Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Goedkoop frisdrank kopen in Duitsland

Goedkoop frisdrank kopen in Duitsland? Ga naar deze winkels!


Wil je goedkoop frisdrank kopen in Duitsland? Duitsland is een land waar je drank en frisdrank een stuk goedkoper aanschaft. De merkproducten van Coca Cola, Sprite, Fanta, Pepsi, Lipton en andere bekende A-merken frisdrank zijn er tot wel een euro per fles goedkoper.

Dat maakt een tripje naar onze oosterburen vaak interessant om groot frisdrank of cola in te slaan. En helemaal als je het met een aanbieding combineert.

Goedkoop frisdrank kopen in Duitsland? De prijs van cola in Duitsland

Gemiddeld kost een krat met 12 Coca Cola flessen van 1 liter ongeveer 10 euro. Dat is 80 eurocent per liter cola. In Nederland kost een losse fles Coca Cola van 1 liter bij Albert Heijn maar liefst 1,79 euro. Voor een 4-pack Coca-Cola Regular multipack van 1,5 liter pet-flessen betaal je in Nederland bijna 9 euro (1,5 euro per liter). In Duitsland bespaar je dus gemakkelijk tot wel de helft op de kosten voor Coca Cola en andere frisdranken.

Frisdrank aanbiedingen in Duitsland

Een greep uit een aantal actuele aanbiedingen frisdrank in Duitsland Pepsi bij Lidl voor 49 eurocent per 1,5 liter fles, of 0.79 euro voor een 2 liter bij de Netto. Of koop alle soorten Coca Cola, Fanta, Sprite of Mezzomix in twee kratten van 12 x 1 liter voor slechts €15,98. Dat is dus 24 liter frisdrank voor nog geen 16 euro! Je betaalt dan zo’n 66 cent per liter A-merk. Bij de meeste Duitse supermarkten en Getränkemarkten vind je altijd goede frisdrank aanbiedingen. Trinkgut, REWE, Real, Edeka, maar ook de bekende Lidl en ALDI hebben vaak de beste lage prijzen.

Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Trinkgut voor de actuele aanbiedingen drank en frisdrank in Duitsland. Dit is het assortiment Coca Cola in Duitsland bij de Getränkemarkt Trinkgut.

Waar goedkoop frisdrank kopen in Duitsland?

Als je goedkoop frisdrank in Duitsland wilt kopen, ga dan naar deze winkels en supermarkten:

  • Trinkgut (Getränkemarkt met alle mogelijke dranken los en in kratten, groot assortiment!)
  • Kaufland (supermarkt)
  • Real of Edeka (supermarkt)
  • Netto
  • Aldi
  • Lidl

Zoals je hierboven ziet, bespaar je al snel in ieder geval 30 tot wel 50 procent op de kosten voor A-merken frisdrank en sappen. De besparing is het grootst wanneer je meerdere kratten tegelijk koopt. Kortom, je auto volladen en dan rustig in een paar maanden of misschien wel een half jaar thuis opdrinken.

Tip: naast frisdranken en sappen zijn ook bier, sterke drank en andere producten veel goedkoper dan in Nederland. Inkopen dus! Benieuwd? Bekijk deze lijst met alle soorten producten die in Duitsland goedkoper zijn.

Veel groter assortiment frisdrank en sappen in Duitsland

Het assortiment frisdranken, sappen, limonades en de verschillende smaken is in Duitsland veel groter dan in Nederland. Als je regelmatig frisdrank of andere sappen drinkt, dan is goedkoop frisdrank kopen in Duitsland echt een aanrader. Zelfs als je ver van de grens woont. Maak er een leuk dagje uit van. Elk half jaar rijden we er zelf ook zeker een keer naartoe. Ook frisdranken en sappen die we in Nederland niet (meer) kennen, zijn in Duitsland nog volop verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan Punica Oase. Ken je het nog? Vooral bij de Getränkemarkten zoals Trinkgut koop je gemakkelijk groot en met veel voordeel in. Controleer van tevoren ook de supermarktaanbiedingen. Zo bespaar je nog extra. Je hoeft trouwens niet ver over de grens, want in de meeste grensplaatsen vind je al een grote Getränkemarkt. In Nordhorn, Emmerich en Herzogenrath bijvoorbeeld.

Kan je Duitse statiegeldflessen in Nederland inwisselen?

We krijgen vaak de vraag of je Duitse frisdrankflessen in Nederlandse supermarkten kan inwisselen. De pet-flessen van de A-merken, zoals Coca Cola, Pepsi, Fanta, Sprite etc. kun je meestal ook gewoon in de Nederlandse flessenautomaten inwisselen. Alleen de flessen van Lidl of ALDI geven soms wat problemen. En lukt het toch niet? Neem je lege flessen de volgende keer dan gewoon weer mee naar een Duitse supermarkt. Zij zijn verplicht om alle flessen weer in te nemen. Dat hoeft trouwens niet per se bij dezelfde Getränkemarkt of supermarkt waar je jouw frisdrank flessen hebt gekocht. De regels rondom statiegeld zijn in Duitsland namelijk strenger dan in Nederland.

Statiegeld in Duitsland

Let op: in Duitsland ook statiegeld op blikjes frisdrank

Goed om te weten is dat je tegenwoordig ook statiegeld betaalt op blikjes frisdrank. Daarom lijken ze vaak duurder dan in Nederland, maar dat komt dus puur door het statiegeld. Dat krijg je natuurlijk gewoon weer terug. Je weet dat er statiegeld op een colablikje of fles zit als je er “Pfandflasche” of “Mehrwegpfandflasche” op ziet staan. Gemiddeld betaal je op een blikje frisdrank, Red bull of Lipton Ice Tea zo’n 25 tot 30 cent statiegeld.

Nog goedkoper frisdrank drinken? Maak het zelf met een Sodastream!

Weet je wat nog veel goedkoper is dan frisdrank kopen in Duitsland? Gewoon, je frisdrank zelf maken! Met een Sodastream doe je dat heel gemakkelijk. Je maakt zelf van kraanwater bruisend water, of voegt een smaakje toe, zoals cola, fanta of sprite. Met dit slanke, duurzame toestel hoef je niet meer te sjouwen met zware flessen van en naar de supermarkt. En dankzij de herbruikbare fles ben je bewust met het milieu bezig: wist je dat je met een herbruikbare SodaStream fles wel 2800 wegwerpflessen bespaart.