die in de kast of een kluis liggen te verstoffen? Heb je direct geld nodig en overweeg je goud verkopen voor contant geld? Zo pak je dat aan:

Grafiek goudprijs om goud te verkopen

Door de hoge goudprijs zijn goudinkoopbedrijven de laatste jaren uit de grond geschoten. Het aantal mensen dat goud verkoopt is dan ook vier keer zo groot dan vroeger. Je kunt bij deze goudinkopers makkelijk je munten, juwelen en baren verkopen. Het is goed om je voor te bereiden als je je goud wilt verkopen als je een eerlijke prijs voor je goud wilt krijgen.

Weeg het goud zelf thuis op een keukenweegschaal. Dan weet je hoeveel gram goud je ongeveer hebt. Als het gewicht bij de inkoper van goud ineens heel erg afwijkt, dan weet je dat er iets niet klopt. Houd in gedachten dat elke gram geld waard is. Omdat het om zulke grote bedragen gaat, is zelfs één gram goud al snel 20 tot 35 euro waard! Als het goud gewogen wordt, zorg er dan voor dat je zelf persoonlijk aanwezig bent bij het wegen en dat dit niet ergens in een andere ruimte zonder jou gebeurt.

Realtime goudprijs grafiek

In de grafiek hieronder zie je de actuele goudprijs. Kies voor euro (EUR) en of je de goudprijs per gram (Gr) of de goudprijs per kilo (Kg) wilt zien. Selecteer ook de periode waarover je het historische verloop van de goudkoers wilt bekijken.

Het aantal karaats van goud bepalen

Om te erachter te komen welk percentage van je gouden juwelen of munten puur goud is, moet je onderzoeken hoeveel karaats goud je hebt. Uit het aantal karaat kun je dat afleiden. Dit is van belang voor de uiteindelijke prijs die je voor je goud krijgt. Kijk daarom voordat je naar de inkoper van goud gaar of er een stempel op het goud zit, of dat er een getal in gedrukt staat. Als je een goudbaar verkoopt dan is dat meestal het geval, maar ook op juwelen, munten en sieraden is het aantal karaat soms terug te vinden.

Hoeveel karaats goud is je gouden object?

  • 585 is 14 karaats goud, is 58,5 procent puur goud
  • 750 is 18 karaats goud, is 75,0 procent puur goud
  • 833 is 20 karaats goud, is 83,0 procent puur goud
  • 916 is 22 karaats goud, is 92,0 procent puur goud
  • 1000 is 24 karaats goud, is 100 procent puur goud

Als je het aantal karaats gevonden hebt, dan kun je aan de hand van het gewicht van je sieraad, baar of munt bepalen hoeveel gram van het totale gewicht puur goud is. Een gouden ketting van 20 karaats goud met een gewicht van 40 gram bevat 33,2 gram puur goud (82 procent van 40 gram).

Hoeveel geld krijg je nu voor je goud? Check de goudprijs grafiek

Bij een goudprijs van 30.000 euro is één gram goud 30 euro waard. De prijs van goud schommelt dagelijks, dus het is goed om op de dag van verkoop naar de actuele goudprijs te kijken. Deel de prijs per kilo door 1000 en je weet het bedrag per gram. De 20-karaats gouden ketting uit het voorbeeld hierboven is dus 33,2 gram x 30 euro = 996 euro waard! Je gaat op dat moment naar de inkoper toe.

Reken jezelf echter nog niet meteen rijk, want de goudhandelaar rekent inkoopkosten en moet je ketting nog omsmelten om het pure goud eruit te halen. Bij de inkoper krijg je ongeveer 70 procent van de actuele goudprijs cash in handen. Je krijg voor je gouden ketting dan een bedrag van 697,20 euro uitgekeerd. Nog steeds mooi natuurlijk, maar houd er dus wel rekening mee dat je niet een-op-een kunt rekenen op de huidige goudprijs.

Ga naar meerdere goudkopers

Het is verstandig om bij minimaal drie goudinkopers langs te gaan als het om grote bedragen gaat. Hoewel je zou verwachten dat iedereen aan wie je goud verkopen wilt op dezelfde manier werkt, verschilt het toch per goudshop. Probeer ook juweliers of lommerds om te vragen wat zij voor jouw goud willen geven. Zeg ook gerust dat je nog meerdere adressen probeert om de hoogste prijs te krijgen. Dat kan in je voordeel werken. Zeg echter nooit dat je het geld snel nodig hebt, dat werkt juist in je nadeel!

Wat gaat de goudprijs doen? Grafiek goudprijs

De afgelopen jaren is de prijs van goud heel hard gestegen. gaat de goudprijs dalen of stijgen? Dat weet helaas niemand. Als er een nieuwe economische crisis komt, dan vluchten veel mensen in goud en andere edelmetalen. Dat drijft de prijs van goud op. Ook als de euro en de dollar zwakker worden grijpen mensen terug op goud.

Aan de andere kant kan de goudprijs ook gaan dalen als mensen weer veel vertrouwen hebben in andere beleggingen. Bepaal dus voor jezelf wanneer je liever geld hebt voor je gouden ring en andere sieraden, of dat je ze nog even bewaart om later een nog hogere prijs te krijgen.

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online