Bereken je uitgaven en bespaar!

Je bent hier:
Goedkoop geld lenen

Goedkoop geld lenen? Zo doe je dat


Als je goedkoop geld lenen wil, dan weet je dat je daar waarschijnlijk rente over moet betalen. Een hoge rente kan een lening in heel duur maken. Lage rente zorgt er juist voor dat een lening goedkoop kan zijn. Maar waar vind je een goedkope lening en waar moet je op letten als je een lening wilt afsluiten?

Goedkoopste lening

De goedkoopste lening is géén lening. Dat klinkt misschien gek, maar als je spaargeld hebt dan is het meestal verstandig om niet te gaan lenen. Alleen als je geld nodig hebt voor het kopen of verbouwen van je eigen huis, dan kan het verstandig zijn om daar wel geld voor te lenen als je ook spaargeld hebt.

We gaan ervan uit dat je gewoon graag goedkoop geld wilt lenen en geen spaargeld daarvoor beschikbaar hebt. Ten eerste moet je bij het afsluiten van de lening kijken hoe lang je het product dat je wilt kopen gaat gebruiken. Als je leent voor een auto dan is het bijvoorbeeld heel zuur dat je nog steeds voor deze auto geld aflost, terwijl je hem al heel lang niet meer hebt.

Goedkoop geld lenen waarop letten?

  • Bedenk van tevoren wat het doel van je lening is. Soms betaal je minder als je vertelt waarvoor je het geld nodig hebt
  • Een lening met lage maandlasten is niet altijd de goedkoopste lening.
  • Lees ook de ‘kleine lettertjes’
  • Als je al leningen hebt, dan kan het interessant zijn om die allemaal samen te voegen in één nieuwe lening. Dat heet oversluiten.
  • Geld lenen zonder BKR check betekent vaak dat je een hoge rente moet betalen. dit type leningen is meestal duurder dan andere soorten leningen.

Vergelijk meerdere aanbieders van leningen en let daarbij onder meer op:

  • De looptijd van de lening
  • De effectieve rente (dat is de rente op jaarbasis inclusief alle kosten)
  • Extra verzekeringen en de bijkomende kosten daarvan
  • Hoeveel je per maand gaat betalen, inclusief aflossing
  • De geldigheidsduur van de offerte

Persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten?

Bij een bank kun je vaak een persoonlijke lening of doorlopend krediet aanvragen. Je hoeft niet per se een lening af te sluiten bij je eigen bank. Het kan heel goed zijn dat andere banken goedkoper zijn als je geld wilt lenen. Heel interessant is de mogelijkheid om online een lening af te sluiten. Dat kan bijvoorbeeld bij directa.nl, Freo, MoneyYou of Santander.

Tip: let erop dat wanneer de bank of geldverstrekker werkt met een tussenpersoon, dat je extra provisie voor deze tussenpersoon kwijt bent.

Het rentepercentage van een goedkope lening

Over het algemeen geldt dat de rente bij een korte looptijd van bijvoorbeeld 2 jaar (24 maanden) hoger is dan een lening van 5 jaar (60 maanden). Ook zijn de rentepercentages bij het lenen van kleine bedragen over het algemeen hoger dan wanneer je een groot bedrag leent.

Hoeveel geld kun je goedkoop lenen?

Hoeveel geld je kunt lenen is voornamelijk afhankelijk van je maandelijkse inkomen. Ook je maandelijkse lasten spelen mee. Heb je bijvoorbeeld een hoog inkomen, maar ook hoge lasten? Dan kan het afsluiten van de lening lastig worden. Verdien je niet heel veel, maar hou je wel elke maand heel veel geld over? Dan is er mogelijk toch een kans dat je een goede en goedkope lening kan aanvragen. Als je als gezin gemiddeld 2500 euro per maand verdient, dan kun je bijvoorbeeld €10.000 tot wel €40.000 lenen, afhankelijk van de looptijd en je maandelijkse lasten. Als je kiest voor een langere looptijd van bijvoorbeeld 10 jaar, dan is het leenbedrag hoger.

Wil je weten hoeveel je veilig kunt lenen in jouw situatie? Ga dan eens naar de site van het Nibud. Daar vind je de rekentool Risicometer Lenen, waarmee je eenvoudig berekent welk bedrag jij in jouw situatie veilig zou kunnen lenen zonder in geldproblemen te komen.

Creditcard is dure lening

De verleiding kan groot zijn om je creditcard tot de maximale limiet te gebruiken. Het rentepercentage op een creditcard is echter ontzettend hoog. Het is een van de duurste manieren om geld te lenen. Je hebt het geld wel snel beschikbaar, maar betaalt dus wel het meest. Ook rood staan op je bankrekening is erg duur. Als je structureel extra geld nodig hebt, is het daarom vaak verstandiger om een doorlopend krediet of een persoonlijke lening af te sluiten tegen een beter rentepercentage.

http://upf-spain.org/clompt.html http://ryk.nl/cianl.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Comprar Clomid online