Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Lening voor auto

Lening voor een auto, wat kost dat?


Heb je een mooie auto gezien, maar heb je nog niet voldoende geld om deze te kopen? Of wil je dat spaargeld voor andere dingen gebruiken? Dan kan een autolening een goede oplossing zijn om de auto die je graag wilt hebben toch te kunnen kopen.

Maar hoe regel je een autolening? Welke soort lening voor een auto kies je en wat kost lenen voor een auto je in totaal? Hoeveel moet je per maand terugbetalen aan aflossing en rente?

Welke lening voor een auto kiezen? De verschillende opties

Denk vooraf goed na over hoe lang je de auto wilt gaan rijden. Aan de hand daarvan ga je de looptijd van de lening bepalen. Want je wilt voorkomen dat je nog steeds voor je auto moet betalen als je hem al niet eens meer hebt.

Verschil persoonlijke lening voor een auto of een doorlopend krediet

Lenen voor een auto kan op een aantal verschillende manieren. Meestal gebeurt dat als persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wat zijn de verschillen hiertussen? Een persoonlijke lening is een goed idee als je precies weet hoeveel geld je voor je nieuwe auto nodig hebt. Je krijgt dan het benodigde bedrag in één keer op je bankrekening. De rente staat vast zolang je autolening loopt. Elke maand betaal je hetzelfde bedrag aan rente en aflossing. Al het geld dat je aflost, kun je niet meer opnieuw opnemen.

Een doorlopend krediet is een lening waarbij je voortdurend geld mag opnemen en aflossen. Je neemt alleen geld op wanneer je het nodig hebt. Voor een auto is dat alleen interessant als je die ook per maand afbetaald, of maar een klein bedrag nodig hebt. Je betaalt rente over het bedrag dat je hebt opgenomen. De rente van een doorlopend krediet verschilt wel regelmatig en kan dalen of stijgen. Voor een autolening wordt meestal een persoonlijk krediet afgesloten.

Lening voor een auto bij de bank of bij de autodealer?

Als je een financiering zoekt voor de aanschaf van een auto, dan heb je vaak de keuze om een lening direct bij de autodealer af te sluiten, of naar een bank te gaan. Bij een bank sluit je vaak een persoonlijke lening af, waarmee je de auto direct in één keer koopt. Je betaalt de lening dan elke maand in termijnen en met rente terug. Als je de auto financiert bij een autodealer, dan koop je hem meestal op afbetaling. Het is goed om offertes op te vragen, zowel bij je dealer als bij je eigen bank of andere banken. Je kunt de leningen zo goed met elkaar vergelijken.

Het voordeel van een autolening bij de dealer, is dat je alles makkelijk op één plek regelt en dat je meestal gebruik kunt maken van een actie, zoals 0% rente of een 50/50-deal, waarbij je de eerste helft van je auto maar hoeft te betalen. Het nadeel is dat je vaak niet goed kunt onderhandelen over de prijs en dat je een huurkoopconstructie krijgt.

Bij de bank weet je dat ze gespecialiseerd zijn in het verstrekken van leningen, ook specifiek voor auto’s. Als je een bedrag bij de bank leent, dan heb je bij de dealer een betere onderhandelingspositie. Ook ben je dan direct eigenaar van de auto. Als nadeel heb je wel dat je twee aparte zaken moet regelen, de lening bij de bank en de koop bij de dealer.

Hoeveel kost lenen voor een auto per maand?

Wat een lening voor een auto kost, hangt af van het totaalbedrag dat je leent en vooral het rentepercentage en de looptijd. Voor een kortere looptijd betaal je over het algemeen een hogere rente. Hoeveel kost geld lenen voor een auto ongeveer per maand?

  • 5000 euro lenen voor een auto kost ongeveer 100 euro per maand, vijf jaar lang (7,5% rente)
  • 10.000 euro lenen voor een auto kost ongeveer 195 euro per maand, vijf jaar lang (6,2% rente)
  • 15.000 euro lenen voor een auto kost ongeveer 290 euro per maand, vijf jaar lang (5,8% rente)
  • 25.000 euro lenen voor een auto kost ongeveer 475 euro per maand, vijf jaar lang (5% rente)
http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online