Waarde slooptauto

De waarde van een sloopauto berekenen


sloopwaarde auto bereken
Zet je de auto te koop en wil je weten wat de waarde van je auto is? Of je wil weten wat je voor een sloop auto kunt krijgen? Een sloop auto is ten eerste een auto die total los verklaart is. En die dus totaal rijp is voor de sloop. Aan oud ijzer brengt de auto op zich zelf al een redelijk bedrag op: (Gemiddelde oud-ijzer waarde is 75 euro)

Wat is mijn auto waard? (Nog rijdend) 

De berekening van wat een rijden auto nog waard is wordt vaak gedaan aan de hand van hoe de auto nog in de staat verkeerd. Veel kilometers op de kilometerstand : 300.000km (3 ton) heeft vrijwel geen waarde meer om nog not een verkoop uit te komen voor een dealer. Dit wordt dan vrij snel als een sloopauto met sloopwaarde toegerekend (Of de auto moet er nog goed uit zien) dan kan het ook nog eens als opknapper worden verkocht, Zeggende als bulkaanbod naar Polen e.d. 

Stel je auto is in redelijke staat, maar heeft enkele 3 tal tonnen op de teller, dan is de waarde ongeveer 1200 euro tot hooguit 1500 euro bij inruil wel te verstaan. (Bij een auto dealer) inruil op een auto die je daar koopt. Dit vanwege de marge op de auto die je koopt kun je dus ook meer terugkrijgen voor je oude auto. Hun gaan dan bekijken of het een sloopauto is of wordt verkocht als bulk-verkoop naar polen o.a. (Tegenwoordig heeft een 3 ton teller auto geen waarde meer voor garage's)

Verkoop je een redelijke staat auto met 300.000 op de teller op internet via marktplaats? Dan mag je blij zijn met 1000 euro. (Er zijn ongelooflijk veel auto's met een hoge km tellerstand. Wat als reden, dat je er nog maar weinig voor terug krijgt. Doch geef de moet niet om om particulier te verkopen, hetzij bij de garagedealer wel het snelst, maar voor een goedkopere prijs. Heb geduld met particuliere verkoop van je auto. Ook sloopauto particulier kun je mooi aanbieden op marktplaats e.d. Maar heb geduld. Schors de auto als je verwacht dat het te lang gaat duren. Daarnaast win je de schorskosten van je auto redelijke wijs wel terug aan de verkoopprijs als je particulier verkoopt met wat geduld. Maar er zijn andere optie's om snel je auto te verkopen > 

TIP: Wil je snel van je auto af?
Als je snel van je auto af wil, dan is toch echt de prijs het belangrijkste. Zorg dat je bijvoorbeeld is vergelijkt op Marktplaats wat je auto waard is. En zet je auto te koop op Marktplaats voor net iets minder te koop dan 80% van alle advertenties in de buurt of algemeen. (Het kost immers geld om je advertentie te verlengen) Daarom wees slim en beperk je in je vraagprijs voor je oude auto.

Sloopauto waarde? (Auto op laten halen door een sloopbedrijf)
Een auto laten ophalen door een sloper zal de auto waarschijnlijk voor onderdelen gaan gebruiken, zoals een koplamp of remmen en banden – koppeling e.d. De waarde berekenen ze ook aan de hand van wat er nog heel is aan de auto. Om een schatting te maken van een oude auto (13 jaar) Die veel tonnen op de teller heeft: Zal uitkomen op 250 euro tot 450 euro. Hierin zitten de ophaal kosten dan wel vaak inbegrepen.

Waar kun een je sloopauto verkopen?
Internet doet wonderen, zoals je hier op deze site aan het lezen bent. Een alternatief is Marktplaats.nl. Het jammeren eraan is dat je voor de advertentie 15 euro kwijt bent per 2 weken. Een hoop geld als je berekend dat je voor je auto nog geen 500 euro zal krijgen.

TIP! Optioneel op internet je auto verkopen. Je kunt je auto sloopauto verkopen op internet als voorbeeld bij:

  • Extra tip door bij deze 3 aan te melden = vrijwel garantie op zichtbaar Facebook advertenties automatisch!
De 3 bekendste autoverkoop site's zijn toch deze wel.  Ons advies zou zijn om ineens bij juist deze 3 je auto / sloopauto aan te melden. Want in plaats van 33% slaagkans ga je dan al snel naar de 99% (Even zwart-wit bekeken). Maar de uiteindelijke beloning is dat je snel van je auto / sloopauto af bent. + dat naast het vermelden van je auto op deze site's vaak vergelijkbaar reclame zal getoond worden op sociaal media zoals Facebook advertentie's gratis zichtbaar. De zekerheid bij deze 3 sites aanmelden wordt daardoor nog eens extra verhoogd. Je auto wordt automatisch gratis getoond aan bezoekers bij Facebook random. (Een gratis extra verkooptechniek)

Dagwaarde berekenen om auto te verkopen (Tool)
Wil je je auto verkopen op dagwaarde berekenend? Dat kan, maar veelal zijn de rekentool niet veel meer dan een optelgrafiek van jaartal auto en km op de teller. Dus heb je een auto die redelijk oud is maar nog goed werkt dan zal je er 800 tot 1200 euro aan dagwaarde voor krijgen. (Op deze manier inruilen zouden wij u niet aanraden) Omdat verkoop online toch meer op kan leveren a 300 euro.

Wil je toch berekenen wat je auto waard is? Dit kan zonder te registeren duidelijk via Marktplaats.nl Via deze link kom je direct op de goede landingspagina van de berekentool.
Share by: