Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Goedkope bouwmarkten in Duitsland

Goedkope bouwmarkten in Duitsland, dit zijn ze allemaal


Duitsland is in veel opzichten goedkoper dan Nederland. In de goedkope bouwmarkten in Duitsland bespaar je gemiddeld tot ruim 20 procent op de kosten voor gereedschappen, bouwmaterialen en andere klusbenodigdheden. Daarmee is het voor Nederlanders met kleine of grote klusprojecten interessant om op zoek te gaan naar goedkope bouwmarkten in Duitsland. Zelfs als je vrij ver van de Duitse grens woont, is het vaak de moeite waard om naar onze oosterburen af te reizen. Zeker wanneer je het combineert met andere zaken, zoals de boodschappen en benzine tanken.

Top 5 goedkope Duitse bouwmarkten vlak over de grens

Om van de lage prijzen voor bouwmaterialen in Duitsland te profiteren, hoef je niet ver over de Duitse grens te rijden. In de bekende grensplaatsen vind je een aantal grote goedkope Duitse bouwmarkten, waarvan je de namen Hornbach en Bauhaus ongetwijfeld herkent. Dit zijn van origine al Duitse bedrijven die je tegenwoordig ook in Nederland vindt. In Duitsland zijn de Bauhaus en Hornbach alleen nog een stuk goedkoper dan in Nederland. Andere goedkope bouwmarkten in Duitsland zijn de OBI, Swertz en BauSpezi.

Goedkoopste Duitse bouwmarkten op een rij

1. Hornbach is goedkoopste Duitse bouwmarkt

Op de eerste plaats vind je de goedkoopste Duitse bouwmarkt Hornbach. Deze naam is in Nederland ook heel bekend.In Duitsland zijn de prijzen nog net wat lager dan in Nederland. Een aanrader dus! Hornbach bouwmarkten die voor Nederlanders over de grens interessant zijn. Voor zuid-Nederland: Vestigingen Mönchengladbach, Krefeld, Niederzier bei Düren, Moers, voor oost-Nederland: Münster en Osnabrück en voor noord-Nederland is Hornbach Oldenburg een goedkope Duitse bouwmarkt.

Kijk voor een kaart met alle Duitse Hornbach bouwmarkten op https://www.hornbach.de/mein-markt/marktuebersicht/

2. Bauhaus

Ook Bauhaus is in Nederland inmiddels aardig bekend. In Duitsland heeft het bedrijf alleen nog veel meer vestigingen. Na Hornbach is BAUHAUS een van de grootste en goedkoopste bouwmarkten in Duitsland. Je vindt er al je klus- en bouwmaterialen voor elk denkbaar project of klus. Wil je profiteren van de lage prijzen over de grens met Nederland? Dan zijn
BAUHAUS Aachen, BAUHAUS Krefeld en BAUHAUS Münster de dichtstbijzijnde bouwmarkten voor Nederlanders.

Een kaart met alle Duitse BAUHAUS vestigingen vind je op https://www.bauhaus.info/. Klik op ‘BAUHAUS finden’ en vervolgens ‘Alle anzeigen’ voor een kaart met alle BAUHAUS vestigingen in Duitsland.

3. OBI

OBI staat in de top 3 van goedkoopste Duitse bouwmarkten en is meteen ook een grote naam. In Nederland kennen we deze keten niet, maar de vestigingen van OBI liggen wel zeer strategisch ten opzichte van de Nederlandse grens. De prijzen zijn er prima en een stuk lager dan in Nederland.

Vanuit Zuid-Nederland ga je naar OBI Markt Kaldenkirchen of Herzogenrath. Voor Midden-Nederland zijn OBI Markt Emmerich, Rheine, Lingen en Borken de beste optie. En vanuit Noord-Nederland kies je voor OBI Markt Papenburg of Emden.

Een kaart met alle Duitse OBI-vestigingen vind je op https://www.obi.de/baumarkt/markt-finder/

4. Swertz

Swertz Bauzentrum is een kleinere keten, maar gunstig gelegen voor Nederlanders die over de grens hun bouwmaterialen of gereedschap willen kopen, met vestigingen in Kleve, Emmerich, Moers, Straelen en Goch. Ook interessant voor als je tuinmaterialen of bestrating zoekt.

Alle adressen van Swertz Bauzentrum vind je op https://www.swertz-bauzentrum.de/standorte

5. BauSpezi

We sluiten de top 5 af met BauSpezi. Deze Duitse bouwmarktketen vind je ook strategisch over de grens met Nederland. Waarschijnlijk weten ze in Duitsland wel dat Nederlanders graag net over de grens goedkoper inkopen. In de BauSpezi filialen vind je alle benodigdheden om te klussen, verbouwen en tuinieren. Vanuit Nederland zijn de BauSpezi bouwmarkten in Coesfeld-Lat, Reken, Jemgum en Oberhausen heel interessant om goedkoop te shoppen.

Een kaart met alle BauSpezi filialen vind je op https://bauspezi.de/standorte/

Aanbiedingen in Duitse bouwmarkten

De bouwmarkten vlak over de Duitse grens hebben vaak goede aanbiedingen waarmee je nog extra profiteert. Zo schaf je voordelig bouwmateriaal voor je nieuwe keuken, badkamer of andere verbouwing aan. Bouw je een schuurtje of heb je gereedschap nodig voor je tuin? Misschien een elektraklus of nieuw elektrisch gereedschap kopen? Kijk voor de laatste aanbiedingen in de digitale folder of website van de bouwmarkt waar je in Duitsland naartoe wilt gaan. Kijk van tevoren goed wat je allemaal nodig hebt en maak een boodschappenlijstje.

Online bestellen in een Duitse bouwmarkt?

Je bouwmaterialen online bestellen bij een Duitse bouwmarkt is meestal niet aan te raden. Voor bezorgen buiten Duitsland rekenen bouwmarkten meestal een aanzienlijk hogere prijs, waardoor je voordeel eigenlijk weg is. Het advies is dus: rij met een auto of bus met aanhanger naar Duitsland en sla groot in voor jouw bouwproject. Zo geniet je een maximale kostenbesparing die oploopt tot meer dan 20 procent op de kosten voor materiaal. Veel succes met klussen!